для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

"Назіральнікі за выбарамі-2".....


     Продовжимо вивчення всіляких конспірологічних версій відносно мети прибуття борців за «Руський МірЪ» на бацькову суверенну територію…
 
     Я, бува, вже почав сумніватися у справедливості версії, що була викладена у моєму попередньому ІМХО, мовляв у Білорусі х@ло хоче повторити сценарій «Майдан-Крим-Донбас» 2013-14 років і задля цього йому були потрібні виконавці, що здатні провести дестабілізацію на частині території «союзної держави», починаючи з відкриття рахунку «Небесної сотні» серед білоруських протестувальників.
 
    Та «Вусатий тарган» сьогодні вирішив не сподіватись на власних «добровольців з Майдану» і згодом не проводити вісім хвиль часткової мобілізації, а   почав діяти на упередження.
 
     І це не зважаючи на неприкриті нахабні вимоги з боку МЗС РФ про негайне звільнення «незаконно затриманих безневинних» російських громадян та вкинуті сотні версій відносно того, що «заробітчани-професійні охоронці» просто спізнилися на літак , що летів до Стамбулу, і тому вимушено затрималися у Мінську.
 
     Що ж, версія дійсно досить, начеб то,  правдива, і навіть була продубльована самими ліберальними ЗМІ та підтверджена багатьма, навіть «антипутінськими» політичними аналітиками (політологами).
 
     Ну дійсно, навіщо людям, що збираються залишатись у Білорусі, суданські гроші і картки поповнення рахунків суданського мобільного зв’язку.

    Напевно, обміняти ці «фунти» на білоруські рублі не вдасться у будь-якому мінському обміннику, а дзвонити у роумінгу з навіть поповненої суданської СІМ-карти вистачить певно на пару хвилин. Але з з озвученою МЗС РФ будь-якою країною латинської Америки, куди мали прямувати затримані «туристи», ці «сувеніри» також ніяк не узгоджувалось.
 
    Крім того, оскільки «транзитні пасажири» були цілком зрозуміло розведені поодинці білоруськими КДБ-шниками, то їхні відповіді на однакові запитання про «мету подорожі» суттєво відрізнялися. Не тільки не було однозначно вказано «шпилями» якого собору (мінського чи стамбульського) вони збирались милуватись, але й країни куди прямувала ця організована група знаходились у різних півкулях.
 
     Далі стало цікавіше. Нарешті з’явилась нова «хвільма» про «Незвичайні пригоди італійців росіян у Росії Білорусі»…

     Погодьтесь, тут досить аргументовано спростовано версію «транзитчиків».
 
     Заселення групи у мінський готель проходить серед ночі, але ще за вісім годин до вильоту літака на Стамбул.

     Час цілком узгоджується з словами перевізника, що ці туристи перетнули білоруський кордон опівночі (див. відео 01:35-03:00).
 
     Замовлення цього готелю проходить завчасно

і цілком логічно  вписується у версію з пересадкою. Навіть можливо, що замовлення готелю проводилось не ними безпосередньо, а організаторами. Тому зміна кінцевої точки маршруту автобуса (з аеропорту на готель) може бути навіть правдивою. Старшому передзвонили і вже в дорозі на Мінськ повідомили, що «нє хєр шататься девять часов по аеропорту, єзжайте отдохнітє в гостінніцу! Прєзєнт от баріна!»
 
     Відпочивши в готелі, замість їхати до аеропорту, «туристи» переселяються до приміського санаторію.
 
     Гроші за 32 квитки були просто «викинуті на вітер». Хіба підлеглі можуть так нахабно смітити господарськими грішми? Хтось вірить, що у нормальній комерційній фірмі робітник у разі такого «проколу» з пересадкою не купував би собі новий квиток за власний кошт? Думаю, при такій постановці питання, вони зробили б марш-кидок, але встигли б на літак у мінському аеропорті.
 
     Виходить, що відмова від вильоту і «кидання на вітер» не однієї тисячі «хазяйських» USD проводилась за прямою вказівкою керівництва. Мало того, виявилося, що рішення про відмову від такого вильоту відбулась ще до того, як «туристи» перетнули «граніци Родіни». Фото бланку замовлення про це свідчить красномовно.

     Далі, не зважаючи на необхідність негайно приступити до виконання роботи за контрактом у далекому зарубіжжі, отримуючи відрядні кошти (по тарифу зарубіжного відрядження) за рахунок Пригожина, хлопці продовжують «оздоровлюватись» (бити байдики) у санаторії, пропустивши ще чотири рейси на Стамбул. Я розумію, що «х@ловський кухар» не сама бідна у Мокшандії людина, але дозволяти так нахабно витрачати свої гроші він не міг. За нашими правилами кожен боєць повинен отримувати мінімум 25 USD, або й навіть до 80 євро за добу. Значить…
 
    Цікавий ще момент

    Думається, що мова йшла не лише про квитки до Стамбула, а й подальші після пересадки (якщо це не був єдиний транзитний квиток), хоча хто сказав, що вони мали летіти виключно через Туреччину. Могли прямувати і у Підгорицю якусь, наприклад….
 
     Я мав змогу нещодавно поспілкуватись з людиною, що мала по службі колись відношення до спецоперацій. На мої запитання він відповів так:
 
1. Бійці виїжджали у відрядження і отримали, як правдивий, інструктаж щодо завдань у відрядженні у конкретній країні, наприклад у тому ж Судані. Тоді вони і самі нічого не знають, крім «легенди».
 
2. Бійці такої спеціалізації завжди готові до зміни наказу та мети відрядження (на будь-якому етапі).
 
3. Вони дійсно могли і гадки не мати про справжнє завдання і мету. Всі до одного, навіть старший групи, який був на безпосередньому зв’язку з куратором.
 
4. Посвячений у справжні завдання групи, який уповноважений здійснювати керівництво групою з метою виконання справжніх завдань, завжди з’являється якомога пізніше. І не факт, що це обов’язково росіянин, може бути і місцевим, який і здійснює потім матеріальне забезпечення основними засобами (зброя, вибухівка, тощо…).
 
     А от поява у Києві Валерія Цепкало йому також не сподобалась. У всякому разі, він після цього не вірить, що хтось із затриманих вагнерівців потрапить до рук правоохоронних органів України.
    
    Просто цікаво, цей візит "бубочка" зорганізував сам, чи його хтось свідомо підставив?
 

© инженегр [04.08.2020] | Переглядів: 3392

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.9/40

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook