для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЗАБУДЬТЕ ПРО ЗУБОЖІННЯ І РАДІЙТЕ ЖИТТЮ. ХОЧ ОДИН ДЕНЬ.


ЗАБУДЬТЕ ПРО ЗУБОЖІННЯ І РАДІЙТЕ ЖИТТЮ. ХОЧ ОДИН ДЕНЬ.
     От всюди чую: зубожіння, зубожіння. Да, дійсно, народ не жирує. Пенсії і зарплати маленькі, енергоносії та комунальні послуги непомірно високі, медичне обслужування наскільки безкоштовне, що краще не хворіти. Як ото в тому анекдоті: Захворів, пішов в аптеку. Подивився ціни, вирішив помирати. Пішов в похоронне бюро. Подивився ціни. Повернувся назад в аптеку. А продукти харчування? Без крапель для очей в гастрономи краще не ходити. Ціни такі, що очі на лоба вилазять.
     Але я хочу сьогодні поговорити про інше. Про зубожіння вже написано й переписано. Я хочу порадити, як будучи зубожілим, відчути себе ну хай не заможним дядьком, а просто, людиною. До-речі, скоро жіноче свято, восьме березня. І нехай кажуть, що його там придумали Клара Цеткіна з Розою Люксембург, чи ще якісь комуняки, мені байдуже. Головне, що кожна жінка хоче почуватись жінкою, хоч раз на рік. Тож, шановні чоловіки, відмовтесь від пари півлітрівок «Пшеничної», чи як її ще називають – «Смерті агронома» та декількох келихів пива, і, на зекономлені кошти приготуйте справжній делікатес для святкової вечері на жіноче свято.
     І так, спочатку йдем у м’ясний відділ. Там купляємо кілограм свинячого битка і дві гарні курячі грудинки. Можна і куряче філе, але я ніколи не бачив його нормального. Воно не дуже підходить, до того ж набагато дорожче. Ну, звичайно, м'ясо має бути абсолютно свіже, з запахом свіжого м’яса. Потім ідем по інших відділах і купляємо решту інгредієнтів. Список я наведу в кінці. Радісні, з повними торбами покупок, приходимо на рідну кухню.
     І починаємо дійство з подолання зубожіння. Спочатку займаємось м’ясом. Беремо свинячий биток і гострим ножом обрізаємо з нього жир та плівки. Як раз і котові буде свято, як що він у вас, звичайно є. далі беремо курячі грудинки і добуваємо з них філе. Філе беремо тільки верхній шар. Залишок від грудинки можна використати для приготування смачної юшки. В кінці дам рецепт. Філе також очищаєте від жиру та плівок. Тепер готуєте в підходящій посудині засолку.
     Для свинини (1 кг). 3 столові ложки (з горою) кухонної солі середнього помелу (ні в якому разі поварену або йодовану), 1 столові ложку рожевої гімалайської солі, 1 столову ложку цукру, чайну ложку гірчичного порошку, чайну ложку червоного меленого перцю, чайну ложку меленої паприки, по третині чайної ложки мелених коріандру, мускатного горіха та прованських або італійських трав, четверть чайної ложки кумину (зіри) і п’яту частину чайної ложки лимонної кислоти. Все це добре перемішуєте і обвалюєте м'ясо ретельно, з усіх сторін. Чекаєте пару хвилин, щоб сіль на м’ясі зволожилась і трималась і обвалюєте ще раз. Потім завертаєте цей просолений шматок в намітку (приблизно 50х70 см) і кладете в підходящий лоток. Решту солі з приправами висипаєте зверху, накриваєте кришкою і ставите в холодильник. Можна на балкон, як що балкон прохолодний.
     Для курки (на чотири філе). 2 столові ложки (з горою) кухонної солі, столову ложку гімалайської солі, столову ложку цукру, пів чайної ложки гірчичного порошку та червоного меленого перцю, по третині чайної ложки коріандру, мускатного горіха та прованських (італійських) трав, чуточку лимонної кислоти. Також все перемішати і обваляти курячі філе. Завернути кожний шматочок в намітку і скласти в лоток. Посипати рештою солі, накрити і в холодильник чи на балкон.
     Через добу м'ясо перевернуть і полити соєвим соусом. Дві столові ложки. Соус бажано брати чистого бродіння, в крайньому випадку «до суші». Всякі там з часником і приправами тільки зіпсують смак та аромат м’ясного делікатесу. Ще через добу знову перевернути м'ясо і полити коньяком. Приблизно 50 Мілі літрів. На третю добу ще раз перевернути.
    Через чотири доби м'ясо дістати і розвернути з намітки. Залити водою і вимочувати: курку три години, міняючи воду через кожну годину, свинину – чотири години, також міняючи воду кожну годину. Доки м'ясо вимочується, виперемо намітки. Після вимочування дістаємо м'ясо з води, гарно його помивши від спецій і висушуємо вологу паперовим рушничком. Далі знову загортаємо у випрані намітки, обв’язуємо мотузочкою (як ото ковбаси в магазині) і вішаємо в’ялитись. В приміщенні повинна бути температура 20 – 25 градусів. Я, наприклад, вішаю на кухні під телевізором. Поробив на кронштейні телевізора гачки і все. Нікому не заважає.
    Через дві-три доби в’яління отримуєте смачний делікатес – сиро-в’ялене м'ясо. Курка має бути янтарна на пів прозора, а свинина – також на пів прозора, вишневого кольору. Тепер робимо делікатес. Нам знадобиться один ківі, грам сто хорошого копченого чорносливу, пару кружалець консервованого ананасу і гра сто мідій готових до вживання. М'ясо нарізаємо тоненькими (як пелюстки троянд) шматочками. В кожний шматочок завертаємо половинку чорносливу, або кусочок ківі чи ананаса. Мідії також промиваємо, обсушуємо паперовим рушничком і завертаємо в м'ясо. Щоб рулетики не розкручувались, скріпляємо їх зубочистками. Складаємо цю всю смакоту на блюда, прикрашаємо зеленню і радуємо коханих подруг та вражаємо зубожінням гостей.
     Тепер перелік інгредієнтів. Ціни із «Фори», бо там купляв.
- Свинячий биток 1 кг – 130 грн.
- Курина грудка, 2 шт. приблизно 2 кг – 130 грн.
- Сіль гімалайська 250 гр – 18 грн.
- Гірчичний порошок пачка 50 гр – 4 грн.
- Перець червоний мелений 50 гр – 6 грн.
- Паприка 50 гр – 5 грн.
- Коріандр, мускатний горіх, прованські трави, зіра – по 6 грн (всього 24 грн.)
- Лимонна кислота 10 гр – 2 грн.
- Соєвий соус 250 мл – 28 грн.
- Коньяк 100 мл – 60 грн.
- Ківі 1 шт. – 6 грн.
- Ананаси (банка) – 28 грн.
- Чорнослив 100 гр – 12 грн.
- Мідії 100 гр – 16 грн.
- Зелень пучок асорті – 10 грн.
- Всього: 479 грн.  
     І от, всього за 500 гривень ви маєте два кілограми смачного делікатесу. В захудалому ресторані порція подібного, вагою в 75 грамів коштує що найменше 120 гривень. Тобто 2 кілограми коштуватиме 3200 гривень. Ми, 3200/479 = 6,68, зекономили майже в сім разів. Тож зубожіння вже не так відчувається. Ну і я обіцяв з «відходів» курячої грудинки рецепт смачної юшки.
   Потрібно ще докупити одну курячу копчену «шабатурку», суп-набор називається, грамів сто копчених свинячих вушок (один пакетик) і пів кіло пропареної горохової крупи. Варите із залишків курки бульйон, при закипанні збираєте накип та додаєте горох (хвилин двадцять), потім додаєте шабатурку та вушка, трохи картоплі, моркви та цибулі, підсолюєте за смаком і варите хвилин 15 – 20. До готовності картоплі. За пару хвилин до кінця варіння додаєте прованських трав і після зняття з вогню, лавровий лист та зелень.
     Смачного вам. Любіть себе, любіть своїх близьких, любіть навколишній світ, любіть життя. Плюньте на те зубожіння. Радійте життю, кожній його миті. За добро – платіть добром, за зло – по справедливості.
     І ще. Сумна новина. 9 лютого пішов з життя Ширшов Олег Леонідович. На ДД його знали як АЛІХАН. Вічна йому пам'ять.
© TVOREC [11.02.2018] | Переглядів: 1803

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.1/63

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook