для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПРИСТРАСТІ ЗА СААКАШВІЛІ: ЗАКОН, ЧИ ПОДВІЙНА МОРАЛЬ?


ПРИСТРАСТІ ЗА СААКАШВІЛІ: ЗАКОН, ЧИ ПОДВІЙНА МОРАЛЬ?
Як стало відомо, Грузія запит на екстрадицію Саакашвілі відсилала як мінімум три рази, долучаючи до цих документів весь перелік фактів і звинувачень на адресу М.Саакашвілі.  Це виплило з офіційної відповіді  Генеральної прокуратури  України, наданої на запит адвоката Павла Богомазова, де підкреслюється, що 24.11.2014 та 19.02.2015 до Генпрокуратури України вже надходили клопотання Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про розшук, взяття під варту і видачу Михайла Саакашвілі. Але за результатами проведеної екстрадиційної перевірки 31.03.2015 Генпрокуратурою України прийнято рішення про відмову у видачі (екстрадиції) Саакашвілі до Грузії.  

 
Таким чином, звернувши увагу на дати, ми побачимо, що станом на  29 травня 2015 року Петро Порошенко,  підписуючи Указ про надання громадянства України Михайлу Саакашвілі, прекрасно знав про порушення проти нього справ у Грузії, як і зміст усіх звинувачень. Пізніше Антон Геращенко повідомив про те, що Генеральна прокуратура Грузії передала Україні факти, які не були відомі їй під час надання Міхеілу Саакашвілі українського громадянства, але «полінувався»  уточнити про що йде мова, тож слова Геращенка залишились лише словами, які нічим не були підтверджені.  Очевидно, що нічого нового у справі Саакашвілі не з’явилось.
 
«Українська правда» розшукала і 5 вересня опублікувала  цікавий документ.  Він називається «ПОСТАНОВА про відмову у видачі (екстрадиції) особи. Документ датований 31 березня 2015 року. Він досить об’ємний, тож я подам його початок і закінчення:
 

 

 
У цьому документі зазначено купу юридичних причин, з яких Україна не може видати Грузії М. Саакашвілі.  Крім того, наголошується, що «аналіз запитів грузинської сторони дає підстави вважати, що  запит про його видачу був зроблений з метою переслідування за політичні переконання і у разі видачі до Грузії існує велика ймовірність піддання його нечесному суду».
 
Як відомо, 10.09.17р. Саакашвілі, який знаходиться у Польщі, планує офіційно перетнути українсько-польський кордон з метою, щоб йому дали можливість в українських судах спробувати відстояти правомірність позбавлення його громадянства.
Цікаво – як поступить влада: чи надасть таку можливість?  І взагалі – чи впустить до України?
З одного боку  заступник голови Держприкордонслужби Серватюк заявив, що «Заборони на в'їзд Саакашвілі немає, це міфи і домисли».
 
Можливо це так і є, але відсутність заборони «зверху» ще не означає, що його впустять в Україну. Тому речник ДПС Олег Слободян, коментуючи наміри Саакашвілі повернутися, сказав: "Якщо кордон перетинає людина, у якої недійсний документ, то відповідно такий документ вилучається, а такій людині відмовляють у перетині кордону".
 
Тож багато як прихильників Міхо, так і його ворогів, з цікавістю чекають 10 вересня 2017 року.
 

 
А я у контексті всього зазначеного, без втручання у юридичні перипетії,  хочу задуматись над питанням: Чому Порошенко від такого впертого захисту Саакашвілі раптом різко змінив позицію і сам ініціював його покарання у вигляді позбавлення громадянства і навіть можливої майбутньої екстрадиції?  
Відповідь я знайшла у цих словах А.Геращенко: «Саакашвили скорое использовал Украину как запасной аэродром в надежде вернуться в Грузию. Надежде, которая оказалась позорно разрушена им самим в ходе парламентских выборов осенью 2016-го.  Сегодня эта ошибка была исправлена ».
Ось щк коли він підписав собі "вирок".
Таким чином, основною причиною позбавлення громадянства Саакашвілі є помста за його політичну позицію, продемонстровану в ході парламентських виборів.
 
Далі, як то кажуть, «БЕЗ СЛІВ…»
© Даяна [06.09.2017] | Переглядів: 3614

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.0/82

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook