для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Спрага...


Спрага...
     Колись, коли горілка була смачнішою і ноги у дівчат були довші, у своєму посадовому зрості я перебрався з точки служити під самий Львів. Хоч і казали, що майор це не рівень важливості, а стан душі офіцера, (ех щасливі були рокиsmile3)

але відповідальність дійсно притисла. 17 точок на захід від лінії Новоград-Волинський – Чернівці. Більше 50 радіолокаторів, які щоденно крутяться за графіком і треба забезпечити їх працездатність. Оскільки служба була провідною, той звання відповідне. Мало того, хоч і сам був майором за штатом, у своїй службі мав у підпорядкуванні ще трьох майорів (енергетик, метролог та старший інженер) і ще трошечки капітанів…
 
     Другорядні служби (не пов’язані з основною бойовою роботою), що займались повсякденним життєзабезпеченням цієї маси підрозділів, але не були технічними, за штатом очолювались капітанами. Там і штат був відповідний. Начальник, прапорщик начальник складу + 1-2 бухгалтери. Це фінанси, і чотири тилові служби (КЕС, продовольча, речова та ПММ). Відповідно, якщо на мою посаду ніколи не потрапляли люди, що поступово не пройшли службові сходинки «лейтенант-капітан», то ці хлопчики отримували цю посаду одразу, як первинну. І, відповідно, одразу під керівництвом начальника складу, бухгалтерів та під крилом заступника командира з тилу, починали засвоювати ази корупції, аж поки (якщо не були схоплені за руку) не виростали на новий рівень, десь у корпусі, чи вище на майорську посаду.
 
     Оскільки ці посади (і спеціалізація) були за визначенням «хлібними», адже матеріальні засоби, за визначенням, були ліквідними (мали повсякденний ринковий попит), то і у ВНЗ на такий профіль вчитись потрапляли діти з «волохатою рукою».
 
     Здається, я з прологом трохи затягнув…smile3
 
     Коротше, начальником служби ПММ у мене в бригаді тоді був такий собі старший лейтенант на ім’я Славко. Дитина не проста, оскільки тато з радянських часів залишався мером (після голови райвиконкому) одного з райцентрів лівобережжя Київщини. Вже й не пригадаю Яготина, чи Переяслава, але за десятиліття незалежності, схоже, у тата було «всьо схвачєно». Діти, племінники і похресники всі були при посадах, або у бізнесі… Відповідно нашому Славку впала в руки по довіреності занадто крута машина від одного з «похресників». Хай хлопчик покатається… Дві тисячний рік, грошове утримання старлєя біля 400 USD. З пальним проблем не має, якісь 100 літрів на тиждень сам вимутить. А далі?...
 
     На якійсь з недільних виїздок по дівкам, Славко, до речі, ще був не одруженим, у парубка почала відмовляти на джипі автоматична КПП. Відповідно, дитина поїхала до Львова на СТО. Майстри подивились на старшого лейтенанта ЗСУ і спитали: «Ти дійсно такий, що ми бачимо по погонах? Ти уявляєш скільки коштує тільки демонтаж твоєї коробки для постановку на діагностику (без ремонту)?»
 
     «Бігом, дитино, на базар і здавай цю чудасію за ті кошти, що тобі запропонують!!! Бо маючи таку зарплатню вона тебе з’їсть.»
 
     Вибачте, «старого жовніра» за військові байки не в п’ятницю, але я не про те мав на увазі. Сьогодні на сайті телеграфного агентства неіснуючого Савєцкага Саюза (ТАСС) прочитав новину про те, що за підписом новопризначеного холуя х@ла в раду пєдєрації з прав людини, вийшов документ до міжнародної спільноти з приводу того, що Україна не збирається ні забезпечувати заправку, ні ремонт «навороченого джипу з автоматичною КПП».

 
     Шановні, верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет та комісар Ради Європи з прав людини Дунья Міятович, спробуйте сформулювати свою відповідь приблизно так, як майстри з львівської СТО:
 
Председателю Совета по правам человека
при Президенте Российской Федерации
по развитию гражданского общества
и правам человека
В.А. Фаде́еву

Уважаемый mr. Владимир Александрович!
     Мы внимательно изучили Ваше обращение и даже не обращаясь к пунктам  Женевских соглашений о обязанности содержания оккупированных территорий (начиная со ст.55) должны отметить, что Вы обратились не в адрес даже по отсутствию признаков состава обращения:
 
1. По данным ООН и других международных организаций, РФ не относится к странам, имеющим дефицит водных ресурсов (пресной воды). В распоряжении РФ имеются обширная речная сеть. 120 тыс. рек длиной свыше 10 км, в том числе более 3 тыс. средних (200-500 км) и больших (более 500 км). Ежегодный речной сток 4270 км3 (в том числе по бассейну Енисея — 630, Лены — 532, Оби — 404, Амура — 344, реки Волга — 254). Поэтому нам не понятна необходимость помощь в решении вопроса третьих стран.
(типу, дитино, а чому ти хочеш, щоб ми вимагали ремонту твого джипу за чийсь кошт, якщо у твого тата, дядьків, двоюрідних та троюрідних бабла не міряно)
 
2. Мы очень взволнованы гуманитарными аспектами содержания населения и готовы их рассматривать по сути в случае, если они определяются  сферой хозяйственных договорных взаимоотношений, особенно если претензия исходит от представителей государства, которое само не нарушало таковых. Но что-то нас смущает отсутствие реакции ЕСПЧ РФ в моменты, когда российское государство до 94-го года умышленно создавало подобные кризисы в отношении государств Прибалтики , или созданного газового кризиса в отношении Украины и потребителей ЕС в 2005 году. Тогда никакой позиции ЕСПЧ РФ не высказывалось. А что случилось сейчас?
 
     Исходя из изложенного выше, «Бігом, дитино, на базар і здавай цю чудасію за ті кошти, що тобі запропонують!!! Бо маючи таку зарплатню вона тебе з’їсть», предложите органам государства рассейскага уебывать с Крымского полуострова на условиях, которые готова предложить Украина.

 
     Інакше, цей вкрадений джип зігниє, так і не дочекавшись забезпечення його рухомості.
© инженегр [14.09.2020] | Переглядів: 3963

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.5/46

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook