для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Да не зубожіє рука даючого, да не відсохне рука беручого…


Да не зубожіє рука даючого, да не відсохне рука беручого…
     Ото раніше все чув: зубожіння,  зубожіння. Малі пенсії, зарплати і соцвиплати. Ціни ростуть, люди за кордон тікають, вітчизняний бізнес загинається, закордонні інвестори жадні жлоби, грошей не дають.
     А в останній час заговорили про вибори. Одні пророкують достроковий вибір парламенту, інші вже чубляться за вибори самого гаранта. Ну то таке. Вибори – є вибори. Але всякі вибори потребують певних коштів. Так уже склалось, що кандидатам за свій кошт потрібно оплатити всякі теревені в телевізорі, портрети морди лиця по всіх стовпах поначіплювати, брошурок там всіляких намалювати і ще різної протокольної мішури зварганити. А головне – електорат, ну це ми з вами, виборці. Цьому електорату потрібно локшини, точніше, гречки на вуха навішати. Ну ще й грошей трохи дати. А електорат порозумнішав. Вже від «Лесі» носом крутять. «Сковорідку» подавай. Тож грошей треба багато. А де їх взяти?
     При Януковичу це вирішували як в диких племенах. Приходили міцні молодики, горило-подібної зовнішності з кийками в руках, і швидко вирішували всі фінансові питання з малим та середнім бізнесом. Але ж ми тепер майже Європа. Це вже не наші методи. Потрібно бути цивілізованими. Тепер приходять інтелігентні, виховані люди, і кажуть тому фермеру, чи бізнесмену, що він порушив статтю 205 – 1 КК України. Що воно таке, я не дуже розумію. Це юристи знають. Он хоч би Блік. Але головне те, що цей підприємець уже сто відсотково має бути покараний. Кара не дуже страшна. Штраф від восьми тисяч гривень. Заплати і працюй далі. А будеш доказувати свою правоту, то знайдуть у твоїй фірмі чи фермерському господарстві стільки «косяків», що й бізнесу позбудешся, чи землі.
     Воно ніби й нічого страшного, але з достовірних джерел стало відомо, що таких порушників двісті п’ятої, близько 360 тисяч. І я так прикинув на рахівниці, як що 360000 х 8000 = 2880000000. Майже три мільярди гривень. Вистачить і на «біґморди», і на локшину з гречкою, і виборців «Сковорідками» порадувати. А чого? Все цивільно, по європейські. А те що наша українська Феміда трохи не схожа на європейську, то не страшно. Ми ж повинні мати свій менталітет і свою національну гордість.  
© TVOREC [22.05.2018] | Переглядів: 2517

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.0/79

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook