для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ. ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ. (думки вголос).


ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ.  ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ. (думки вголос).
ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ.  ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ. (думки вголос).
https://censor.net.ua/news/3094579/
        На відміну від порохоботів, юлеботів та інших ботів, бажання тупо захищати і відбілювати певного вождя, накидаючись на усіх його конкурентів,  у мене немає. За кого голосувати на майбутніх виборах, сьогодні для мене є складним питанням, оскільки надто достойного кандидата на цю посаду я не бачу. Тож почну свої думки у контексті цього від найгірших на мою думку кандидатів.  Першим у мене відпадає ригівський викормиш Юрій Бойко, як відвертий представник проросійських сил.

Наступним після нього по схожим причинам відпадає Вадим Рабинович.

 
А далі слід звернути увагу на можливих кандидатів та їхні рейтинги.
За останніми даними спільного опитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. А.Яременко, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг", електоральні уподобання такі:
Ю. Тимошенко: 13,4
В. Зеленський: 7,6 shok
А. Гриценко: 7
П. Порошенко: 7
Ю. Бойко: 6,9
О. Ляшко: 5,7
С. Вакарчук: 4,9
В. Рабинович: 3,5
А. Садовий: 2,5
О. Тягнибок: 1,8
О. Шевченко: 1,7
 

 
         Оскільки Бойко з Рабиновичем у мене вже відпали, продовжу далі у тому ж ракурсі.  Наступним у мене відпадає О. Ляшко, який за свій екстравагантний популізм більше схожий на клоуна, аніж на президента. До того ж, я не голосуватиму за президента, який у свій час, не будучи за своєю природою геєм, заради кар’єри надавав сексуальні послуги якомусь там великому начальнику за іменем Борис.

        
         Далі я відкидаю баригу, який прийшов до влади шляхом популізму, брехливих обіцянок, підтримки ригівських спонсорів Фірташа і Льовочкіна, а потім між «Рошеном» і Україною вибрав «Рошен».


      
          Про бізнесового партнера  І. Коломойського - О. Шевченка мені важко судити, здається достойний кандидат без тягару компроматів, але з таким його рейтингом шансів він не має, тож і його відкидаю.
    
           А. Садовий . На цього нарито певні компромати, де важко розібратись – правда то, чи ні, і справа не у проблемі львівського сміття, де би на його місці з його можливостями навряд чи хтось інший уникнув би тієї сміттєвої епопеї.  Але розбиратись у цьому  і шукати правду бажання не має, оскільки його шанси теж низькі.
      
          О. Тягнибок. За нього я би проголосувала.  Правда порохоботи на нього придумали купу різних фейків, добрехавшись до того, що він фінансується рашкою, але на то вони і порохоботи, аби таким займатись. Олег непогана кандидатура, але до президентського рейтингу не доріс, тож поки що відпадає.
 
        Зеленський і Вакарчук відпадають теж, навіть при тому, що один з них має високий рейтинг. Навіть при їхній правильній політичній позиції, керувати державою без державницького досвіду – це не пісеньки співати і не комедії ставити.  Ті, хто ставить у приклад  Д.Рейгана, як актора, повинні би знати, що у нього після акторської роботи був довгий політичний шлях, включно з досвідом і партійної роботи, і досвідом губернатора, де він двічі по 4 роки керував найбільшим штатом країни.  
 
     Отож, залишились  Ю. Тимошенко і А. Гриценко, як найбільш рейтингові кандидати.
 
            Ю. Тимошенко.  Її противники, особливо порохоботи, напридумували про неї купу різних фейків і страшилок, де нібито вона відразу після обрання почне працювати (і вже давно працює) на росію. Перелічувати усі фейки займе багато часу, тож наведу останній порохоботний фейк: Позицію Тимошенко стосовно ліквідації газового посередника «Нафтогаз» порохоботи подають так, нібито вона хоче його ліквідувати для того, щоб Україна не змогла повернути собі від рашки гроші, виграні «Нафтогазом» у міжнародному суді. Але при цьому замовчують про те, що Тимошенко наголошує залишити на юридичному формальному рівні цю організацію до тих пір,  доки рашка не виплатить все до копійки. І прикладів подібних фейків і порохоботної брехні та наклепів повно. Але, з іншого боку, у мене особисто до ЮВТ також є претензії  у контексті газової угоди з росією,  у контексті приховування своїх статків,  у контексті певного популізму та маніпулювання фактами і т.п.
            Виходить, якщо надто достойного кандидата немає, а залишились двоє, мені можливо доведеться вибирати між Тимошенко і Гриценко ? За що таке наказання?  Я би воліла голосувати краще за таких патріотів, як покійні Левко Лук’яненко чи Вячеслав Чорновіл. Або на крайній випадок за Григорія Омельченка, але він не балотується та й відповідно і рейтингу не має.
 
           А. Гриценко.  У свій час я критикувала його за те, що він у 2014 році вийшов з парламентської фракції, але не склав депутатських повноважень,  як він зобов’язувався це зробити у такому випадку, поставивши свїй підпис під відповідною коаліційною угодою. А хто, як не офіцер, повинен в першу чергу дотримуватись свого слова і зобов’язань?
            Сьогодні порохоботи ведуть велику інформаційну війну компроматів проти конкурентів свого бариги. Причому – чим більший рейтинг у його конкурентів – тим більше компромативної інформації, тому вся їхня критична увага зосереджена в основному на Тимошенко і Гриценко.  Зараз основним компроматом проти Гриценка є звинувачення його у тому, що він, будучи міністром оборони, продавав військову зброю і техніку, послаблюючи цим армію.
           І дійсно, у 2014 році ГПУ звинуватила Міністерство оборони в розкраданні військового майна на суму понад 1,3 млрд грн., у причетності Гриценка до корупційних схем, пов'язаних з будівництвом і продажем житла для військових,  продажем землі військових містечок, продажем зенітно-ракетних комплексів С-300 за ціною 2,5 млн дол. і т.п.
У мене стосовно цього є питання: Якщо це правда, то чому він досі не в тюрмі? Чому проти нього навіть кримінальну справу не порушено?  Виходить, що, або факти не підтвердились, або Порошенко з Луценком його прикривають?  Чи у порохоботів є інший варіант  відповіді?  Як на мене, то тут лише ці два варіанти, у яких я і вирішила розібратись.
            Стосовно продажу зброї  виявилось, що Міністерство оборони не має права продавати зброю.  Цим займаються лише уповноважені Кабінетом Міністрів структури: «Укроборонсервіс», «Укроборонпром» і «Укрспецекспорт», які підпорядковані Уряду, а не Міністерству оборони, а землю мають право продавати тільки місцеві громади, і в обох випадках вилучені від продажу гроші ідуть у держбюджет.  До того ж, Міністерство оборони було поставлено в такі умови, що кошти з держбюджету на його потреби виділялись з так званого спецфонду, який формувався на основі власної господарської діяльності міністерства. Тобто держава, не виділяючи достатніх коштів на армію, спонукала міністерство самим заробляти і шляхом господарської діяльності наповнювати бюджет. В цьому випадку очевидно розпродаж дійсно відбувався з погодження А. Гриценка, однак в цілому це виглядає зовсім не так, як це малюють порохоботи.  Звинувачення на його адресу також стосувалися того, що зброя і техніка продавались за заниженими цінами, але знову ж таки, ціну на продаж техніки третім країнам визначають ті самі уповноважені Кабміном структури за методикою оцінки, яку знову ж таки затверджує уряд.
 

Епілог.
        Я вже казала, що для мене найбільшим авторитетом у політиці завжди був Левко Лук’яненко, герой України, дисидент, якого називають совістю нації, який за словами П. Порошенка «усім своїм життям продемонстрував незламність духу і патріотизм українського народу».  Так от, саме Левко Григорович найкращим претендентом на посаду президента України вважав Анатолія Гриценка, і на минулих виборах не проголосував за нього лише з однієї причини, - що у того (на відміну від теперішньої ситуації)  не було достатньо рейтингу для перемоги, тому змушений був голосувати за П.Порошенка, у якому пізніше розчарувався.
 
Про це він казав так: «Я підтримував його за двох умов. Перше – він сказав, що коли стане президентом, він продасть свій бізнес. При чому, продасть – не передасть брату, куму, свату чи дружині, а продасть відкритим способом, продемонструвавши народу договір про продаж. Хай би ті гроші лежали в банку й потім знову їх можна було запустити в бізнес. В усякому разі, не було би важелю, який на нього впливає. Для мене це надзвичайно важлива річ. До того ж, я звертався до виборців, щоб вони його підтримали, щоб можна було обрати президента в один тур. Вибори в один тур були критично важливими. Якщо б цього не сталося, тоді б вибори затягнулися – це маса коштів і держава б думала про вибори, а не про війну із Росією. Сам я тривалий час підтримував Анатолія Гриценка. Коли зрозумів, що в нього немає шансів на перемогу, хоч я йому і симпатизую, я вирішив підтримати Порошенка. Нині я обурений тим, що президент пообіцяв, але не зробив… Коли бізнес і влада поєднані – це найбільше лихо, яке може бути в країні».
https://glavcom.ua/publications/-naybilshe-liho-v-krajini-koli-biznes-i-vlada-pojednani-zapovit-levka-lukyanenka-510949.html
https://www.pravda.com.ua/columns/2014/11/8/7043522/
 
Отож, я поки що зупинилась на кандидатурі А.Гриценка.  На відміну від дуполизів, кацапів і порохоботів, які безмежно віддані одному вождю і зараз тут під моїм ІМХО будуть гадити флудними відрижками і фейками, я не зарікаюсь, що можу змінити свою думку в залежності від дій того чи іншого політика.  Тим паче, що на виборах може бути і так звана «сіра конячка», яка багато чого змінить. Адже на майдані хіба хтось вірив, що ригівський прислужник Порошенко з нульовим рейтингом після своїх обіцянок  раптом стане однотуровим переможцем?
 
Стосовно шансів А. Гриценка, то, згідно з спільними опитуваннями декількох центрів, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко мають великі шанси на перемогу в другому турі виборів президента України при моделюванні можливих пар серед чотирьох потенційних претендентів, при цьому в разі боротьби між ними, А.Гриценко незначно випереджає Ю.Тимошенко (26,9% проти 24,8%).  Джерело: https://censor.net.ua/n3094579
 
© Даяна [10.11.2018] | Переглядів: 3254

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.4/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook