для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Наталія Мосейчук і фраза "мова не нагодує"


Наталія Мосейчук і фраза
      Я теж хотіла робити жабку на Мосейчук, доки після зауваження  Романа Скрипіна не подивилась оригінал відео у контексті, де ці слова, як виявилось, вона сказала не від свого імені, а як позицію Євгенія  Черняка, де усі його висловлювання стосовно Закону про мови виразила формулою "Мова не нагодує".  Цю фразу вона сказала не у контексті власної позиції, а у контексті позиції Черняка. Саме на цьому вона і наголосила, спілкуючись з якимось кацапомовним бізнесменом, питаючи його, чи він погоджується з такою позицією Черняка, на що той відповів, що погоджується.
 

Дивитись, починаючи з  01:59:07
 
     Своєї власної позиції з цього питання Мосейчук не висловлювала.  Багато людей, не вникаючи у загальний контекст, накинулись на Мосейчук, а потім, не розібравшись, і на Романа Скрипіна, який, захищаючи її, просив звернути увагу на контекст.
 
       А моя позиція стосовно мовного закону схвальна. Цей закон не забороняє у побуті спілкуватися будь-якою мовою, і не скорочує, а розширює права і можливості тих, хто погано знає державну мову, адже це, в першу чергу створювало проблеми, наприклад, для здобуття вищої освіти.
Ті, хто звинувачує Порошенка, що це робилось під вибори, брешуть, бо, по-перше, цей законопроект розглядається вже давно, а по-друге, проголосований і підписаний Президентом вже тоді, коли вибори відбулись.  І Порошенко правильно зробив, що встиг підписати його ще у кріслі Президента, бо не був певен, що цей Закон підпише Зеленський, та й зрештою, це ще один позитивний крок (після томоса), який додав йому дивідендів.
 
   Тепер бажано, щоб у всіх сферах популяризувалась в першу чергу українська державна  мова, не зачіпаючи і  права іншомовних.  Українська мова потребує захисту після багатьох століть русифікації:
https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/13742/user_id/10530.phtml
 

 
   Бо русскій язик є плацдармом для поширення «русского міра».  З цього приводу усім відома фраза, яку приписують дружині Путіна: « «Россия заканчивается там, где заканчивается русский язык».
Це підтверджується і словами російського академіка Трубачова:
"Нам, огрубевшим от нашей материально неблагополучной жизни, самое время напомнить, что крушение материального Союза ССР не означает полного и бесповоротного его крушения, ибо последнее, смею надеяться, все же не затронуло лучшую, в полном смысле нетленную часть нашего союза… — русский языковой союз. …Ни одна подлинно великая страна не кончается там, где кончается ее территория. Значительно дальше простирается влияние культуры великой страны, и это влияние идет практически всегда через ее язык. Знание языка великой культуры пускает корни в сопредельных инонациональных регионах, языки которых при этом связывает с наиболее авторитетным языком макрорегиона целая система своеобразных отношений, которые укладываются в понятие языкового союза, уже относительно давно принятое в мировой лингвистической науке".
http://www.stoletie.ru/kultura/nam_ogrubevshim.htm
 
У свій час Віктор Ющенко погодився з цією фразою, зауваживши, що вона стосується і української мови: «Україна закінчується там, де закінчується українська мова».
 
Отож, не цураймося нашої мови:
 


 
А Наталію Мосейчук залишіть у спокої і не перетворюйте її діалог у передачі «Право на владу» на фейк.
© Даяна [02.05.2019] | Переглядів: 5347

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.6/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook