для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПАРАЛЕЛІ


ПАРАЛЕЛІ
Дивно, але малопоміченою виявилася знаменна подія. У Києві пройшов марш штурмовиків  Авакова.
 
Дивись тут
 
Офіційно це було подане, як створення "народних дружин", покликаних допомагати поліції стежити за порядком.
 
Але у мене тут же виникли історичні паралелі.
 
3 серпня 1921 року в Німеччині з'явилися штурмові загони СА, як інструмент захоплення влади Гітлером. Це були колишні фронтовики, що залишилися без діла і засобів для існування. У штурмових загонах вони знаходили те, чого їх позбавила республіка. Скоро вони обзавелися коричневою уніформою.
 
Спочатку СА розшифровувалося німецькими словами "спортивні загони". Ну прямо наші "титушки"
 
У кінці 1930 року Рьом отримав лист від Гітлера з пропозицією очолити штаб штурмових загонів. Гітлер змусив президента Гинденбурга призначити керівника штурмових загонів партії міністром без портфеля. СА отримали офіційний статус (типу наших "народних дружин").
 
Діставшись до влади, штурмовики дали волю своїм бандитським схильностям. Вони захоплювали банки і магазини, зламували квартири, займалися грабежами. "Збагачення відбувалося з такою ганебною поспішністю, що просто дух захоплювало, - згадували сучасники. - Вони захоплювали віли, резиденції, перлинні намиста, антикваріат, персидські килими, картини, автомобілі, шампанське, фабрики. Звідки у них бралися гроші? Адже ще нещодавно ці люди були бідні, як церковні щури, і сиділи по вуха в боргах. Вони отримували посади. На них сипалися всілякі чини, вони отримували акції, їм давали кредити, які не потрібно було повертати".
 
Щоправда, вони погано кінчили. Коли Гітлер остаточно захопив владу, некеровані штурмовики СА стали тягарем. Вирішено було з ними покінчити.
 
30 червня почалася "Ніч довгих ножів". Керівники штурмових загонів відсиплялися після пиятики. Всього за годину усе командування СА було занурене в два автобуси і відправлене до в'язниці. Рьома відправили до в'язниці Штадельгейм. Йому запропонували накласти на себе руки. Він відмовився. Його застрелив Теодор Эйке. Також без суду розстріляли зо дві сотні активістів СА.
 
Як учили класики, історія розвивається по спіралі. Що нам несе черговий виток?
 
Багато хто покладає надю на майбутні вибори. Та чи відбудуться вони? Чи не відбудеться переворот, і ми матимемо диктатора?
 
Хоча можливий і інший сценарій. Гітлер прийшов до влади через вибори. Можливо, "народні дружини" мають забезпечити правильне волевиявлення виборців на користь Авакова?
 
Днями в інтернеті промайнула фраза, що Україна вагітна авторитаризмом.  Авторитаризм вже народився у вигляді узурпації влади президентом у формально парламентсько-президентській республіці. Боюся, що в череві країни вже завівся зародок нацизму. Тим паче, що народ дозріває для цього. Подивіться, як дружно підхопили ідеї Вятровича про шкідливість Висоцького, Цоя і Булгакова. Тих самих, яких не дозволяли комуністи. Особливо тут відмітились порохоботи. Нинішні Швондери забороняють дивитися "неправильні" фільми. Наступним кроком буде спалювання "неправильних" книг. Верной дорогою Гитлера-Сталина идёте, товарищи-панове! Пиліть, Шура порохоботи, пиліть ножки трону вашего хазяїна!
 
© выздоравливающий [29.01.2018] | Переглядів: 3147
Мітки: #Аваков 

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.6/74

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook