для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

По слідах зальоту російського гелікоптера Ка-52 в Херсонську область


По слідах зальоту російського гелікоптера Ка-52 в Херсонську область
Чомусь на ДД приділили так мало уваги події..
https://www.depo.ua/ukr/life/rosiyskiy-vertolit-ka-52-porushiv-povitryaniy-prostir-ukrayini-v-hersonskiy-oblasti-20170912638396
 

Екстрене засідання РНБО.
Встає Кривавий Пластир, і, грізно нахмуривши брови, виголошує:
- Маємо проблему і на цьому засідання мусимо вирішити що робити з ситуацією.
Як ви всі вже знаєте – росіяни вкрай знахабніли і їх вертоліт залетів досить далеко на територію Херсонщини, ще й не з території Росії, а з окупованої території. До цього вони порушували кордон у Сумській і Чернігівській областях досить часто, і не лише повітрям, а і наземним транспортом.
Також росіяни навмисне, постійно і давно порушують кордони Фінляндії, Швеції, Англії, Японії бойовою технікою, і це не лише повітрям, а і морем. Тільки Туреччини вже не порушують – бо за такі їхні штуки поплатилися літаком і засвоїли урок.
А інші, в тому числі і ми – їм хіба пальчиком киваємо, та на це вони чхати хотіли, тому нахабніють. Ситуація з Херсонською областю дуже особлива, і ми не можемо залишити її просто так. Нам треба подумати – як вийти з складного становища, бо згідно законів той гелікоптер мав би бути збитий. На крайняк – дуже жорстка позиція МЗС з нотами і розривом дипвідносин. А це не дуже бажано через самі розумієте які проблеми виникнуть. Думайте!
Сів.
 
В залі почалося гудіння голосів, висловлювалися і відразу заперечувалися різні варіанти, і так нічого надійного не надумувалося..
 
Аж тут взяв слово голова РНБО, сам Пєрвий.
- Як не крути – збивати російські гелікоптери, хай і бойові що залітають на нашу вільну територію – не бажано, хоч і виглядаємо кепсько на фоні навчальних стрільб ПВО на Одещині. Це може спровокувати ескалацію.
Але і «не помічати»  нахабство росіян теж не можна, бо це спровокує ще більше нахабство. Та й будемо за такого варіанту ми не владою України, а лайном.
Я придумав хитрий план.
Хто сказав що порушувати наші кордони Росія може безплатно?
 
Ми приймемо закон, яким  чітко пропишемо, що бла-бла зважаючи на особливий період і велику терористичну небезпеку, Україна не може допускати випадкового (без дозволу) заходу\зальоту на свою територію бойової техніки і озброєних солдат будь-якої країни в результаті втрати орієнтації чи збою системи супутникового позиціонування. А раптом хтось заблудиться, і в цей час на них терористи нападуть? Напишемо в законі «будь-якої країни» - мовляв, і війська західних країн бувають на навчаннях у нас, а про те що «без дозволу» перетинають наш кордон тільки росіяни – промовчимо.
У законі пропишемо значення терміну «випадкове порушення» і дії державних служб на це, що полягатимуть на перехресній фіксації випадків якнайбільшою кількістю інструментів, щоб були тверді факти для судових позовів, останньою інстанцією яких буде міжнародний суд.
Дарма що Росія зараз може не визнавати рішення міжнародного арбітражу  - ми всі на одній планеті живемо, і хай і пізніше – все одно доведеться виконувати.
Залучимо до спостереження за кордоном і європейців і американців – щоб мати якнайбільше фактів для позовів.
Санкції за «випадкове порушення» пропишемо у вигляді штрафів.
Розмір штрафів..
-для бойової техніки – встановимо на рівні вартості тої самої техніки при повному озброєнні – незалежно від того було воно там чи ні.
-для озброєних солдат – штраф на рівні страхівки яку виплачує держава того солдата у випадку його загибелі при виконанні, плюс вартість зброї і боєприпасів що будуть при ньому.
-якщо під час «випадкового порушення» порушником буде використаний боєприпас – то окрім того що належить по загальним законам – додатково штраф у стократній вартості цього боєприпасу.
 
Цим законом ми переведемо нахабство росіян з політичної у економічну площину, Європа поставиться до цього прихильно, Росії дуже не сподобається - бо обвішається штрафами як шолудивий цуцик реп’яхами, але хай не лізуть…
 
………
 
За якийсь час по прийнятті того Закону.
Діалоги з нулів.
- Диви, Миколо – групка «іхтамнєтів» прилізла, давай їх зловимо, оточуй їх з своїми хлопцями з лівого боку, а я з правого..
Хальт! Хенде хох! Ану, сдавайтєсь-ви-окружєни, а то пастрєляєм і родіна от вас аткажется, чтоби нам нє платіть! – Понялі, сдайомса..
 
- Штаб, нас знову обстрілюють важким! Зафіксували 37 вибухів 152 мм і пів пакета «граду»! Ми відповіли і ті заткалися! – О, файно, а як думаєте – ті боєприпаси були завезені ДО прийняття Закону чи після? – Не знаємо. – Нехай, будемо «бити» що після, нехай відмазуються і доводять що «до», а аргументи що «местниє» не прийматимемо бо їх вже давно вистріляли…
 
- Диви, диви – он полетів! Залетів на нашу територію на півтора кілометри! – Зафіксували гарно? – Так, трьома нашими інструментами, а ще підтвердять європейці і американці зі своїх…. скільки там вже разом буде порушень? – Та ще один такий вертоліт «заблудиться» і Україна вже зможе купити четвертого «Апача»..
© цімбора [15.10.2017] | Переглядів: 1604

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.3/55

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook