для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Нью-Гройсманюки


Нью-Гройсманюки
  Надихнуто останніми заявами наших занепокоєних сусідів. Як ми зазвичай ведемо внутрішньочерепні битви з тим, хто зробив/робить нам нерви ? Вони нам так, а ми їм отак, на їхнє "закрутимо тут", "готуємо" - а ми "закрутимо там", ви по нас бімбою, а ми по вас двома. В процесі еволюції варіантів надання "здачі" неодмінно доходимо до якихось пікових значень, за якими приходить гірке усвідомлення, що подальше  - абсолютно нереально. Так сталося і в цей раз. Звчиайно, знаючи, що нафтопереробна промисловість Угорщини грунтується цілком і повністю на нафті з Росії по "білоруській" ціні і приблизно кудою єдино та нафта в Угорщину поступає, я "вийшов" на вєнтіль. І замислився. Нафтогоном "Дружбою" опікується ДП Укртранснафта, яка на 100% належить ДП Нафтогазу України і, здавалось би, зараз як скаже ДП другому ДП, щоб третє ДП передало четвертій ДП  -нехай призакуртить трохи і перепитає ще раз - чи так вже докучає Будапешту український закон про освіту, але не так сталося, як гадалося. Де ж це чувано, щоб у нас держава щось продавала, чи купувала від себе, без посередників. Зазирнув що то за посередники і скис, ті ж самі офшорки і переконайте мене, що кінцевими бенефіціарами не є інтернаціонал з тих же угорців, росіян, українців і (як же без них) євреїв. А то вже інша економіка, з своєю юрисдикцією і своїм емісійно-грошовим центром. Не по зубам нашому теляткові.
На згадці про два паралельних в нашій країні грошообіги наче током вдарило - ну там же де два, там може бути й три ! Чому ні. Ввести якийсь безготівково-електронний ю-койн та й розвивайся Україно на славу, незалежно від інших. Спочатку перевести на ю-койни державний сектор виробництва. Звичайно спочатку всі ДП перетворивши в стовідсотково державні  (геть 51 на 49 і запрошення лисих журналістів на каву !), інакше діла не буде. З державних бухгалтерій вихід/вхід в гривню строго за планом бухгалтерських рахунків. Ініціальний курс ю-койну до гривні 1:1, але мімімалку в державному секторі пропоную зі старту "середньоєвропейську" - 11 000 ю-койнів, подушевий податок стягується в ю-койнах, решта "на руки в гривнях" (передбачається, що всі реформи в Україні вже проголосовано і платити/не платити медичну, соціальну та пенсійну страховку - особиста справа кожного ). Внутрішньодержавні розрахунки тільки в ю-койнах, з юр і фіз особами зі сторони по домовленності. Спочатку, звичайно, приватний бізнес буде гавкати на ті ю-койни, але, якщо взятися з розумом, то в перспективі в ю-койнах бажатимуть, хоча б частково отримувати пенсії і зарплати бюджетники, а там знайде свій нішевий інтерес і недержавний бізнес. Матимемо такі собі внутрішні паралельні гроші, не підвержені гривнево-валютним волатильним бурям. Стане можливим довгострокове державне планування (нагадую, мова йде про державні активи), підвищення соціального стандарту - спрацював державний сектор добре - отримуй бабуся добавку до пенсії в ю-койнах ( це окрім гривнів), або вчителька. Так, спочатку, тими ю-койнами можна буде розрахуватися з держустановами, але, бізнес не дріматиме і вже скоро ю-койн прийматиметься  в кав"ярнях і "вєздє".  
Ви спитаєте а де ж центр емісії ю-койну (майнити не треба, строго контрольована емісія) і чим буде забезпечена грошова одиниця ?
Кабмін і спеціальний Ю-Банк. І зараз, на мою думку, найкращий час за це взятися. Бо. Дивиться самі, абсолютно всі кадрові зміни  в Украні останнього часу відбуваються за принципом "спочатку -геть, а тоді чия штурмова група переважить, від того й буде". Усі, крім однієї посади - прем"єр-міністра. Цього, без попереднього узгодження наступника, не "знімають". Зараз у нас прем"єром В.Б. Гройсман. Унікальність його полягає в тому, що він збалансований  -може, як однаково не подобатися, так і однаково подобатися всім парламентським силам. При тому, що погодженого наступника за нинішніх розкладів майже неможливо собі уявити, допущу сказати, що Гройсман зараз знаходиться в оптимальній точці рівноваги і ризикну спрогнозувати, що це відносно надовго. Відведеного йому часу, за моїми підрахунками, якраз повинно вистачити для впровадження і тріумфального розвитку ю-койнової грошової одиниці. Чув, що топові єврейські    
родини задоволені Володею Борисовичем і зарахували його до перспективних. Я думаю ця обставина немаловажна для створення гарантійних начал ю-койну.
Знати б напевне , що він мріє, почавши Прем"єром-міністром, закінчити Гроссканцлером, то можна було б і починати. Га, Володимир Борисович ?                
© Дюма [13.10.2017] | Переглядів: 1545

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.8/26

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook