для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

МІХО-ПЕТЯ-ВОВА


МІХО-ПЕТЯ-ВОВА
       Сьогодні порохоботи підняли істерику стосовно того, що поновлення Зеленським у громадянстві Михаіла Саакашвілі є незаконним. З приводу цього у мене виникає кілька питань:
1. А чи законним є Указ Порошенка про присвоєння Саакашвілі громадянства, якщо однією з умов набуття  громадянства  є  безперервне проживання в Україні протягом п'яти років. (Закон "Про громадянство України ст.9 п.3). Отож, Порошенко тут грубо порушив закон.
2. Порошенко також чудово знав, яка ситуація у Саакашвілі з  грузинським законом і, підписуючи Указ, беручи на себе відповідальність за це, мав перевірити усі підстави для присвоєння Саакашвілі громадянства. То чому він видав свій Указ, не перевіривши його законність?
3. Чому Порошенко до цього часу (на відміну від Зеленського)  не оприлюднив той свій Указ від 26 липня 2017 року № 196 про позбавленння Саакашвілі громадянства? https://www.president.gov.ua/documents/all
4. Чому Порошенко вивіз Саакашвілі до Польщі, а не до Грузії, якщо від грузинського правосуддя був офіційний запит на екстрадицію Саакашвілі?
 
       Таким чином Порошенко, в одному випадку, закриваючи очі на формальності, а в іншому випадку відкриваючи очі на них, використовував ці формальності як привід, а не причину, і діяв, виходячи виключно з власних інтересів. Тому він хвалив Саакашвілі до того часу, доки той не став в опозицію до корупційності Порошенка, що і стало причиною Указу №196, який досі не оприлюднений.

 
         Отож, якщо, за переконаннями порохоботів, Порошенко закон не порушував і надав громадянство на законних підставах і на законних підставах вислав його до Польщі, то для Зеленського діє інша правова норма:  "поновлення у громадянстві України", яка передбачає спрощений режим:
Стаття 10. Поновлення у громадянстві України:
Особа, яка припинила громадянство України, є особою без громадянства і подала заяву про поновлення у громадянстві України, реєструється громадянином України незалежно від того, проживає вона постійно в Україні чи за кордоном.
Отож, 5 років постійного проживання в такому випадку вже не вимагається. Ось і відповідь - ХТО порушував закон.
 
       Це питання особисто для мене цікаве і в іншому аспекті: Якщо Порошенко після того, як Міхо почав його критикувати, приклав максимум зусиль для припинення його громадянства, то чому він не виступив з законодавчою інціативою позбавити громадянства справжніх ворогів України:

 
Для цього потрібно всього-навсього до Статті 19 Закону України "Про громадянство" додати всього одне речення:
Громадянство України втрачається: - якщо громадянин України без згоди державних органів України добровільно вступив на військову службу, на роботу в службу безпеки, правоохоронні органи, органи юстиції або органи державної влади чи органи місцевого самоврядування іншої держави, або брав участь у незаконних органах самоврядування чи незаконних військових формуваннях, метою яких було посягання на територіальну цілісність держави.
Тому я повністю погоджуюсь з доктором юридичних наук Володимиром Ліпканом:
http://goal-int.org/pozbavlennya-gromadyanstva-yak-teoretichna-problema-i-praktichna-docilnist/
Найбільш далеко у цьому питанні пішли прибалтійці. Автоматично громадянство отримали тільки нащадки естонців і латишів, що проживали на території країн до 1940 р., іншим треба було складати іспит на знання державної мови і історії країни. При цьому частина російського і російськомовного населення, виконавши відповідні вимоги, громадянство отримали, частина ж з різних причин – небажання чи нездатність вивчити мову і історію країни де проживають, небажання служити в армії (служба стосується лише громадян), прагнення їздити без візи до РФ (таке право не поширюється на громадян країн ЄС) залишається в статусі «негромадян». Це стосується і комуністів, тих, хто служив у КДБ, діяв проти республіки антиконституційними методами і т.п. А у нас навіть зрадники і державні злочинці на службі РФ користуються всіма правами громадянина України.
      Якщо Порошенко заради того, аби його кум Луценко кришував його бізнес і бізнес його партнерів, ініціював зміну законодавства, аби кум став генпрокурором, то що йому заважало, користуючись статусом, внести законодавчу інціативу стосовно справжніх ворогів України? (Хоча я подібного і від Зеленського не чекаю).
 
Отож, порохоботи - поменше істерики.    
© Даяна [30.05.2019] | Переглядів: 3590

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.9/46

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook