для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

КОРОНАВІРУС: ПРАВДА І МІФИ


КОРОНАВІРУС: ПРАВДА І МІФИ

 
КОРОНАВІРУС: ПРАВДА І МІФИ
 
       Коронавіруси - це сімейство вірусів, що об'єднує РНК-віруси середньої величини (розмір віріона, тобто вірусної частинки, становить від 80 до 220 нм).
       Останнім часом по мережі гуляють всілякі непідтверджені чутки із серії теорії змов, ніби цей вірус запустили сильні світу цього – таємний світовий уряд, з метою зменшення населення Землі шляхом інфікування коронавірусом, внаслідок чого населення зменшиться в основному за рахунок пенсіонерів і тяжкохворих, тобто людей, які вже не приносять користі суспільству. Крім цього одні журналісти почали звинувачувати у цьому США, інші – Китай, і тема коронавірусу обросла всілякими чутками і гіпотезами.  
 
      Зважаючи на інформацію ЗМІ, більшість з нас скаже, що коронавірус відкрив китайський лікар з м. Уханя Лі Веньлян, який заразився ним сам.  Він у соцмережах повідомив, що у семи його пацієнтів підтвердилась атипова пневмонія, але поліція змусила його припинити поширювати цю інформацію. Згодом цей лікар помер. Ще ми знаємо, ніби цей вірус передався людям від кажанів і змій, якими торгували на ринку морепродуктів китайського міста Ухань. Більшість з цього схоже є неправдою.
      Я з допомогою Гугла вирішила дослідити це питання з інформації, що є у вільному доступі.  Хоча багато сторінок інтернету з цією інформацією виявились закритими, було достатньо, щоб виявити такі факти:
 
1). Коронавірус вже існує давно і знають про нього теж давно. Про нього достатньо інформації за різні попередні роки.  Візьмемо для прикладу статтю за 2003 рік Національної медичної бібліотеки США:  «A novel coronavirus associated with severe acute respiratory syndrome», де сказано, що Національний центр з інфекційних захворювань і Центр з контролю і профілактики захворювань США разом зі вченими з Сінгапуру, Тайваню, Гонконгу і Таїланду дослідив світовий спалах короновірусу, що почався від хворого китайського медпрацівника.
 
Подібну статтю за 2003 рік я знайшла і у цьому журналі:  Вестник «Здоровый образ жизни» - «ЗОЖ», 2003 г., №9 (237) Цитата: «КОРОНА-ВИРУС СТАНОВИТСЯ АГРЕССИВНЫМ. История возникновения атипичной пневмонии — давняя, ею врачи стали заниматься еще в конце 30-х годов XX века, а затем вернулись к ней во время вьетнамской войны, которую вели США. Тогда в Индокитае были обнаружены признаки атипичной пневмонии среди солдат. В ноябре прошлого года в западных провинциях Китая, в Гонконге, Вьетнаме, Сингапуре появились первые признаки пневмонии, привлекшие внимание врачей. Они обратили внимание на необычное течение этой воспалительной реакции дыхательных путей. В 1997-1999 годах были описаны спорадические случаи заболеваний, которые сегодня трактуются как «тяжелый, острый респираторный синдром» —ТОРС  (SARS)…  По данным ВОЗ, на сегодняшний день в мире атипичной пневмонией заболели 5930 человек, умерли 372. Особенно свирепствует вирус в Китае — 3460 больных (159 умерли) и в Гонконге - 1589 (157).»
 
    У Вікісловнику у 2006 році коронавірус описується як: « мед., микробиол. вирус, от липосодержащей внешней оболочки которого отходят шиповидные отростки, напоминающие солнечную корону ◆ В первом случае причиной стал изменённый коронавирус, носителями которого были летучие мыши. В. Зверев, «Вакцины: от Дженнера и Пастера до наших дней» // «Наука и жизнь», 2006 г.»
     Таким чином, у вільному доступі є багато джерел, які доводять, що інформація про коронавірус і його здатність до мутацій відома вже давно.
 
2). Наступним міфом виявилась інформація про те, ніби джерелом епідемії 2019-2020 рр. став ринок морепродуктів у м. Ухань.
31 грудня 2019 року - комісія охорони здоров'я м. Ухань вперше опублікувала інформацію про те, що медики виявили зв'язок між пневмонією і ринком морепродуктів Хуанань і що джерелом є дикі тварини, яких продавали в торгових наметах. І у контексті цього є дуже цікава інформація, яка заперечує цю офіційну версію. Цю інформацію я знайшла у  журналі Lancet,  де  опублікована стаття Хуана Чаоліня - заступника головного лікаря лікарні Цзінь Інь-Тан, першої лікарні, де почали лікувати атипову пневмонію  COVID-19. У статті «Clinical features of patients infected with 2019 novel coronavirus in Wuhan, China»  вказується, що перший пацієнт, насправді, був госпіталізований ще 1 грудня, і він ніяк не пов'язаний з ринком морепродуктів Хуанань. Крім того, не виявлено жодного епідеміологічного зв'язку між першим пацієнтом і наступними випадками. Більш того, 10 грудня зафіксовано ще три випадки зараження COVID-19, два з яких не мають відношення до ринку морепродуктів. На момент публікації було відомо про 41 випадок інфікування, 14 з яких, тобто більше третини, виявилися не пов'язані з торгівлею морепродуктами. Таким чином, ринок мопродуктів був лише місцем скупчення людей і зіграв роль каталізатора. Представлені Lancet матеріали вказують на те, що нульовий пацієнт знаходився далеко від ринку. Крім того, більшість експертів наполягали на тому, що кажанів, яких спочатку називали причиною пандемії, не було ні на ринку, ні будь-де поблизу, та й можливість такого швидкого міжвидового поширення вкрай малоймовірна.
      29 січня Lancet публікує ще одну статтю, в якій проводиться аналіз 99 підтверджених випадків захворювання в лікарні Цзінь Інь-Тан, з яких 50 також не мали відношення до ринку морепродуктів. Також за даними журналу New England Journal, в 45 випадках, зафіксованих до 1 січня, хворі теж ніяк не були пов'язані з ринком Хуанань, причому авторами статтей є  китайські  лікарі і вчені. Зважаючи на ці факти, епідеміолог з Університету Джорджтауна Деніел Люсі, у своєму коментарі зазначив наступне: «спираючись на представлені дані і виходячи з терміну інкубаційного періоду, і терміну між зараженням і появою симптомів, можна припустити - перший випадок інфікування COVID-19 стався ще в листопаді 2019 року. Це означає, що вірус «гуляв» по Ухань ще до того, як були виявлені випадки зараження, пов'язані з ринком морепродуктів Хуанань.»
 
     Отож, все це схоже на спроби китайської влади приховати джерело інфекції.  Враховуючи той факт, що епідемія почалася у м. Ухань, Гугл показав мені наступну інформацію за 8 січня 2018 року:   Зверніть увагу на виділені мною слова: «По информации, полученной от Академии наук Китая, в настоящее время государственная лаборатория биологической безопасности (четвертой степени) города Ухань (Лаборатория P4 Уханя) успешно прошла лабораторную сертификацию и оценку на месте экспериментальной деятельности Государственного комитета Китая по делам здравоохранения и планового деторождения. В настоящее время первая в Китае лаборатория P4 официально введена в эксплуатацию. Эта лаборатория предоставит комплексную, передовую на международном уровне систему биологической безопасности. Таким образом, китайские научные работники смогут в своих лабораториях изучать возбудители самых опасных в мире болезней. В соответствии с заразительностью и вредностью инфекционных болезней, а также на базе разной среды биологической лабораторной безопасности, существуют четыре уровня биологической безопасности: P1, P2, P3 и P4. P4 – это самый высокий уровень безопасности, при котором можно эффективно остановить распространение контагиозных возбудителей заболеваний, а также предоставить гарантию безопасности для научных сотрудников. Лаборатория P4 Уханя обладает тремя важными функциями: во-первых, это научно-исследовательская база по профилактике и контролю внезапно вспыхнувших острых заболеваний; во-вторых, это центр по сбору мощных патогенов и справочная лаборатория ВОЗ по сильным инфекционным заболеваниям; в-третьих, это важный региональный центр системы лабораторных платформ биобезопасности".
 

 
      Лабораторія P4 була дочірньою структурою Інституту вірусології Ухань, який управляється Китайською академією наук. Ця лабораторія була запущена ще у 2015 році. Отож, не зважаючи на чотири рівні безпеки цієї лабораторії, схоже відбувся витік інфекції, до того ж, невідомо – які досліди там проводилися з самими небезпечними патогенами, тому далі – ще цікавіше.
 

 
  Доктор Шон Лін, екс-глава вірусної лабораторії в Армійському науково-дослідному інституті ім. Уолтера Ріда зробив таке припущення: «Важко очікувати 100% подібності, коли вірус долає видовий бар'єр. І це основна причина для гіпотез про його штучну природу. Я, звичайно, вважаю, що 100% схожість амінокислот говорить про те, що це не є «продуктом» природної мутації. Це, дуже ймовірно, є результатом рекомбінації, яка була проведена в лабораторії ».  
 

 
21 січня вчені з Шанхайського інституту Пастера опублікували статтю в журналі Science China Life Sciences у якій зазначили, що послідовність ключової частини «білка S» Уханьского вірусу має високу ступінь гомології з вірусом SARS. Згідно зі звітом, опублікованим 28 лютого в газеті South China Morning Post, шанхайська лабораторія P3, яка вперше показала геном всьому світу, виявилася закрита владою, що завадило подальшим дослідженням. Інформацію про проби, результати проведених досліджень і все, що пов'язано з цією роботою, китайським вченим розголошувати заборонили. Після цього, раніше активні китайські вчені, раптово замовкли.
 

 
     Ши Чженлі – китайська жінка-вірусолог.  Відповідно до інформації  Вікіпедії, працює експертом в Уханьському інституті вірусології.  Ще у 2015 році вона опублікувала статті, в яких описуються її роботи з дослідження синтетичних вірусів. Її лабораторія мала можливість генетичної модифікації вірусу, щоб зробити його здатним заражати людей.  Починаючи з 2010 року увага Ши та її команди була орієнтована на здатність коронавірусу подолати міжвидовий бар’єр., де особлива увага надавалась S-білку. У липні 2010 року команда Ши Чжэнлі, опублікувала статтю, у якій описувала дослідження на основі вивчення чутливості білків ферменту АПФ-2 різних видів кажанів до білка S вірусу атипової пневмонії. У ході експериментів вони модифікували ключові амінокіслотні кодони, щоб змінити APF -2 кажанів  для сумісності з S-білком вірусу SARS.  У жовтні 2013 року Ши та її команда опублікували статті в авторитетному науковому журналі Nature, де заявили про прорив у дослідженні коронавірусів.  Вони успішно вивели три віруси у кажанів, один із яких мав білок S що інтегрувався з людськими рецепторами АПФ-2. Це відкривало можливість для прямого зараження людини вірусами, схожими на SARS.
 
      Пізніше, в листопаді 2015 року, Ши і її команда опублікували ще одну статтю. На цей раз в Британському журналі Nature Medicine, де описували можливість створення мутованого синтетичного вірусу. Основним його прототипом вони вважали вірус атипової пневмонії, в якому S-білок був замінений на той, який був знайдений у коронавірусі кажана, описаному у статті 2013-го року.
 

 
Цей новий вірус продемонстрував потужну здатність до міжвидового зараження. У мишей, заражених синтетичним вірусом, були виявлені серйозні пошкодження легенів, які не піддавалися лікуванню. Після експериментів на кажанах китайські вчені планували почати досліди на приматах. Втім, результатами цих досліджень вони вже не ділилися з громадськістю. Експерименти Ши стали причиною активних дебатів в академічній спільноті. Симон Уейн-Хобсон з Інституту Пастера у Франції висловив глибоку заклопотаність. Він заявив, що якщо новий вірус «втече», то ніхто не зможе передбачити наслідків. «Поширення може стати повсюдним», - зазначав він в інтерв'ю Nature. Схоже, його слова виявилися пророцтвом.
 
     Після спалаху епідемії в Ухані індійські вчені порівняли послідовність білка S з 2019 nCoV (Wuhan coronavirus) і SARS. Вони виявили, що в 2019-nCoV були вставлені чотири нові послідовності, всі з яких можна знайти в геномі СНІДу і що COVID-19, на відміну від SARS, має гени людей і інших видів, включаючи оболонку gp41 від ВІЛ. Всеіндійська асоціація адвокатів подала скаргу до Ради ООН з прав людини, вимагаючи від Китаю компенсації за глобальне поширення коронавіруса.
 

 
В Україні симптоми  COVID-19 у статусі епідемії були ще тоді, коли про таке поняття як «коронавірус» ще ніхто не знав. Про це свідчить відеосюжет ТСН за  13.01.2020р.:  

 
Висновок:
Отож, якщо зібрати докупи і співставити інформацію про джерело (місто Ухань) поширення COVID-19, про наявність у цьому місті єдиної лабораторії по вивченню збудників самих небезпечних у світі хворіб, про акумулювання у цій лабораторії самих потужних інфекційних патогенів, про характер досліджень цієї лабораторії, а також інформацію про те, що перший (нульовий) пацієнт не мав відношення до ринку морепродуктів, і що кажани, яких називали причиною епідемії, тоді були відсутні на ринку і т.п., то складається картина, яка дуже далека від офіційної версії.
А якщо підтвердиться гіпотеза, що цей вірус мутує так швидко, що винайдення вакцин від різних його штамів не встигають за ним, і що можливі повторні зараження і повторні спалахи епідемії, то це вже більш схоже на фільм-катастрофу, у якому виживають лише люди з високим імунітетом.
© Даяна [26.04.2020] | Переглядів: 1202

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.2/54

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook