для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

СВОБОДА ПО-НОВОМУ І АГЕНТИ КРЕМЛЯ


СВОБОДА ПО-НОВОМУ І АГЕНТИ КРЕМЛЯ
Ця стаття є продовженням циклу тем про досягнення П.Порошенка:
("Жити по-новому (статистика)") та роль агентів кремля у цьому процесі: "Інформаційна війна агентів кремля".
 
Сьогодні мова піде про новий рівень демократичних свобод і те, як цим свободам перешкоджають агенти кремля.
 
СВОБОДА ПО-НОВОМУ І АГЕНТИ КРЕМЛЯ
 
Для того аби відгородитись від конструктивної критики, влада вигадує різні приводи.  Спочатку влада намагалася навіяти лохокторату думку, що, якщо громадяни України критикуватимуть Порошенка, то «путін нападе», «ворог біля воріт» і т.п.
http://www.azov.press/ukr/bo-putin-napade  Зараз про «путін нападе» вже ніхто не говорить, але у вуха лохокторату постійно вкладається думка, що усі, хто насмілиться критикувати владу – «агенти кремля», бо цією критикою знову ж таки нібито скористається путін. Як саме він цим скористається – ніхто не може пояснити, але ця теза давно стала основою методичок адептів Порошенка. ( Як розпізнати «агентів кремля» читайте ТУТ. і ТУТ
  

     У адептів церкви "жити по-новому" виходить, що про Порошенка та його оточення - як про покійника: або лише хороше, або нічого. Для нього така ширма, звичайно, вигідна, тим паче, що він і так прикладає усіх зусиль, аби за прикладом Ющенка, знищити свій власний рейтинг і перетворитися на політичного трупа.  
 
Враховуючи  те, що конструктивну критику на адресу цього «недоторканого» президента  здійснюють не тільки українські громадяни, але й відомі західні політики і шановані світові ЗМІ (див. тут), створюється враження, ніби увесь світ поступово перетворюється на «агентів кремля» і «зрадо@обів», які нібито критикують нашого гаранта «за кремльовську похльобку» (фраза з методички порохоботів).

            Таке прикриття «путіним» вже давно помітили наші західні партнери і зазначили, що це є кроком назад від демократичних цінностей і водночас кроком вперед до авторитарного режиму.
11 квітня Міжнародна неурядова організація «Дім Свободи» (Freedom House) опублікувала доповідь «Країни у перехідному періоді 2018. Протистояння нелібералізму», де значну увагу приділила антидемократичним збоченням режиму Порошенка.
Стосовно України, автори доповіді відзначають, що вперше з часу Революції Гідності 2014 року, зареєстровано спад показників демократичних процесів, де у контексті  конфлікту з росією через події на сході країни, українська влада використовує почуття патріотизму,  щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підриванні воєнних зусиль України.
Директор проекту «Країни в перехідному періоді» Нейт Шенккан наголосив, що, хоча реформи щодо децентралізації тривають, інші ключові пріоритети, в тому числі заходи щодо боротьби з корупцією, зайшли в глухий кут. Він відзначив, що віконце можливостей для України не закрилося, але воно звузилося. Бо, звинувачуючи неурядові організації і журналістів в антинаціоналізмі,  влада намагається виключити легітимні голоси від публічних дебатів тільки тому, що вони критикують владу, а це суперечить нормам демократії.  Тому у доповіді наголошено, що «Напади на громадянське суспільство і політичних опонентів підірвали рушійну силу процесу реформ в Україні».
Крім цього зазначено, що ефективність роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро була підірвана відсутністю справедливого правосуддя. Freedom House згадав також і про те, що Порошенко ініціював закон про обов’язкове е-декларування для антикорупціонерів, який може призвести до того, що групи громадянського суспільства можуть втратити статус некомерційних організацій за недотримання нових правил.

  Також було сказано, що у сфері свободи слова  Україні теж не вдалось досягти значного прогресу, оскільки вітчизняні ЗМІ продовжують залежати від олігархів, а свобода слова була обмежена лише заходами, спрямованими на боротьбу з російською пропагандою.
Крім того, за висновками Freedom House, в Україні продовжуються напади на журналістів. Так, за даними Інституту масової інформації, у 2017 році було скоєно 29 фізичних нападів і зареєстровано 89 випадків перешкоджання діяльності журналістів. Також згадується, що розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, яке сталось в 2016 році, не було проведено належним чином і припинилось.
Прогнози Freedom House на 2018 рік невтішні. Весь арсенал інформаційної війни з росією Порошенко кинув і на усіх своїх опонентів.  Тому експерти на основі таких невтішних реалій очікують, що під час підготовки до парламентських та президентських виборів 2019 року посилиться тиск на громадянське суспільство та опозицію, а антикорупційна реформа швидше за все зупиниться на національному рівні, і основним завданням реформаторів буде лише збереження існуючих антикорупційних інституцій.
Директор представництва Freedom House в Україні Метью Шааф заявив наступне:  
"Політичний і економічний тиск на журналістів і ЗМІ змушують їх уникати вибору тих чи інших "критичних" тем. Влада обмежила свободу слова в Україні нібито під приводом національної безпеки. Але це більше політичні дії».
А про цензуру адмінів пропорошенківських сайтів сказано так:
«Намагання посилити контроль в інтернет-просторі ми розцінюємо як посилення цензури".
 
«Незлим тихим словом» про нинішню владу висловився і заступник голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро, який відзначив, що в полі уваги місії також перебувають свобода слова та права журналістів. Одним з важливих акцентів у звітах місії є діяльність сайту "Миротворець", який оприлюднив персональні дані багатьох представників медіа. «Така ситуація є порушенням права на приватність і презумпції невинуватості, оскільки людей назвали злочинцями. Хотілося б ще раз закликати поліцію провести дієве розслідування щодо діяльності цього сайту", – зазначив Моро. Також, за його словами, представників місії тривожить кількість нападів на представників журналістської професії, факти штурму, обшуків редакцій, тиску на медіа. "Часто під час таких випадків присутні представники правоохоронних органів, але вони ніяк не реагують. До того ж, за даними потерпілих, кримінальні провадження навіть не відкриваються", – сказав експерт. Він закликав журналістів, які стикаються із протиправними діями, подавати інформацію про це представникам місії.
 
В той час як Порошенко зі своєю армією адептів вважають агентами кремля усіх критиків гаранта і усіх його політичних опонентів, медіа ресурс «Радіо Свобода»  на своїй карикатурі агентами кремля побачив друзів Порошенка: колег по Віденській змові – Фірташа з Льовочкіним та бізнес-партнерів і друзів – Ахметова з Пінчуком (ще Медведчука і Бойка там не вистачає)

Але про них як про агентів кремля, секта «свідки життя по-новому» намагається не говорити, а намагається дружити:

 
То може агентів кремля влада не там шукає?
Може варто прислухатись до цього: Скандальні пропозиції Пінчука: агенти Кремля зривають маски.
 
Так що заважає взятися за справжніх агенетів кремля? Може це:
http://gordonua.com/news/politics/leshchenko-poroshenko-stal-fakticheskim-sovladelcem-kompanii-dtek-ahmetova-213543.html
https://biz.censor.net.ua/resonance/3028786/formula_na_15_milliardov_chto_takoe_rotterdam
https://antikor.com.ua/articles/223423-za_vidpochinok_poroshenka_na_maljdivah_zaplativ_pinchuk__dherelo
 
Висновок:  Хоч порохоботи і далі за інерцією користуються гаслом «Усі критики Порошенка – агенти кремля», але в очах як українського громадянського суспільства, так і міжнародної спільноти це вже виглядає смішно і безглуздо, якби це не було водночас так сумно.
 
https://ukrainian.voanews.com/a/freedom-house-ukrayina-dopovid/4340883.html
http://www.dw.com/uk/рівень-демократії-в-україні-погіршився-вперше-з-2014-року-freedom-house/a-43334844
http://taksyur.com/novye-stikhi/11-agenty-kremlya.html
 

 
© Даяна [13.04.2018] | Переглядів: 1766
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 28.9/65

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook