пароль
пам’ятати
[uk] ru

Запах смерті й адреналіну та головна надія


Запах смерті й адреналіну та головна надія
Епідемія має свою безжальну математику, й вже час кожному бути не тільки політологом й вірусологом, час бути математиком.
Оптимісти скуповують туалетний папір, з впевненністю, що буде що й кому підтирати, реалісти вже починають сушити сухарі, а патріоти порох.
Якби чотири місяці тому, коли вірус вже почав поширюватись, хтось сказав би українському оптимісту та політологу, що складеться така ситуація, й що Ганнуся вже розлила соняшникову олію, то оптиміст бездомний й політолог берліоз в  інфантильному своєму розумінні, дали б цим словам просту робочо-крест'янську оцінку.
Ситуація, м'яко кажучи, змінилась, а от оптимісти - ні.
На жаль, правда полягає в тому, що, аби суспільство отримало імунітет до вірусу, блокуючий розвиток епідемії за експоненціальним сценарієм та переводячий його на аперіодичну траєкторію зростання, перехворіти мають від 30 до 50 відсотків населення. Для України цей відсоток захворівших відповідатиме від 11 до 18 млн. людей. При смертності від інфекції в 2,5% матимемо від 275 до 450 тис. померлих. Й це ще, щоб не травмувати оптимістів, ще дуже оптимістичний сценарій, для якого треба дуже напружено працювати.
Рекомендую оптимістам цікавитись математичним моделюванням, вже існуючою статистикою та динамікою поширення в Світі в цілому й в окремих країнах зокрема... Й сушіть сухарі!
Цунамі захворювань ще попереду, маємо тільки легкий подих адреналіну й смерті в період цвітіння тернових.
Після цунамі захворювань, смертей й зубожіння, до хвилі якого нам ще десь з півтора-два місяці, після того, як захворіють мільйони й загинуть сотні тисяч, після того, як введуть карткову систему й комендантський час, після того, як феодали почнуть рвати країну, після того, як московити й деякі інші сусіди спробують використати цю ситуацію,... скоріш за все влада буде іншою та невідомо якою, й введений надзвичайний стан буде скасовуватись роками а може й десятриччями.
Чи є якась надія? Так, це - особистий імунітет, мило, ізоляція, надія, що вірус змутує в сторону пом'якшення, що сонячні промені та літнє тепло скоротять час його існування на заражених поверхнях, надія на те, що рідні теж миють руки, що БЦЖ таки має силу, що витримає серце, легені та інші органи, що в лікарні, куди нас може привезуть, ще будуть місця, лікарі й кисень, що засоби карантину будуть достатніми а їх виконання обов'язковим, що вистачить грошей на харчі та ліки, що дочекаєшся в самоізоляції до щеплення вакциною...
Це, якщо відповідально й по-дорослому!
Посилання для людей, розуміющих математику, статистику та динаміку цунамі -https://data.humdata.org/dataset/novel-coronavirus-2019-ncov-cases?force_layout=desktop
P.S. А в країні дурнів готуються до параду перемоги... Й це теж наша головна надія й оптимістична новина!
© vetervpole [05.04.2020] | Переглядів: 771

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.4/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook