для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

САМОГОНЩИКИ


САМОГОНЩИКИ
Ну от...Коньячок допила, і не нада мене обвинять у алкололізьмє. Я просто так реагірую на черговий плод, народжений з чрєва ВР. Волнуюсь, можна сказать. blush2
 
Ось самі дивіться, що пише незалежна преса "Нардепы сделали шаг к появлению частных спиртзаводов".
Сдєлалі шаг!  Цитую той шаг "До сих пор монополистом был государственный концерн «Укрспирт», а теперь депутаты проголосовали за то, чтобы производить спирт могло любое предприятие после покупки лицензии".
 
Що то значить по-нашому, по-людськи? То значить, що деяких дядь, близьких до влади, задавила велика зелена жаба по відношенню до дядь, що колотять брагу у "Укрспирті". Бо треба сказати, що рентабельність продажу горілчаної продукції  дууже висока.
 
Нагадую, що рентабельність продажів показує, яку суму  прибутку одержує підприємство з кожної гривні проданої продукції. Іншими словами, скільки залишається в підприємства після покриття собівартості продукції.
 
Пам"ятаєте, навіть при Совєтах виробництво етилового спирту було дуже вигідне для держави, й прибутки добре покривали витрати навіть при невисокій ціні продажу "безкозирок", четвертушок, пів-літрів.
 
Думаю, деяким дядям закортіло відхопити й свою долю від спиртового пирога. Дешево й сердито. А до того ж новий закон передбачає повну ліберізацію на експорт спирту. Тобто - надходження живої валюти у власні кишені. А так як український спирт буде відносно дешевий, то його з руками й ногами буде брати Польша, та й не тільки Польща. Зальйом спіртом всю Європу. Ну і рашу, звичайну (але про це я вам не казала, це сікрет, бо в нас з рашею торгівлі нема).
 
Ну от. Пофантазуймо. Прийняли, значить, закон. Дяді активно побрали ліцензії на заснування своєї самогоноварні й почали бізнес. Позаключали договори з цукровими заводами (зі своїми biggrin), пригнали вагони з дріжджами, заколотили брагу й почали процес. Капає. Накапало. Якість? Не знаю-не знаю. Може й буде, а може й не буде. Бо хрін його зна, хто і як буде контролювать продукцію.
 
Можливо й таке, щоб дати вал, дяді знюхаються з лівими виробниками-постачальниками спиртяги (тими, що налогів не платят і гонять фуфло). Й буде те ліве фуфло продаватися через місцеві генделики, там, де той дядя-спиртовик править бал. Ніби сертифіковане, але налоги на "продукцію" не заплачені. Конгеніально, Кіса!
 
Про те, що виросте контрабандне постачання водяри "оніженашимлюдям" з ОРДЛО - й до ворожки не ходи.
 
Ну от, не бачу я позитиву від того сертифікованого самогоноваріння.
 
От заснування броварень (пивоварень), де кожний креативить зі своїм пивом - то цікаво, то навіть артистично. А тупо клепать етиловий спирт у якихось дальніх єбенях - то якось так мутно, сумнівно.
 
ОК. Можна припустити, що це розвиток приватного бізнесу. Звичайно! Але як ви думаєте, хто буде його власником? Чи не володарі цукрово-переробних заводів та землевласники-латифундисти, нациганили-налобіювали такий симпатичний закон "під себе"?
 
Статистика від Укрспирту:
 
http://publicaudit.com.ua/reports-on-audit/doslidgennya-diyalnosti-dergavnogo-pidpryemstva-ukrspurt/
© Микитич JPEG [15.11.2019] | Переглядів: 792

2 3 4 5
 Рейтинг: 24.0/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook