для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПОРОХОБОТИ: ФАБРИКА ФЕЙКІВ


ПОРОХОБОТИ: ФАБРИКА ФЕЙКІВ
Фейками користуються різні політичні сили, але порохоботи перевершили усіх.
 
Фейк: «Україна не споживає російський газ. Ми – енергетично незалежні»
Автором фейку є  П. Порошенко.  Суть фейку: Україна торгує з РФ різними товарами і сировиною напряму, а російський газ купує через посередників за підвищеною ціною, щоб імітувати енергетичну незалежність.  Тому правильніше було б казати: «Україна споживає російський газ, але купує його не напряму, а через посередників». Також фейком є і енергетична незалежність від РФ.  Нещодавно Путін оголосив про припинення поставок енергоносіїв для України: «У переліку обмежень ДП — сильна залежність від РФ, зріджений газ — також. Що стосується бензину — слабка залежність, але сильна від Білорусі, яка виробляє бензин із російської нафти. Таким чином, стосовно паливної групи — сильна залежність»

 
Фейк: «Завдяки реформам уряду  Україна посіла перше місце за рівнем поліпшення ділового клімату».
Автор фейку – Володимир Гройсман. Джерело: https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/photos/a.149589705209952.1073741830.149481385220784/645494708952780/?type=3&theater
На основі цього фейку порохоботи у соцмережах підняли великий бум, який супроводжувався похвальними одами і сатиричними жабками на опонентів Порошенка на кшталт ось цієї:
https://storage1a.censor.net.ua/images/e/c/c/8/ecc81e026874d9f2eaf4fc945957da0d/censor_photoshops_big2.jpg
Суть фейку: В.Гройсман показав таблицю, де цей показник плавав в діапазоні аж від 2010 року, тобто включав і показники його «папєрєдніків» (Тимошенко, Азарова, Арбузова, Яценюка).
Тож за новими  показниками 2019 року Україна помінялася місцями з усіма країнами, які стояли за нею:
http://www.doingbusiness.org/en/data/exploreeconomies/ukraine , але про це Гройсман, звичайно, не напише, а порохоботи відповідно таке не будуть тиражувати.
 
Фейк:  «Путін перед виборами сказав, що його влаштовує БУДЬ-ЯКИЙ кандидат, крім Порошенка».
Автори фейку:  «Фабрика фейків ім. П. Порошенко»   Цей фейк тиражували усі порохоботи включно з самим Порошенко. Суть фейку: такої цитати ні зі уст путіна, ні з уст будь-якого іншого політика кремля не існує.  Існує лише фраза на кшталт того, що «з Порошенко каші не звариш», а фейк про «будь-хто»  вигадали порохоботи з метою навіювання виборцям думки, що треба вибирати лише одного Порошенка, бо усі інші нібито путіна влаштовують.  
 
Фейк: «Партія Олега Тягнибока ВО «Свобода» працювала на ПР і Москву.
Автори фейку:  «Фабрика фейків ім. П. Порошенко»  Цей фейк порохоботи носили по усіх політичних сайтах включно з нашим. Суть фейку: Нібито  «Пол Манафорт дав свідчення в США про те, що ВО Свобода повністю фінансувалася за гроші Партії Регіонів і Росії зокрема».
        Насправді Манафорт такого не заявляв. Тому цей фейк або взагалі не супроводжувався жодним пруфом, або давалось посилання на статтю про Мангафорта, де подібного і близько не було.  Єдиний фрагмент, де Манафорт згадав про ВО «Свобода» полягав у тому, що він, як політтехнолог, радив своєму клієнтові Януковичу критикувати ВО «Свободу» за антисемітські погляди і таким чином заробляти собі дивіденди виборців. Ось ця цитата: «Мы активно промотировали концепцию антисемитизма как часть политики (украинской) оппозиции. Мы делали это со времен заключения пакта между Объединенной Оппозицией и ГО "Свобода"... Важно, подчеркивает Манафорт, чтобы президент Янукович делал произраильские заявления, осуждал "Свободу" и антисемитские действия оппозиции». Тобто, була рекомендація, щоб Партія Регіонів  критикувала ВО «Свободу».  Все інше нібито про роботу Тягнибока на ПР чи фінансування з РФ є цинічними вигадками порошенківських фейкодрочерів.
 
Фейк: «Оприлюднена переписка Олександра Дубінського з Коломойським».
Автор: Порохобот- фейкодрочер Мирослав Олешко. Фотошоп і маніпуляції цього фейку розвіяні тут:  

 
Фейк:  «Тимошенко подарує Путіну 12 млрд. дол. у випадку своєї перемоги на виборах».
Джерело фейку: https://www.youtube.com/watch?v=aNvFKaEJ5ac  Автор: Порохобот-фейкодрочер Мирослав Олешко.  Суть фейку: Тимошенко нібито хоче ліквідувати «Нафтогаз», бо він виграв у рашки суд, і щоб таким чином Україна не отримала 12 млрд.дол.  Насправді слова Тимошенко про ліквідацію «Нафтогазу» було подано однобоко, без врахувань уточнень, де Тимошенко сказала, що «Нафтогаз», як «прокладку» треба ліквідувати ПІСЛЯ ВИПЛАТИ РОСІЄЮ УСІХ БОРГІВ, а поки що формально залишити без посередницької діяльності:
«НАК «Нафтогаз України» як юридичну особу не буде ліквідовано до того часу, поки «Російська Федерація не виплатить останню копійку зі свого боку, яку заборгувала Україні».  

 
Фейк: «Анатолій Гриценко на посту міністра оборони за заниженими цінами розпродував зброю української армії».  
Автори фейку:  «Фабрика фейків ім. П. Порошенко» . Суть фейку: Це було дійсно в той час, коли Гриценко очолював міністерство оборони і з приводу цього було досудове розслідування, а брехня полягає в тому, що Міністерство оборони не має права продавати зброю, тому ніколи таким не займалось.  Цим займаються лише уповноважені Кабінетом Міністрів структури: «Укроборонсервіс», «Укроборонпром» і «Укрспецекспорт», які підпорядковані Уряду, а не Міністерству оборони, а землю мають право продавати тільки місцеві громади, і в обох випадках вилучені від продажу гроші ідуть у держбюджет. Ціну на продаж техніки третім країнам визначають ті самі уповноважені Кабміном структури за методикою оцінки, яку знову ж таки затверджує уряд. Саме тому проти Гриценка ГПУ навіть кримінального провадження не відкривала.
 
Фейк: «Зеленський сам визнав, що приймає наркотики».
Автори фейку:  «Фабрика фейків ім. П. Порошенко». Суть фейку: У відеоінтерв’ю Зеленського, де він говорив про свою пристрасть до кави, зроблено монтаж. У цьому відео показано змонтований порохоботами ролик, і оригінал:

Проте армія порохоботів понесла цей фейк по усіх політичних сайтах:  https://inforesist.org/po-seti-gulyaet-fejkovoe-video-na-kotorom-zelenskij-priznaetsya-v-narkoticheskoj-zavisimosti/
 
Фейк: «Зеленський отримав 35 млн. рублів від міністерства культури росії за пропагандистський фільм про похорони Порошенка».
Автор фейку: Порохоботка, дружина кишенькового генпрокурора Порошенка – Ірина Луценко.  Суть фейку: маленький сюжет багатосерійного художнього фільму «Слуга народу», де є короткий фрагмент похоронів абстрактного президента, Ірина Луценко на власний розсуд пояснила, як окремий «пропагандистський фільм про похорони Порошенка ціною у 35 млн. рос. рублів з коштів мінкульту РФ».
https://www.youtube.com/watch?v=JU_TjzuogVs
 
Фейк: «Корпоративні права на передвиборчий ролик Зеленського належить російській компанії».
Автори фейку: «Фабрика фейків ім. П. Порошенко.  Фейк поширили багато порохоботів, у тому числі депутати ВР від БПП – перший віцеспікер ВР І. Геращенко М.Іонова таі В. Арієв. Коли було доведено, що це порохоботний фейк, І.Геращенко видалила наклепницький коментар і вибачилась. Іонова і Арієв теж видалили цей фейк без вибачень і пояснень.

 
Фейк: «В. Зеленський  хоче визнати незалежність ДНР і ЛНР».
Автори фейку: «Фабрика фейків ім. П. Порошенко.  
Суть фейку: Зроблено монтаж відеоролика, взятого на ватних сепаратистських сайтах з інтерв’ю сєпара Губарєва. Монтаж аналогічний до того фейку, де нібито Зеленський визнає, що вживає наркотики. Фейк зроблено грубо і непрофесійно, бо у тому місці, де Губарєв каже, що нібито Зеленський хоче визнати їхню незалежність, у  вирізаних шматках відео видно, як різко сіпається зображення чотири рази підряд, починаючи з 2 хв. 40 сек. :   https://www.youtube.com/watch?v=VvEq4fDjUmw
В результаті вийшла ось така фейкова фраза: «Вопрос  Донбаса у него стоит наиважнейшим в повестке дня : признать нашу независимость и прописать в Конституции наши права. Следовательно это будет конфедерация, по сути независимость.
Це фейкове лайно порохоботи кинули на вентилятор і розбризкали по багатьох політичних сайтах, включно з нашим.
А тепер дивимось оригінал:  https://www.youtube.com/watch?v=xB9XM4PpcYY
Там, починаючи з 2:07, включно з вирізаним шматком, іде зовсім інший текст, а той текст, який порохоботи у результаті монтажу лишили, я виділила жирним шрифтом. :
"Вопрос Донбасса у него стоит важнейшим в повестке дня, вот, ну, мне кажется, что это политик, который не будет дружественно настроен, настроен именно  на рещение мирное, потому что мироного решения на мой взгляд , стопроцентного мирного решения, на мой взгляд нет. Это одна из сторон либо должна уступить, то бишь, сдаться, либо должен быть достигнут компромис. Компромис – это уступки. Только мы на уступки не пойдем, мы создали здесь независимое государство, то на уступки должна пойти Украина, и признать нашу независимость. И прописать в Конституции наши права. Следовательно это будет конфедерация, по сути независимость»  
 
P.S.   Аналіз маніпуляцій і фейків на прикладі відеоролика під назвою «Выборы в Украине. Кремль срывает маски»  у виконанні одного з порохоботів - В. Бучка:   https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/32972.phtml
 
Фейкові голосовалки, зроблені порохоботами наередодні виборів, де П.Порошенку намалювали неймовірний рівень рейтингу:
https://ukraine-elections.com.ua/vybory/result/10
https://www.strawpoll.me/17599912/r


 

Отож, порохоботи у своїй брехні, наклепах, фейках і маніпуляціях скотились до самих гірших зразків кремлівської пропаганди. Такого в Україні ще ніколи не було.   Це кісєльовщина самого нижчого гатунку.  Брати приклад з рашки і користуватись фейковими методами кремлівської пропаганди, – це  ганьба для України.
 
© Даяна [01.05.2019] | Переглядів: 2909
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.5/55

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook