для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ ПО-УКРАЇНСЬКИ


  ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ ПО-УКРАЇНСЬКИ
Це ІМХО є продовженням теми «Україна, НАТО і ЄС». https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/32522/user_id/10530.phtml
У ній я виклала три  основні тези, кожну з яких аргументувала.  Жодну з тез ніхто не зміг заперечити, окрім наклепницького звинувачення мене у брехні і навішування ярликів.  Отож, коротко нагадаю основні тези.
 
1. Україну в НАТО найближчим часом ніхто не чекає.
    Хтось може це аргументовано заперечити? Звичайно, що ні. Бо це ФАКТ. На практиці НАТО намагається не приймати до себе країни, у яких іде війна чи є невирішені територіальні конфлікти або присутні іноземні війська. І це можна зрозуміти, бо для чого їм відразу після прийняття такої країни, вступати у війну згідно з положенням, яке передбачає захист аль’янсом країни, на яку напали.  В українському контексті мова йде про Крим і Донбас.  Цю тезу також підтвердив міністр оборони  Литви Раймундас Каробліс :   «Україну все ніяк не можуть прийняти до складу НАТО з двом важливих причин. Перша - це побоювання, що на Донбасі відбудеться посилення збройного конфлікту, друга - країни-учасниці не дуже налаштовані на зміни в складі Альянсу.  Є конфронтація не тільки між НАТО і Україною, а й між Росією і НАТО. В цій ситуації дійсно немає політичної волі прийняти Україну та інші країни до Альянсу. Лідери НАТО вважають, що під час конфлікту це може привести до ескалації ситуації в регіоні. Для вирішення питання про розширення НАТО потрібен консенсус і політична воля. На жаль, в Альянсі поки цього немає. ".
     А ще для вступу нової країни потрібна згода УСІХ союзників НАТО, що також надто проблематично.  Отож, не існує прецеденту вступу в НАТО країни, яка б не мала повного контролю над своїми кордонами або не була спроможна захистити себе і зробити внесок в колективну оборону союзників.
    Крім цього потрібно ще багато часу, щоб відповідати усім критеріям НАТО, і це стосується не лише армії. Існують також умови, висунуті Альянсом , що стосуються рівня демократії, верховенства права, незалежності судової системи та боротьби з корупцією.
    Тож Україну у НАТО ніхто не чекає, і доказом цього є той факт, що НАТО навіть виключило можливість для України приєднатися до програми під назвою Enhance Opportunity Program (Розширенне партнерство). Про це заявив  глава представництва України при НАТО Вадим Пристайко:   «Треба уважно вивчати наші сучасні потреби і потреби Альянсу. Готовий НАТО зараз запросити Україну до цієї програми? Ні"
 
А ще  вступ до НАТО передбачає референдум. Всі східноєвропейські держави, які зараз є членами Альянсу, пройшли через таку процедуру. Глава Міноборони С. Полторак сказав: Президент України підкреслив, що рішення про вступ України до Альянсу має прийматися виключно громадянами України, тобто всім суспільством. І це рішення має бути закріплено Конституцією України". "  А  згідно з результатами опитування Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) лише 41% українців вважають, що Україна повинна приєднатися до НАТО, а за вступ до ЄС – 45,9%.
Якби Україна  була у цьому блоці на час  вторгнення росії у Крим, то путін би не наважився на вторгнення, бо напад на державу-члена альянсу, згідно зі статутом, є рівноцінним нападу на весь аль’янс і передбачає колективну відсіч, але вступ до цього аль’янсу не залежить лише від нашого бажання, а від усіх факторів, описаних вище.
 
А тепер контрольний постріл в тупі голови порохоботів, які закривають очі на ФАКТИ,  і моє питання до них:
- Якщо я брешу, а ФАКТІВ вам не видно навіть через окуляри, то чи бреше Порошенко, кажучи, що:
«Хіба зараз членство у НАТО проголосовано, щоб запросити Україну? Ні. І ми це розуміємо. Питання просто було б провокаційним. Саме тому Україна не просила у Альянсу членства. В ході Бухарестського саміту НАТО було заявлено, що двері до НАТО для України закриті. Я, як президент України, можу прийняти рішення про проведення референдуму про членство у НАТО. Однак ви питаєте про позиції наших міжнародних партнерів.»
Тому очевидним є той факт, що Україна поки що може потішитись хіба що тим, що українські вояки з вояками Аль’янсу можуть хіба що інколи погратись у войнушки на яворівському полігоні.
 
2. Україну в ЄС найближчим часом ніхто не чекає.
Порохоботи мусять повірити хоча би Порошенку, який за часи навіть своєї бажаної другої каденції, вступу до ЄС не чекає. У питаннях термінів вступу в ЄС він «плаває», маніпулюючи цифрами і мріями.  То він каже, що Україну приймуть до ЄС через декілька років, то він потімМРІЄ, аби Україна вступила в ЄС до 2030 року, а то вже буквально через місяць мріє про 2025 рік. Навіть при таких неймовірних розкладах моя теза правдива: Україну в ЄС найближчим часом ніхто не чекає.
 
Мріяти не шкідливо, однак вступ України в ЄС залежить не від мрій, а від відповідності стандартам ЄС, а також від бажання членів асоціації прийняти у своє лоно Україну. А тут реалії дуже далекі від будь-яких мрій і обіцянок, і навіть 2025 роком тут і не пахне.
Колишній глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр з цього приводу висловлювався так:   «Для вступу України до ЄС Київ, перш за все, повинен провести економічні та політичні реформи. Це проект, над яким доведеться працювати НЕ ОДНОМУ ПОКОЛІННЮ УКРАЇНЦІВ».  . І це не дивно, бо туди не приймають країн з такими показниками, як Україна. Бо Україні потрібно багато років, аби лиш наздогнати рівень 2013 року, який також не відповідав рівню країн ЄС.  А зараз, при підплінтусних  показниках в економіці, при високій корупційності, при низьких соціальних стандартах і при жахливій офіційній статистиці в багатьох сферах , тип паче.  Який може бути європейський союз з країною, у якої найнижча зарплата у Європі ?
Який може бути європейський союз з країною, яка за показником EY опинилася на першому місці за рівнем корупції серед 41 країни з Європи ? , і т.д., і т.п.
Тому сумні перспективи у цьому напрямку підтвердив і колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, сказавши, що в ЄС нас не чекають з багатьох причин.
Для тих «хто в танку», це підтвердила також і віце-премʼєр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе: «ЄС нас не чекає, доки не змінимось настільки, щоб бути їм цікавими. »
Аналогічно висловився і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, виступаючи на щорічному форумі у Гаазі:   "Україна точно не буде здатною стати членом ЄС у наступні 20-25 років, це ж стосується і членства в НАТО".
Спроби української сторони включити в підсумкову заяву саміту ЄС згадку про підтримку ЄС євроінтеграційних прагнень України європейські лідери сприйняли негативно. Відповідно минулого року Німеччина, Франція і Нідерланди заблокували узгодження підсумкової заяви XIX саміту Україна-ЄС.
 
То яких ще тут потрібно аргументів, щоб увімкнути мізки і відкрити очі на ФАКТИ?
 
3. Найближчим часом українці можуть сподіватися хіба що на безвізовий в’їзд до Європи і роботу, скажімо, на польських полуничних плантаціях.  Саме це буде найближчою перспективою «євроінтеграції» українців у європейську спільноту.

 
Ця моя теза теж викликала безаргументований викид флудної діареї опонентів, які крім навішування ярликів і флудних картинок, взамін нічого пред’явити не змогли.
Тож не для них, а тим, у кого ще мізки не зігнили від методичок, підтверджу це фактами.  При цьому зазначу, що я не наголошую увагу на якихось окремих фактах, а на загрозливій тенденції, яка вимагає бити у дзвони, а не вислуховувати ПОПулістські заяви.
Відкрийте ось цей сайт, який в режимі он-лайн фіксує виїзд українців на роботу до Європи:
http://www.ukrainianpeopleleaks.com
Там же прочитаєте, що за даними ООН до 2050 року населення України може скоротитися на 18%, до 36 млн. осіб, а країна ризикує остаточно перетворитися в край старих і дітей. Один з основних факторів виїзду - трудова міграція.
А про згаданих мною українців на польських полуничних плантаціях можете подивитись у реалі:




 
Кому мало – даю ще посилання:
Лише за три місяці 240 тисяч українців виїхало до Польщі на заробітки до Польщі.
 
Як українці рятують польську економіку
 
Чотири мільйони українців або майже 15 відсотків працездатного населення  – заробляють гроші за кордоном.
 

Тож, яку би істерику не піднімали флудери і не співали про різні «перемоги»,  ФАКТИ – РІЧ ВПЕРТА, а гірка правда залишеться правдою навіть при відключених мізках обмежених істот.
 

 

© Даяна [10.09.2018] | Переглядів: 3753

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.3/71

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook