для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Рентабельність (для чайників)


Рентабельність (для чайників)
     Я не сильно, в свої часи, у військовому виші захоплювався предметами кафедр марксистсько-ленінської бовтології, зокрема курс політекономії пройшов повз мене. Адама Сміта також не штудіював у позаслужбовий час, але здоровий глузд підказує, що відбувається щось, що явно набагато серйозніше, ніж здача декількох десятків квадратних кілометрів території держави на лінії розмежування.
 
      Не обов’язково, але тим, кому ліньки розбиратись, зкопіюю загрози, що виникають внаслідок прийняття бюджету, загравання з олігархами, згортання судової реформи (повний відкат назад) та як наслідок згортання співпраці з МВФ.
ОТЛОЖИЛ. ПОМОЩЬ. УКРАИНЕ. Это означает в ближайшем будущем:
1. Прощай, макрофинансовая стабильность.
2. Здравствуй, инфляция.
3. Возможно: здравствуйте, официальный и неофициальный курсы доллара.
4. Прощайте, зарубежные инвесторы.
5. И еще много чего интересного.
Исаака Моисеевича по прилёту в Борисполь внезапно решили потрясти на таможне.
Первый вопрос таможенника и молниеносно:
- Уважаемый, Исаак Моисеевич, откуда прибыли?
- Ой, я Вас умоляю!!! Какие прибыли? Одни сплошные убытки!

 
     А тепер, перейдемо на звичайне розуміння, хоча б з точки зору «човника», який наприкінці ХХ-го сторіччя з клійончатими торбами на «кравчучках» регулярно мотався за кордон заради «хліба насущного».
 
     Якщо таке курсування не приносить прибутку, достатнього для утримання сім’ї, а тим більше дає лише мінуси у бюджеті, то ну його нах… такий бізнес.
 
     Добре, у найкращому випадку закупівля мотлоху за кордоном повинна бути забезпечена власними оборотними коштами. Якщо їх у вас вільних нема, то ви йдете до сусідки і берете в борг «Сара Абрамовна, я вернусь из Стамбула и отдам Вам через месяц +10%!». Сусідка, сука така, з незрозумілих причин чомусь перестає давати як у прямому, так і в переносному сенсі (може від вас постійно тхне перегаром?). Чи є у такому випадку позитивний вихід?
 
     Тепер перейдемо на більш високий щабель рівня бізнесу. Поки Ваші основні засоби обмежуються лише парою «клійончатих торб і кравчучкою», то Ви просто кидаєте цю діяльність. Але якщо вам стає нерентабельно «грачувати», то ви не просто кидаєте возити клієнтів, а й намагаєтесь одразу скинути свою Ладу-копійку, щоб хоч щось відбити на прожиття. Адже гниття її у гаражі, це зовсім не прибуток. Мало того, і гараж-черепашку ви спробуєте продати також. А все через ту стару жидівську прокурву, яка не спонсорувала навіть закупівлю бензину  для таксування. Через той  перегар.
 
     А тепер уявіть, що ви навіть не власник, а просто найнятий управляючий у господаря основних засобів. І ваш виграш від банкрутства хазяїна і втрати ним власності очевидний.
 
     Адже дійсно, нерентабельний бізнес, або просто кидають, або продають… Нє, нє… я точно не читав Адама Сміта, чи інших визначних світових економістів.
 
     Переклав ситуацію особисто для себе… Припустимо, я запустив бізнес штук на сто баксів оборотів, які забезпечені отриманою у спадок нерухомістю вартістю близько двохстот кілобаксів. Я вибрав собі управляючого, оскільки він щодня наливає мені по сто грамів триразово для підтримання дружніх стосунків, і у нього дуже доброзичливий «писок» та підвішений на лестощі язик. Чесне слово, який би алкаш я не був, але побачивши, що управляючий не тільки вводить мене у збитки, але і може позбавити власності, оскільки все веде до мого банкрутства то…
 
    Відповідь очевидна… Особисто для мене… Треба гнати в шию найнятого управляючого, що доводить до такого стану справ.
 
     Але 73% чомусь вважали, що
наливає мені по сто грамів триразово для підтримання дружніх стосунків, і у нього дуже доброзичливий «писок» та підвішений на лестощі язик
є переважаючим аргументом: «Живем сегодня! И сто грамм, плюс приятный и веселый (не напрягающий) управляющий - это позитив. А завтра, хоть трава не расти!!!»
 
      І питання зовсім не в «баригах»… проїхали. Хоча і все повинно ґрунтуватись на порівнянні.
 
© инженегр [05.11.2019] | Переглядів: 2680
Мітки: #Зеленський 

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.5/70

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook