для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

МІФИ ПОРОХОБОТІВ у контексті покращення ділового клімату.


МІФИ  ПОРОХОБОТІВ у контексті покращення ділового клімату.
Вчора лягла пізно. Сьогодні вранці хотіла трішки відіспатись, як почула дзвінок домофону.  Натиснувши кнопку, на екрані побачила щасливі усміхнені обличчя декількох людей з якоюсь літературою і плакатами.  Вони вигукували: «Мы Вам принесли благую весть!»
«Свідки Єгови» - подумала я, і відповіла стримано: «Доброго ранку.  Вибачте, що не впускаю до хати, але я Вас прекрасно чую і бачу. Слухаю Вас» .  І у відповідь почула радісну новину:
«Мы – церковь «Жыты по-новому» . Радуйтесь, ибо пришло время жыты по-новому! Покращення жыття вжэ сьогодни!  Слава св.Петру  и пророку его  Владимиру, которые стремительно несут нас в светлое будущее.  Несите эту благую весть по всему миру, дабы каждый тёмный человек услышал – какие невероятные перемены происходят в нашей жизни!»
« - Ви про що?» - перебила їх я. Які такі чудові зміни?
«- Покращення жыття сьогодни уже началось!  В индексе улучшения делового климата Украина заняла первое место!  Пророк Владимир это объявил в фейсбуке.  К нам идут инвестиции,  народ стал зажиточнее, покращення жыття уже сьогодни, жить стало лучше, жить стало веселей!  Передайте эту весть родственникам, друзьям, соседям  и всем, кому сможете. Интернет и социальные сети Вам в помощь!
«-Гаразд, але хочу Вас запитати (перебила я): Якщо за Вашими словами в  Україні так стрімко зростає ділова активність, інвестиційний клімат, різко покращуються економічні показники і т.п., то в цьому році , в крайньому випадку до наступних президентських виборів, шановний Петро Олексійович напевно вже точно продасть весь свій бізнес,  як і обіцяв?  
«- Что за глупые вопросы? (почула я у відповідь). Конечно продаст! Разве Петр Алексеевич популист? Разве он  когда нибудь врал?  Разве Вы не слышали от него, что он человек,  который не умееет врать и не даёт обещания, которые не сможет выполнить?
« -  Авжеж, чула.  Гаразд, я розповсюджу  благу вість. Дякую, всього Вам  доброго» - відповіла я, вимкнула домофон  і пошкандибала в душову.  Виспатись не вдалося. Випила чашку кави без кофеіну, сіла в авто і поїхала на «Нову пошту» відправити своїй бабусі подарунок до її дня народження.  На вулицях творилось щось неймовірне.  Навкруги бігали якісь хлопчаки з газетами, вигукуючи «Благая весть!», тролейбуси були обліплені плакатами «Жити по-новому!», «Покращення життя вже сьогодні!» - «Україна – попереду!» , «Час єднатись!», «Слава  св.  Петру і пророку його Володимиру!» і т.п.  Якийсь підвипивший чоловік в окулярах стояв з плакатом, на якому була зображена якась таблиця, і викрикував :
« - Трепещите, зрадойобы!  Украина – вперде!  Перемога переможная! Теперь, рашистские мрази, Вы не будете за кремлёвскую похлёбку врать про зубожиння народа! Теперь не найдёте Вы зрадушку зрадливую, ибо …»
Десь збоку від мене ледь чутно  грала якась дуже знайома  мелодія, але я ніяк не могла збагнути – звідки вона, і раптом здогадалась. Вона така ж сама, як і мелодія мого будильника...
             Я прокинулась з почуттям, що добряче виспалась. Та й ще попереду два вихідні…  Згадала свій дивний сон,  посміхнулась,  солодко потягнулась у ліжку, спустила з ліжка ноги, потрапивши прямо  у капці і пошкандибала в душову.  Потім зробила собі  чашку кави без кофеіну і сіла за ноутбук. Згадавши про дивний сон, ввела у гугл «Україна. Поліпшення ділового клімату». Знайшла у фейсбуці радісну звістку Володимира Гройсмана: «Гарна новина! Financial Times визнала Україну першою серед всіх пострадянських країн світу щодо поліпшення ділового клімату. Показники темпу розвитку у нашої держави виявилися найкращими».
Цю радісну новину супроводжувала позначка «перемоги 2017» і таблиця росту поліпшення ділового клімату.  Перше, що мені кинулось у вічі, то це той факт, що ріст ділового клімату  на тій таблиці вираховувався не за 2017 рік чи час прем’єрства Гройсмана, а, починаючи ще з 2010 року, себто цей графік увібрав в себе і показники усіх Володіних папєрєдніків, починаючи з 2010 року.

Таким чином,  Україна за  час з 2010 року могла піднятись, умовно кажучи, на 50 балів, потім упасти на 25 балів і зафіксувати в цілому ріст за цей період у 25 балів!
Я продовжила гуглити цю тему  і знайшла  на "цензорі" ось таке фото:

У ньому були написи «Яке зубожіння! і «Бариги рейтинг купили». Таким чином, той, хто це малював, напевно був впевнений, що поліпшення ділового клімату з 2010 по 2017 рік - це дійсно заслуга лише Гройсмана і Порошенка і що це є показником зростання добробуту населення, а не його зубожіння.
  
Тоді я поцікавилась , - а що собою взагалі являє індекс зростання ділової активності. Виявляється,  цей показник складається з таких критеріїв,  як : законодавство в плані простоти ведення бізнесу, вартість отримання дозволів на будівництво, розмір податкової ставки, простота податкової системи, рівень приватизації, рівень інвестицій,  процедури експорту-імпорту, отримання кредитів, вирішення комерційних суперечок у суді, сплата судових витрат електронними каналами  і навіть підключення до електромережі.
 
Я припустила, що, може у чомусь помиляюся і цей показник справді є показником добробуту населення, а не його зубожіння.   А добробут населення, як відомо, визначається його заробітною платою і купівельною спроможністю.
І тоді я знайшла ось таку «перемогу» Порошенка і Гройсмана:

Виявляється, Україна не лише очолює рейтинг найбідніших країн Європи, але й програє країнам Європи і при обліку зарплати "до податків" - 7 350, за даними Мінфіну. Що стосується співвідношення українських зарплат і купівельної спроможності населення, то тут ми теж пасемо задніх, обігнавши лише дві убогих країни.
 
Зайшла я на одну сторінку фейсбуку, де адепти церкви  «життя по-новому» носилися з радісною звісткою про поліпшення ділового клімату, і подала два факти з відповідними посиланнями:
1. Дані Гройсман взяв, починаючи з 2010 року .
2. Покращення ділового клімату жодним чином не відображає ні рівня економіки країни, ні рівня життя народу.  В українців при Порошенкові і Гройсмані зарплата скотилася до найнижчої у всій Європі (190 євро) .
 
Думала, що мені хтось буде аргументовано заперечувати, спростовувати фактами і т.п., але у відповідь посипався флуд і словесна діарея тупих зазомбованих ідіотів, які малювали мені оцінку «2», писали «давай по-новой, всё х_йня», постили якісь тупі відеоролики і флудні картинки, а якийсь придурок у відповідь на подані факти почав постити флудні фото очевидно своєї бабусі чи то дружини або співмешканки з ноутбуком і таке ж відео тієї бабусі  у червоній шапці, яка щось викрикувала (напевно про "життя по-новому").
  
     Тоді я спитала:  « Це ж ознака вашої тупості і безпорадності. Ви по суті хоча би двох пунктів аргументів  щось можете сказати?».  Але відповіді не дочекалася, бо задзвонив домофон.  Натиснувши кнопку, на екрані побачила щасливі усміхнені обличчя декількох людей з якоюсь літературою і плакатами.  Вони вигукували: «Мы Вам принесли благую весть!  Мы – церковь «Жыты по-новому» . Радуйтесь, ибо пришло время жыты по-новому! Покращення жыття вжэ сьогодни!  Слава св.Петру  и пророку его  Владимиру, которые стремительно несут нас в светлое будущее.  Несите эту благую весть по всему миру, дабы каждый тёмный человек услышал – какие невероятные перемены происходят в наший жизни!»…
© Даяна [07.01.2018] | Переглядів: 3093

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.5/82

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook