пароль
пам’ятати
[uk] ru

Що переможе, страх, чи затьмарений розум?


Що переможе, страх, чи затьмарений розум?
     Страх. Завмирає серце. Відключається здатність реально мислити. Працюють в основному інстинкти. Тікати чи нападати. Панічний страх. Душа «тікає в п’яти», серце зупиняється, розум відключається, параліч сковує всі м’язи, лишаючи можливості навіть поворухнутись.
     Панічний страх. Приблизно так можна охарактеризувати сучасний стан світової громади. Параліч всіх м’язів. Параліч розумової діяльності. І цей страх неперервно нагнітається. Всі теле і радіоканали канали, весь інтернет, всі соціальні мережі зайняті коронавірусом. Скрізь тотальний карантин. Скрізь статистика померлих від вірусу. Всі запевняють, що ліків немає. Стоп. А давайте подивимось на картину тверезим поглядом. Офіційна статистика (можливо в інших джерелах будуть інші дані, я всіх не перевіряв): на сьогодні зафіксовано в світі 1 783 950 випадків захворювання коронавірусом. Одужало 405 972 людей, померло - 109 312. Решта – ще хворіють. Масштаби ніби то вражають. Але ж це статистика по всьому світу. А в світі проживає  7 777 277 000 душ населення.
     Тепер подивимось статистику смертей у світі з різних інших причин. Почнемо з ДТП. В 2020 році в транспортних пригодах у світі загинуло 375 000 людей. Ще понад 7 500 000 отримали травми різної тяжкості. Ще 2 300 000 загинуло від раку. Загинуло від різних інфекцій у цьому році – 3 654 000, загинуло дітей до п’яти років – 2 139 400, від СНІДу – 473 200. Смертей, викликаних курінням – 1 407 100, смертей, викликаних зловживанням алкоголю – 704 200, самогубців – 301 850. Тобто смертність від вірусу порівняно невелика. Притому, що дві третини померлих від коронавірусу  мали супутні захворювання, як то СНІД, сухотка, хронічні бронхіти, зловживання цигарками та алкоголем. То, питається, навіщо такий ажіотаж навколо цього вірусу. Кому це вигідно?
     Я розумію, що при любій вірусній інфекції потрібні заходи безпеки. Але вони не повинні доходити до фанатизму, чи, навіть, дебілізму. Читаю сьогодні інтернет новини. В якомусь там селі, чи то в Черкаській області, чи то Житомирській, одна одинока бабуся вирішила посадити на своїй ділянці картоплю. Оскільки самій тяжко, запросила на допомогу трьох своїх подруг, таких же одиноких бабусь. Тільки почали садити картоплю, як раптом підʹїзжають мінтокрилі мусоршміти і починають на бабцю складати акт за порушення правил карантину, і погрожувати штрафом в сімнадцять тисяч гривень. У бабці тяжкий інсульт. Забрала швидка. Зате врятували від коронавірусу. Бабця ним вже навряд чи встигне захворіти.
     Звичайно, вірусні інфекції можуть буди досить небезпечними, але навіщо нагнітати страх. Досить виконувати елементарні заходи безпеки та правила гігієни. Ліків проти любих вірусів немає. Єдиний захист, це щеплення. У не зчепленої людини після захворювання виробляється імунітет, а бо може наступити смерть, якщо загальний імунітет досить слабкий. В групу ризику попадають люди, що хворіють СНІДом, наркомани, заядлі курці, алкоголіки, люди без певного місця проживання і т. д. Але, поки що, вакцини для щеплення від короновірусу не знайдено. Тож рано чи пізно все населення планети перехворіє. Міцніші виживуть, слабкіші помруть. У міцніших виробиться імунітет. Можливо вчені, використавши антитіла людей що одужали, зроблять вакцину.  
     Тепер поговоримо про лякачки відносно самого вірусу. Скрізь пишуть, вірус мутує, блискавично приспособлюється до всього, нічим не лічиться і тому подібне. Так от, щоб відбулась мутація в любому організмі, має бути мутаген. Мутаген, це несприятливий чинник, що викликає мутацію. Що таке мутація? Це коли в молекулі ДНК відбуваються якісь зміни.
      З хімічної точки зору ДНК — це довга полімерна молекула, що складається з послідовності блоків — нуклеотидів. Макромолекула ДНК складається з двох ланцюгів, орієнтованих азотистими основами один проти одного. Ця дволанцюгова молекула утворює спіраль.  У ДНК є чотири види азотистих основ: аденін, гуанін, тимін і цитозин. Азотисті основи одного з ланцюгів сполучені з азотистими основами іншого ланцюга водневими зв'язками згідно з принципом комплементарності: аденін з'єднується тільки з тиміном, гуанін — тільки з цитозином. Зв'язки між нуклеотидами в ланцюгу утворюються дезоксирибозою й фосфатною групою. Ці зв’язки досить сильні. Від них залежить надійність зберігання інформації в молекулі ДНК.  Нуклеотиди являються свого роду буквами в ланцюгу ДНК. Об’єднання цих букв, називається ген, або слово, при допомозі якого записана інформація про любе живе створіння. Ланцюг ДНК має безліч генів і всі вони розташовані в строгій послідовності, як слова в книзі. Нуклеотиди в генах також розташовані в строгій послідовності. Поміняйте одну чи більше букв у слові, і його смисл зміниться, або взагалі не буде смислу. А поміняйте в книзі як попало слова, та ще й слова без смислу. Що в нас вийде. Фігня. Отак і мутації. Вони міняють структуру ДНК, і не в кращу сторону. Розрізняють мутації декількох видів. Зміна послідовності нуклеотидів, руйнування нуклеотидів, додача нових нуклеотидів, штучне зміна в ланцюгу ДНК. За звичай три перших мутації проходять одночасно і природним шляхом. За звичай такими чинниками можуть бути антибіотики, сильно діючі хімічні сполуки, проникаюча радіація й таке інше. Але покращення організму від таких мутацій буває вкрай рідко. Як правило, організм гине. От уявіть, вам потрібно зробити автомобіль. У вас є опис і технічна документація в тисячу аркушів. Які гаєчки і гвинтики використовувати, які розміри деталей, з якого матеріалу і тому подібне. А тепер хтось декілька аркушів вирвав, деякі аркуші додав на незрозумілій мові, а деякі аркуші додав з зовсім іншого автомобіля. І що у вас вийде? А от штучні мутації приводять до передбачуваних результатів. У нас є куча ГМО продуктів. А, якщо, можна генно модифікувати сою чи бройлера, то чому не можна модифікувати вірус? Але ж знову, навіщо, і кому це вигідно?
     Що це вигідно українській владі, не думаю. Вона просто сумлінно виконує волю сильних світу цього. Навіть занадто сумлінно. От, поки що, МВФ не дає Україні кредит. Якісь там умови не виконані, які влада, вискакуючи з трусів, намагається виконати. А ви мені скажіть, коли ви йдете в банк позичити грошей, то вам банк ставить якісь умови: з ким спати, з ким розмовляти, кого любити, а кого ненавидіти. Банк перевіряє вашу платіжеспроможність, і обговорює строки повернення грошей та розмір відсотків за користування позичкою. Правда є ще цільові позички, ну там там на купівлю авто чи квартири. Але МВФ позичає нам гроші за умови, що він буде керувати в нашій хаті. І наша влада з радістю на це погоджується. Свідомо заганяючи країну в кабалу.
     Але сьогодні весь світ опинився в такій кабалі. Тупо йде переділ світової влади і світового порядку. Коронавірус, це тільки привід. Дякуючи вірусу, можна налякати весь народ. Можна об’явити всесвітній карантин, і пустити всю економіку світу під укіс. Далі можна спокійно перекроювати світ, визначаючи всім причетним сфери впливу та рівень влади. А населення, це просто наляканий, дурний і покірний натовп. Вівці, які навіть розуміючи свою долю, будуть спорити, яка бойня краща. Та, де спочатку стрижуть, а потім умертвляють  електро током, чи та, де зразу ріжуть і здирають шкіру без попередньої стрижки.
     А, можливо, просто потрібно проснутись. Хоч кожній десятій людині в світі, подолати страх, і почати тверезо думати. Але, я думаю, це моя недосяжна мрія. В основному люди думають тим, що їм вклали в голови. Тузік думає за лєктрічєство ув разєткє, тигрик про Юлю, і так далі.  Тож всього найкращого. Бережіть себе, і всіх кого ви любите. Коронавірус, нетакий страшний, як його малюють. І на останок пропоную подивитись мультик. Нема дракона. Дракон, це наш страх. І банани не цілющі. Тузіку, можеш один банан подарувати, або з’їсти сам. Ув ЛандОні на балконі. biggrin  
© TVOREC [13.04.2020] | Переглядів: 775

2 3 4 5
 Рейтинг: 29.3/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати