для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Що таке ВЛАДА, і де вона живе?


Що таке ВЛАДА, і де вона живе?
     От ми всі говоримо: влада, можновладці, владні структури, сидять у владі і тому подібне. Ми знаємо, що президенти мають велику владу. Канцлери там, чи прем'єри, трохи меншу, всякі там ради та парламенти є не персональною, а груповою владою і так далі. Але що таке, власне кажучи, ВЛАДА? Як її можна помацати, понюхати чи побачити? Що це за субстанція?
     Оскільки ми народ просунутий, і гугол у нас в допомозі, то звертаємось до ВІКІПЕДІЇ. «Вла́да — здатність і можливість того, хто нею володіє, за допомогою авторитету, і (або) заохочення, і (або) примусу впливати на дії інших.
Влада — слово, що використовується в українській мові для назви кількох різних, але взаємопов'язаних понять:
1. Право та можливість керувати, розпоряджатися чимось.
2. Політичне панування, політичний устрій.
3. Державна влада (судова, законодавча, виконавча)
4. Військова міць (військова влада)
5. Інша назва можновладців заради введення в оману. Насправді ж, можновладці не є владою, а лише наділені владними повноваженнями на час виконання службових обов'язків.»

     Прекрасно, ми дізналися хто нею володіє. А як виглядає сама влада, не зовсім зрозуміло. Тобто, ту владу ніхто в очі не бачив, але всі знають, що вона є, і нею хтось володіє. Ну як Бог. Його ніхто не бачив, але всі знають, що він є, і в нього потрібно вірити. І таких аксіом-стереотипів на кожному кроці. Нам з народження в голову вбили, що це тільки так, і не інакше. Людина походить від мавпи, згідно теорії Дарвіна. Швидкість світла 300000 км/сек, незмінна, і швидшого нічого немає. Теорія відносності Ейнштейна є могутнім фундаментом сучасної науки і є істина в останній інстанції. Ну і так далі. І нас цьому навчають. Заставляють у все це вірити. І ми абсолютно впевнені, що інакше бути просто не може.
     Давайте що небуть перевіримо, а не просто повіримо. Пропоную зробити дослід любому, хто закінчив хоча би вісім класів і коридор. Дослід дуже простий і не потребує великих знань та дорогого обладнання, але на сто вісімдесят градусів поміняє світогляд.
     Всі ми вчили по фізиці в школі такий пристрій як КОНДЕНСАТОР. Проста конструкція. Дві обкладинки з провідника, і між ними діелектрик. Працює просто. При подачі різниці потенціалів до обкладок конденсатора на них накопичується заряд. На одні надлишок електронів, і вона заряджена негативно, на іншій – нехватка електроні, і вона має позитивний заряд. Малювали схематичну картинку, писали купу всіляких замислуватих формул, от як у ті ж вікі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%
 
BD%D0%B8%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%82%D
 
0%BE%D1%80 і ми добросовісно сприймали це як істину. Хто б міг сумніватись? Це тільки такі як Тарас Шевченко та Леся Українка мали сумнів. Леся, в свій час писала:
 
В мужика землянка вогка,
 
В пана хата на помості;
 
Що ж, недарма люди кажуть,
 
Що в панів біліші кості!
 
У мужички руки чорні,
 
В пані рученька тендітна;
 
Що ж, недарма люди кажуть,
 
Що в панів і кров блакитна!
 
Мужики цікаві стали,
 
Чи ті кості білі всюди,
 
Чи блакитна кров поллється,
 
Як пробити пану груди?

     Ну я панам груди пробивати поки що не буду, а от «розпотрошити» конденсатор спробую. Хто бажає особисто впевнитись, будь-ласка. Тож спочатку обладнання. Придбайте чотири пластини з провідника. Найкраще алюмінієві товщиною 0,2 – 0,4 мм і приблизно 150 х 300 мм. Можна з міді чи навіть з заліза. Також знадобиться лист оргскла товщиною 2 – 5 мм і розміром  200 х 350 мм. Також знадобиться джерело живлення. Можна купити готовий на 30 – 50 кіловольт. Можна використати, в кого є можливість, високовольтний блок з «Люстри Чижевського». В крайньому випадку можна використати звичайний електрошокер. Тільки його потрібно допрацювати. У шокера напруга змінна. А потрібна постійна. Тому необхідно шокер допрацювати випрямлячем. Для цього придбайте десяток високовольтних діодів, наприклад, 2CL73 чи їм подібних (коштують 8 – 10 грн. за штуку) і спаяйте послідовно. Це і буде випрямляч. Також знадобиться три куски високовольтного проводу по пів метра, наприклад, з свічок запалення автомобіля. Також знадобляться діелектричні рукавички і хоча би поверхневе знання техніки безпеки при роботі з високою напругою. Все. Матеріали та обладнання готові.
     Починаємо цікавий дослід. Беремо чотири скляних однакових склянки. Це будуть ізолятори. Ставимо їх чотирикутником і кладемо на них металеву пластину. Це буде перша обкладка конденсатора. Потім лист оргскла і другу пластину. Конденсатор готовий. При допомозі джерела високої напруги заряджаємо конденсатор, доторкаючись одним проводом до нижньої пластини, а другим – до верхньої. Потім беремо перемичку і розряджаємо конденсатор. Спостерігаємо гарну іскру і посилаємо Творця пішки в еротичну подорож. Ті, в кого терпіння більше, заряджають конденсатор ще раз. Тепер знімаємо верхню пластину (в якій по науці, наприклад, негативний заряд), знімаємо діелектрик і забираємо нижню пластину. Тепер збираємо назад конденсатор з тими пластинами, які лежали собі без зарядів. Замикаємо конденсатор перемичкою і, о чудо, спостерігаємо красиву іскру. А як же накопичені в обкладках заряди? А як же три сторінки розумних формул? А де ж тоді зберігався заряд? А, виявляється, в діелектрику. А пластини служать тільки як струмознімачі. І чим більша їх площа, тим більший заряд вони можуть зняти.
     От же ми експериментально з'ясували, що заряд накопичується в діелектрику. Незрозуміло тільки при допомозі чого. Там же немає вільних електронів. Але це питання третє. Перейдемо до можновладців. Уявіть, наприклад, президента, отою обкладкою конденсатора про яку нам розповідали, що в ній заряд. Тепер цього президента вивозять голого, без їжі, води, засобів зв'язку, і взагалі без нічого, куди небудь серед пустелі Сахари. І де в нього заряд, тобто влада? А ніде. Влада в діелектрику. Тобто в народі. І від народу залежить, який розмір пластин він представить можновладцю. Чим більші пластини (повноваження) можновладця, тим більше заряду (грошей) він з діелектрика (народу) знімає. І поки народ не зрозуміє, що він сам і є носієм влади (незрозуміло тільки в яких частинках та влада зберігається), він так і буде рахувати, що носієм заряду є обкладинки конденсатора, а він лише діелектрик.
Пи. Си. І особисто для Тузіка, Монстра і іже з ними. Ви мене дістаєте тим, що я колись сказав, що енергозабезпечуючі організації крадуть електроенергію. То я мислив абсолютно державними мірками. На днях почув новину від державних мужів, що, виявляється, народ краде газ у газовиків. Виявляється газ зимою охолоджується, стає густішим і лічильники його не дораховують. Державні масштаби мислення. Ех, потрібно було б також в президенти балотуватись.    
© TVOREC [11.02.2019] | Переглядів: 1213

2 3 4 5
 Рейтинг: 28.8/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook