для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

РЕФОРМИ І КОРУПЦІЯ


РЕФОРМИ І КОРУПЦІЯ
        Україна у складних умовах провела ряд реформ, частина яких дала позитивні результати.  Голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі зазначив, що в Україні ті, хто їх не бачить, - «або ідіоти, або люди з обмеженою точкою зору».  
         Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію «Функціонування демократичних інституцій в Україні». «За» проголосували 106 депутатів, «проти» були 11, утрималися – 9. Особливо в резолюції вказується на прогрес конституційної реформи, яка натомість іще має бути завершена ухваленням змін до Конституції, що також є важливим для просування судової реформи.
          26 грудня Йоста Люнгман  (постійний представник МВФ в Україні)  заявив, що  "істотне уповільнення деяких реформ" є одним із факторів, що шкодить конкурентоспроможності України та може загрожувати її борговій стійкості", а  президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на саміті  "Східного партнерства», хоч і вказав на помітний прогрес, але зауважив, що низки речей так і не було досягнуто. За його словами, "посилити впевненість західних інвесторів можуть реформи  судової системи та боротьба з корупцією".
           Поважне американське видання The New York Times описало – як українська корупція залізла і у оборонну сферу, куратором якої є сам гарант і головнокомандуючий: https://www.nytimes.com/2018/02/19/world/europe/ukraine-corruption-military.html
Депутати від БПП зараз намагаються домогтися від видання спростувань деяких тез статті у контексті екс-генпрокурора Шокіна, однак, щоб в цілому заперечити очевидне, у них немає аргументів.  
 
       Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні на четвертому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС в Брюсселі заявила, що "Боротьба проти корупції є основою для всіх реформ".   Вона наголосила:  Ми стурбовані останніми подіями в Україні, які можуть поставити під загрозу прогрес, досягнутий в боротьбі з корупцією, якщо не будуть прийняті подальші заходи для забезпечення повної імплементації і стійкості досягнутих реформ
          Таким чином, корупція є гальмом для усіх реформ в Україні.  Звичайно, це ще залежить від рівня корупції. Отож – який же рівень корупції епохи Порошенка? І тут ми бачимо, що за рівнем корупції Україна стабільно залишається в групі "підвищеного ризику" разом з Камеруном, Іраном, Нігерією, Центральною Африканською Республікою та Папуа Новою Гвінеєю, відзначають в Transparency International.
 
           Загрозливий рівень корупції в Україні визнає і посол ЄС Мінгареллі, з цитати якого починалася ця стаття :  «Перше! Ви повинні дотримуватись верховенства закону та подолати корупцію. Без подолання корупції в Україні не буде успіхів в економіці, не буде залучень закордонних інвесторів та створення робочих місць для жителів України. Що означає "боротьба з корупцією" на практиці? Ви мусите до кінця цього року створити Антикорупційний суд.  І для цього непотрібно створення ніяких робочих груп. Просто прийміть детально виписані рекомендації Венеціанської Комісії» . Ці слова Мінгареллі сказав прямо в очі і  В. Гройсману на засіданні членів Європейської бізнес асоціації
 
         Визнаючи загрозливий рівень корупції в Україні, державний секретар США Тіллерсон заявив: Для України немає сенсу боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу від корупції»
 
           Як виявляють зарубіжні експерти – сам Порошенко у власних бізнесових інтересах гальмує антикорупційний процес. Голова комітету бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт зазначив, що президент України Петро Порошенко " повинен визначитися : хоче він бути президентом, чи олігархом - країна або гроші ".   Однак Порошенко вже давно довів, що між бізнесом і країною він обирає бізнес:  

 
Дійшло вже до того, що черговий транш ВМФ залежить від  ухвалення закону про Антикорупційний суд.  У контексті траншів МВФ директор Європейського банку розвитку і реконструкції Франсіс МАЛіЖ  сказав наступне:  «Внутрішній опір реформам в Україні залишається значним. Я побоююся, що це буде тривати, Україні буде складно залучати фінансування по лінії міжнародних фінансових організацій »
 
Залишилось розібратися – яким чином Порошенко гальмує боротьбу з корупцією.
 
         Виявляється, що, будучи змушеним під тиском МВФ і світової громадськості прийняти закон про Антикорупційний суд, він хоче пропихнути свій власний проект закону, у якому  зробити цей суд підконтрольним, ігноруючи висновки і поради венеціанської комісії.  Голова місії МВФ Рон ван Роден спеціальним листом  офіційно повідомив українську владу про те, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами:  "Подання президентом законопроекту про АКС мало стати кроком у правильному напрямі (у питанні боротьби з корупцією). Однак щодо того проекту, який був поданий 22 грудня, у нас є серйозні застереження, низка його положень не сумісні із зобов’язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендація Венеціанської комісії"
Ось цей лист: http://www.eurointegration.com.ua/files/9/1/91f3737-letter-imf-anticorruption.pdf
В листі пояснюється, чому проект Порошенка не дозволить створити суд, який користувався би довірою в Україні та за кордоном. Зауваження фонду розбиті на три групи – щодо процедури відбору суддів, щодо положень закону, спрямованих на гальмування створення АКС, а також щодо юрисдикції суду.  В цілому  у документі – 9 серйозних зауважень.
            Сергій Сидоренко ("Європейська правда"), Олена Галушка та Анастасія Красносільська ( Центр протидії корупції) детально і аргументовано описали всю історію та весь процес маніпуляцій і затягувань антикорупційного процесу Петром Порошенком:  http://www.eurointegration.com.ua/articles/2018/01/3/7075659/
            Цей самий процес  описаний експертом з правових питань  і тут: https://antikor.com.ua/articles/223068-pochemu_vlastj_zatjagivaet_vremja_i_opasaetsja_sozdanija_antikorruptsionnogo_suda
 
Схоже, Порошенко діє за принципом :   "Щоб побороти корупцію, потрібно її очолити".
Західні політики і преса про Порошенка-корупціонера:
http://voronz.in.ua/recomend/11-5-16-30342
http://voronz.in.ua/recomend/1-4-16-30140
http://voronz.in.ua/recomend/19-2-16-29736
http://voronz.in.ua/recomend/4-4-16-30156
http://voronz.in.ua/recomend/4-4-16-30165
http://voronz.in.ua/recomend/21-5-14-19672
http://voronz.in.ua/recomend/27-4-16-30239

 
На закінчення хочеться сказати, що є велика надія на те, що справжні реформи в Україні почнуться після утворення незалежного антикорупційного суду України.
 

********************
********************
P. S.  Враховуючи те, що адепти Порошенка завжди відкидають будь-яку аргументовану критику на адресу свого вождя, а тих, хто насмілився у чомусь його звинуватити, називають зрадо@обами, нагадаю, що ця стаття написана на основі аргументів таких «зрадо@обів»  як:
Йоста Люнгман  (постійний представник МВФ в Україні)  
Хюг Мінгареллі (Голова представництва Євросоюзу в Україні )
Жан-Клод Юнкер  (президент Єврокомісії )
Федеріка Могеріні (верховна представниця ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики)
Рекс Тіллерсон (держсекретар США)
Франсіс Маліж  (директор Європейського банку розвитку і реконструкції)
Рон ван Роден (голова місії МВФ)
© Даяна [25.02.2018] | Переглядів: 2991
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.5/88

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook