для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про военное положение и войну


Про военное положение и войну
Оно вроде бы для нариду и не очень актуально – но если кто-то забыл – то у нас идет война – в независимости объявляли ее или нет, и тут один «юрыст» высшего сантехнического разряда (по совместительству гавнометатель) и драчун на Вану, разгоняет всякую пургу, в том числе и по поводу ОБЯЗАТЕЛЬСТВА президента вводить военное положение и что за отсутствие этого действия Пороху и Турчинову светит 300 лет тюрьмы - поэтому я решил прояснить эту тему на ДД (возможно это уже было)…юрыста канешно вылечить бесполезно, а вот вдруг кто-то почитает и перестанет верить хотя бы в этот фейк…
 
Читаем Конституцию – она же Основной Закон
 
Розділ V ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Стаття 106. Президент України:
19) вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;
 
20) приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України;
 
Кто-нибудь видит здесь что-то про ОБЯЗАТЕЛЬСТВА?
 
Идем дальше:
Закон Украины «Про правовий режим воєнного стану»
 
Стаття 1. Визначення воєнного стану
1. Воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.
 
Стаття 2. Правова основа введення воєнного стану
1. Правовою основою введення воєнного стану є Конституція України, цей Закон та указ Президента України про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, затверджений Верховною Радою України.
 
Для дебилов которые ищут обоснование своей собственной тупости в каких-то других законах, например в ЗУ «Про оборону України», еще раз на пальцах – «Правовою основою введення воєнного стану є Конституція України, цей Закон та указ Президента України про введення воєнного стану в Україні» то есть никакие другие законы здесь не канают…
 
Никаких автоматических вводов быть не может – любой нормативно-правовой акт предполагает набор действий по внедрению каких-либо положений такого акта, а также права, обязательства и порядок действий органов власти по выполнению такого акта.
 
Конституцию уже почитали, теперь смотрим что говорит дальше закон про военное положение:
 
Стаття 5. Порядок введення воєнного стану
1. Пропозиції щодо введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях на розгляд Президентові України подає Рада національної безпеки і оборони України.
2. У разі прийняття рішення щодо необхідності введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях Президент України видає указ про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях і негайно звертається до Верховної Ради України щодо його затвердження та подає одночасно відповідний проект закону.
3. Указ Президента України про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, затверджений Верховною Радою України, підлягає негайному оголошенню через засоби масової інформації або оприлюдненню в інший спосіб.
 

То есть, порядок следующий (если кто не понял): Предложение о введение ВП вносит РНБО на РАССМОТРЕНИЕ (никаких блядь обязательств) президента. Если президент согласен – он выдает указ – и проект закона – если Рада принимает закон – вводиться ВП – и все.
 
Поэтому всем упоротым юрыстам еще раз рекомендую перестать бредить и вольно трактовать законы…Большую часть фейков разбить так же легко – как и в очередной раз размазать гавнометателя его же рабочим материалом.
 
По поводу того, надо было или нет вводить ВП в 2014…вопрос не простой, думаю что те кто принимал решение не вводить ВП знали ситуацию и оценивали ВСЕ риски…об этом детально уже писано-переписано….
 
Меня только удивляет почему блядь все зрадоебы, которые все эти годы орали про ВП и необъявленную войну сейчас засунули язык в жопу – Почему предьявы припизденту не кидаете? Почему не грозитесь посадить Зе и секретаря РНБО? Или у нас пропали признаки достаточные для введения ВП? Или Вас только Пеця волнует, который ужо квартал как не президент….
 
Интересно почитать в комментах вразумительные версии зелупени по этому поводу…
 
© PetroMeister [18.08.2019] | Переглядів: 3047

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.9/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook