для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

БЛОГЕРИ ПЕТРА ПОРОШЕНКА


БЛОГЕРИ ПЕТРА ПОРОШЕНКА
    У соціальних мережах і на своїх власних власних ютуб-каналах активно працюють блогери Петра Олексійовича: Володимир Бучко, Юрій Бірюков, Яніна Соколова, Мирослав Олешко, Андрій Луганський, Андрій Карпов (Полтава, який пішов на підвищення, переїхавши з Полтави до Києва) та ін.  У своїх блогах і відеороликах вони виконують дві функції. Перша – це інформаційна боротьба з рашистською пропагандою, адже очевидно, що  кремль всіма можливими способами втручається у вибори в Україні, веде інформаційну війну проти України і фінансує цю роботу, частиною якої є відверта брехня і маніпуляції.  Тож вищезгадані блогери у своїх статтях, відеоблогах, соціальних мережах, чат-рулетці та інших інформаційних площадках активно протистоять ідеології русского міра та успішно проводять троллінг ватників. За це вони заслуговують похвалу.
        Але при цьому вони виконують і другу функцію: відбілювання Петра Олексійовича і очорнення УСІХ його конкурентів. І для виконання цієї функції вони  вдаються до тих же методів, що і кремлівська пропаганда, тобто, до відвертої брехні і маніпуляцій. Це можна простежити у багатьох їхніх статтях чи відеороликах. Я це покажу наглядно на прикладі одного з відеороликів Володимира Бучка під назвою: «Выборы в Украине. Кремль срывает маски».
 

 
       Своєю метою Володимир тут поставив аргументувати: за кого і чому треба голосувати (за Петра Олексійовича) і чому не треба голосувати за БУДЬ-КОГО іншого. При цьому він усіх, хто не налаштований голосувати за Порошенка, назвав «пророссийскими избирателями» (0 хв. 22-30 сек.)

Отож, приступимо до його аргументацій і перевіримо все на правдивість.
           Далі він каже такі фрази: «Недавно мы слышали заявления путина о том, что он с Порошенко каши не сварит» (0 хв. 30 – 35 сек.) Це дійсно правда. Щось подібне путлєр дійсно казав. В оригіналі  це звучало так: «Непонимание есть только с руководством сегодняшней Украины, с которым вряд ли можно сварить кашу и добиться какого-то позитивного результата наших отношений". Потім Бучко сюди долучає і інший вислів: «Мы слышали заявления из кремля от пресс-секретаря Пескова, который завил о том, что их «устраивает любой кандидат, лишь бы не Петр Порошенко». (0 хв. 37-47 сек.) А ось це вже брехня. Такого ні пєсков, ні путін ні будь-який інший кремлівський політик не говорив. Тут слова пєскова перекручені до невпізнанності. Насправді інформація зі слів пєскова така: " Называть кандидата в президенты Украины, при котором отношения Украины и России могли бы развиваться более плодотворно,  Песков не стал: «Что касается того, при ком может быть лучше, можно сказать однозначно,  что при нынешнем руководстве лучше быть не может. А остальное уже нужно смотреть,  нужно внимательно следить за тем, что будет происходить». Тож, з цих слів аж ніяк не виходить «кто угодно». Таким чином, змішуючи правду з брехнею і напівправдою, Бучко вдається до маніпуляцій, навіюючи хибну думку, що, мовляв, якщо кремль хоче будь-кого, крім Порошенка, значить голосувати треба тільки за Порошенка, бо УСІ інші за такою «логікою»  – прокремлівські кандидати, а ті, хто їх підтримує, за логікою багатьох адептів Порошенка - агенти кремля.

 
Що стосується того, хто є джерелом фрази «Кто угодно, только не Порошенко», то я про це писала ось у цьому ІМХО: https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/32915/user_id/10530.phtml Причому це стосується не лише В. Бучка, а й практично усіх подібних блогерів і усіх адептів Порошенка, які фейкову фразу «хто угодно» приписують то путіну, то пєскову, то загалом кремлю.
 
        Аналізуємо відеоролик Бучка далі. А далі він критикує кандидатів, які пропонують прямі переговори з путіним, зокрема Зеленського, який пропонує подібні переговори за участю США і ЄС.  Тут цікаво: а з ким вести переговори, - через посередника кума путлєра Медведчука -  з даунбаськими маріонетками, від яких нічого не залежить? І який за 5 років результат таких переговорів ? Яка подальша перспектива таких переговорів?  Я вже не кажу про те, як Порошенко колись зарікався не вести переговори з сепаратистами-терористами.  Ок, облишимо це, бо тут Бучко принаймні хоч не збрехав.
      
       Далі Бучко критикує Зеленського за те, що той підтримав проведення референдуму щодо вступу в НАТО. (5 хв. 12-27 сек.) і сказав, що після таких його заяв «путин в кремле хлопает».  При цьому Бучко ігнорує той факт, що провести такий референдум обіцяв і сам Петро Порошенко:
"Як президент, я повинен керуватися думкою свого народу, я проведу референдум з питання про членство в НАТО" https://antikor.com.ua/articles/149712-poroshenko_zaplaniroval_provesti_referendum_po_vstupleniju_ukrainy_v_nato
 
"Ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію, - і навіть не сумнівайтеся, що в доступному для огляду майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми, аби долучитись до НАТО, і я переконаний, що народ України підтримає таку мою ініціативу. "
https://tsn.ua/politika/poroshenko-anonsuvav-provedennya-referendumiv-schodo-vstupu-do-nato-ta-yes-1052745.html
https://ua.korrespondent.net/ukraine/3912835-poroshenko-referendum-schodo-nato-bude-tochno
https://www.pravda.com.ua/news/2017/12/1/7163936/
 
Таким чином намагання очорнити конкурентів на користь свого фаворита у Бучка тут вийшло доволі маніпулятивним і незграбним.
 
Далі Бучко повідомов, що Коломойський заявляв про те, що на Донбасі – громадянський конфлікт, у якому росія не винна (6 хв. 07-12 сек.) Давайте знайдемо цю фразу і переконаємося, чи казав Бучко правду, чи напівправду ,чи збрехав.  А ось оригінальна цитата Коломойського: «То, что происходит в Донбассе – это мятеж, инспирированный внешней стороной – в данной ситуации Россией – полностью снабдившей тяжелым, легким и прочим вооружением… Но сегодня я могу называть его смело гражданским конфликтом по одному характерному признаку – с обеих сторон в нем участвуют граждане Украины. С одной стороны, конфликт полностью поддерживается Россией – снабжается оружием, военными инструкторами, командным составом, боеприпасами, материальным и артиллерийским снабжением. Граница открыта – никакой проблемы с этим нет. С другой стороны, она может бы где-то хотела завершить эту историю – свалить оттуда как-то. Слишком высокая цена за это. Но есть множество проблем – она это сделать не может».
https://comments.ua/politics/621186-kolomoyskiy-proishodyashchee-donbasse-.html
 
То чи казав Коломойський, що росія у цьому не винна? Ні, не казав. Бучко тупо збрехав. Бо навпаки, всю вину за це Коломойський поклав саме на росію. А чи збрехав Коломойський, кажучи, що з обох сторін беруть участь громадяни України? Чи може Бучко вважає, що усі громадяни України призовного віку на Донбасі сидять вдома або воюють у партизанських загонах проти російських загарбників, а не в сепарських окопах на лінії розмежування?
Отож, брехня і маніпуляції Бучка тут також виглядають доволі нікчемно.  Але він це робить свідомо, проводячи «логічний» ланцюжок, мовляв Зеленський з команди Коломойського, а якщо Коломойський каже, що росія не винна, то що тоді чекати від Зеленського. Саме таке питання Бучко і ставить в  кінці цієї брехливої маніпуляції.
 
     Далі Бучко (7хв. 18-24 сек.) повторює фейкову мантру з порохоботної методички про «кто угодно, только не Порошенко») і відразу після цього  змішав  Бойка  і Тимошенко лише на основі того, що той заявив, що не виключає співпраці з ЮВТ. А про те,  що на це відповіли у «Батьківщині»  Бучко  промовчав: «Заява кандидата в президенти України Юрія Бойка про допустимість коаліції опозиційних сил, зокрема з ВО "Батьківщина" у Верховній Раді є спробою приховати зв'язки бізнесмена Дмитра Фірташа і глави держави Петра Порошенка. Ні з єврозлодіями Порошенка, ні з путінськими силами, путінськими поплічниками ніякі коаліції ми створювати не будемо".
https://ua.interfax.com.ua/news/election2019/574701.html
Отож, спроба Бучка знайти черговий компромат на конкурентів Порошенка знову виявилась непереконливою.
 
       Тут же Бучко критикує план Тимошенко по урегулюванню ситуації на Донбасі за те, що цей план мирний (8 хв. 24-48 сек.) А у Порошенка хіба план війни? Порошенко хіба закликає відвойовувати Крим і Донбас? Бучко так вже витончується у своїх маніпулятивних викрутасах, що навіть не знає – з якого боку вчепитися до конкурентів Порошенка, і продовжуючи цей «логічний» ланцюжок, каже: «Теперь неудивительно, почему у Тимошенко в программе нет курса на НАТО».   (9 хв. 50-55 сек). Я особисто останнім часом часто чула усні заяви ЮВТ про її курс на НАТО, але її програми, чесно кажучи, не читала, тож вирішила перевірити, - бреше Бучко, чи каже правду. Для цього мені (як і Бучку) було достатньо відкрити Гугл і потратити 2-3 хв. часу, щоб знайти цю програму і прочитати наступне: "Результатом комплексної програми відновлення армії стане повна відповідність всім чинним стандартам НАТО з подальшою інтеграцією у цей світовий безпековий та миротворчий колективний блок. Наша безпека – в НАТО, наше мирне і заможне майбутнє – в Європейському Союзі. https://defence.nku.com.ua
Отож, Бучко або тупий і необізнаний, та й ще лінивий, бо перед підготовкою свого сюжету лінується потратити кілька хвилин, щоб пересвідчитись у своїй брехні, або знає все, лиш свідомо відпрацьовує гроші своїх роботодавців.
 
       Я не заперечую, що у сюжетах порохоботів, присвячених критиці конкурентів Порошенка, є частина правди. Я не заперечую, що є за що критикувати конкурентів Порошенка (як і його самого), але це не значить, що адепти Порошенка, беручи на озброєння кремлівські методи пропаганди,  повинні упереджено користуватися брехнею і маніпуляціями.
© Даяна [24.03.2019] | Переглядів: 5997
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.2/49

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook