пароль
пам’ятати
[uk] ru

Краще бути здоровим і заможним ніж бідним і хворим.


Краще бути здоровим і заможним ніж бідним і хворим.
     Людям притаманно що небудь колекціонувати. Одні збирають марки (філателісти), інші збирають старовинні монети (нумізмати), треті накопичують безмежні капітали (олігархи), четверті у всьому розчарувались і живуть одним днем. Особисто я колекціоную знання. Знання, це така субстанція, що не потребує великих фінансових затрат, робить людину мудрішою, дозволяє поділитись цим багатством з іншими, при цьому ні на йоту не збіднівши самому.
     Ось Тузік, наприклад, недавно поділився на теренах ДД своїми враженнями від подорожі в Європу. Зібрав по інтернету трохи картинок, подивився розклад авіарейсів та ціни на квитки, додав трохи фантазій і накрапав аж дві ІМХИ. А що? Тиждень в бані щось потрібно було робити. А в мене появилось небагато вільного часу, то вирішив систематизувати те, що привіз з Тибету, і за одно поділитись з тими, кому це цікаво.
     Я був у монастирі, де монахи називають себе Синами Сонця. Оскільки я, в деякій мірі, прихильник давньоруської філософії Рідновірів, то мені було цікаво. Не знаю, Київська Русь запозичила мову, азбуку, світогляд і філософію від санскриту, чи навпаки, вони від Русі, але між цим двома культурами є багато спільного. Навіть багато слів є схожими. Мені пощастило спілкуватись з монахом Раісом. Він прекрасно володіє англійською мовою і досить гарно українською. Його ім’я РАІС, означає як сонячна ріка, чи ріка світла. Ми з ним спілкувались три дні. Все що я встигав, записував. Записувати на диктофон чи відео не можна. Такі порядки. А зі своїм статутом в чужий монастир, як кажуть, зась.  Але я хотів написати не про це. Я хотів про отримані знання. І, оскільки, інформація від людини до людини передається звуками, які є складовою мови, то саме про звуки і піде оповідь.
     Як кажуть психотерапевти, всі хвороби і ліки від них знаходяться у кожного в голові. Тобто духовний і емоціональний стан людини спонукає її тіло або хворіти, або зцілюватись. Також всім відомо, що з точки зору хімії, людина, це складний розчин безлічі всіляких хімічних сполук, які взаємодіють між собою, підкоряючись певним законам. Цей розчин має більше сімдесяти відсотків води, і решта – різні хімічні сполуки. Сам мозок складається, приблизно, з літри води та майже триста грамів різноманітних жирів. Оце ці тисячу триста грамів водно-жирової субстанції і роблять нас особистістю. Точніше, ця субстанція дозволяє нашій свідомості, яка є своєрідною енергетичною субстанцією, взаємодіяти з реальним, чи як кажуть, з матеріальним світом. Кожен із нас, в якійсь мірі, відчуває своє свідоме Я, ніби то чимось уособленим, але в той же час і єдиним цілим з фізичним тілом. Таким чином свідомість впливає на фізичний стан тіла, а стан тіла впливає на свідомість.
     Я в цій статті хочу розповісти саме про звукові вібрації. Наші голосові зв’язки являються дуже складним та універсальним інструментом. Наша свідомість змушує їх коливатись, створюючи певні звуки. Це дає нам з одної сторони, можливість спілкуватись, а з іншої сторони, звукові вібрації роблять своєрідний масаж мозку, змінюючи його фізичні властивості. Мозок, в свою чергу, може змінювати фізичні властивості тіла, таким чином зцілюючи його, чи навпаки.
     На мозок діють також і звукові вібрації навколишнього світу. Притому, звукові вібрації діють не тільки на мозок, а й безпосередньо на клітини організму, а також на воду. Звукові вібрації можуть примушувати молекули води групуватись у певні формування (кластери) і надавати воді унікальних властивостей. А оскільки клітини організму (і мозку також) складаються переважно з води, то звук і має цілющі властивості. Так звана структурована вода. Але не всякий звук може бути цілющим. Негативні вібрації мають негативний, руйнівний ефект. Вони руйнують кластери і роблять воду мертвою. І невеличкий відступ. Як що вірити монахам (а я їм вірю), то російський менталітет і викликаний саме російською мовою. Багато звуків російської мови несуть негативні вібрації, що й впливає негативно на мозок і на образ мислення. Наукою не доведено, але така точка зору існує.
     Та повернемось до звуків. Наприклад, хороша музика, спів птахів, шум лісу, дощу чи морського прибою, або дзюрчання струмка, розслабляють та заспокоюють, навівають приємні позитивні думки. Так звана червона музика (тяжкий рок, металевий рок і їм подібні), скрегіт, промисловий шум чи шум автотраси, навпаки збуджують, викликають почуття агресії, незадоволення і підсвідомого страху. Теж саме можна сказати і про голосовий орган людини. Одні звуки, створені ним, діють цілюще, інші – викликають руйнацію.
     З давніх часів люди знали про цілющі властивості звуку. І правильні звуки в першу чергу позитивно впливають на ту людину яка їх створює. Особливо цілющим є спів. Спокійна задушевна пісня впливає позитивно не тільки на емоційний стан слухачів та виконавця, а й на їх фізичний стан, і в першу чергу, на самого виконавця. Зверніть увагу на оперних співаків. Майже всі вони дожили до солідного віку в хорошій фізичній формі. Наприклад мій дядько, оперний співак. Все життя проспівав в Київському театрі опери й балету імені Т. Г. Шевченка. Нині йому восьмий десяток, а ще учить молодих співаків вокалу і має доволі міцне здоров’я. Тож правильно підібрані та проспівані звуки можуть вилікувати будь яку хворобу. Саме про методику покращення свого здоров’я співом я і хочу розповісти.
     По-перше, спів тренує органи дихання людини, міжреберні м’язи та діафрагму. По-друге, робить масаж внутрішніх органів живота, і в першу чергу печінки, бо вона безпосередньо контактує з діафрагмою. Але основний ефект дають звуки. І так.
- «А» Допомагає зняти біль різного походження. Лічить серце та легені. Лічить, та є профілактичним засобом при респіраторних захворюваннях. Поліпшує загальне самопочуття та насичує тканини організму киснем, і в першу чергу, тканини головного і спинного мозку.
- «І» Допомагає в лікуванні очей, вух, тонкого кишечника. Полегшує нежить, видаляє слиз з носової порожнини. Стимулює роботу серця.
- «О» Лічить кашель, бронхіт, трахеїт, запалення легенів. Полегшує спазми та біль у грудях. Сприяє лікуванню сухотки (туберкульозу).
- «У» Покращує дихання та сприяє загальному обміну речовин. Стимулює роботу нирок, голосових зв'язок та всіх органів в животі.
- «И» «Ы» Поліпшує дихання. Загострює зір, слух, смак, нюх. Поліпшує розумову діяльність.
- «Е» «Э» Стимулює обмінні процеси в тканинах головного мозку, поліпшує пам'ять.
- «В» «Н» «М» Заспокоює головний біль, нормалізує артеріальний тиск, знімає втому, особливо при розумовій діяльності.
- «К» «Щ» Поліпшують слух, стимулюють внутрішнє вухо (відчуття рівноваги).
- «Х» Звільняє організм від шлаків та негативної енергії.
- «С» Допомагає при лікуванні судин та залоз внутрішньої секреції.
- Словосполучення «ОМ» Знижує артеріальний тиск. Встановлює баланс між свідомістю і тілом. Просвітлює розум, даючи йому можливість більш яскраво та осмисллено сприймати навколишній світ. Пробуджує почуття любові, доброти, гармонії.
- «УХ» «ОХ» «АХ» Ці звуки очищають організм від шлаків, а особливо від негативних енергій і емоцій.
     Щоб звуки діяли в повну силу, їх не просто потрібно вимовляти, а співати за певною методикою. Спочатку потрібно навчитись правильно дихати. Це зовсім не складно. Краще всього лягти на спину на зручне ліжко чи диван. Простягнути ноги, руки покласти вздовж тулуба долонями до низу. На протязі деякого часу сконцентрувати свою увагу на всіх частинах тіла і постаратись максимально розслабити всі м’язи. Коли це вдалося, попробувати вдихати повітря носом, спочатку використовуючи міжреберні м’язи, потім м’язи діафрагми. Вдихати потрібно максимально глибоко. Затримати дихання на декілька секунд і поступово видихнути, спочатку використовуючи м’язи ребер, потім діафрагми. Навчившись таким чином дихати, можна починати співати звуки. Робиться глибокий вдих і відтворюється відповідний звук в спокійному режимі без зайвої напруги по тривалості скільки вистачить повітря. Потім знову глибокий вдих і спів. Спочатку такі вправи можна робити не більше трьох хвилин, до трьох разів на день. Акустична терапія, дуже дієвий засіб і при перевищенні розумних норм, можна зашкодити здоров’ю. Щодня можна додавати по одні дві хвилини, доводячи вправу до двадцяти хвилин. Також потрібно керуватись самопочуттям. Не завадить порадитись і з сімейним доктором (якщо такий є). Кращий час для таких вправ з п’ятої до восьмої години ранку та з сімнадцятої до двадцять першої вечора.
     В давньому манускрипті Еберса, який датують сімнадцятим століттям до нашої ери, говориться, що як що проспівувати всі голосні звуки по десять разів щодня, помірно напружуючи м’язи лиця, то можна вилікуватись майже від усіх хвороб. Також в ньому пишеться що, якщо проспівувати рано вранці і перед сном МІСТИЧНЕ слово «ТАРБАГАН» по тринадцять разів, то можна отримати майже вічну молодість і прожити до вісімсот років при доброму здоров’ї. Ну при нашій екології, дай Бог, до восьмидесяти при здоров’ї прожить.
     Тож бажаю всім безмежної мудрості, міцного здоров’я та вісімсот років життя. Творіть самі себе і ніяка Уляна Супрун не буде вам страшна. Бо Україна стане успішною тільки тоді, коли кожний українець буде успішним, здоровою тільки тоді, коли кожний українець буде мати міцне здоров’я, мудрою тільки тоді, коли кожний українець буде мудрим. Ланцюг міцний тільки тоді, коли в ньому міцна кожна ланка.
© TVOREC [07.09.2018] | Переглядів: 1425

2 3 4 5
 Рейтинг: 29.0/66

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати