для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Ліки від імпотенції, або тяпріотизм


Ліки від імпотенції, або тяпріотизм
   Пробачте, грішний: люблю, коли час дозволяє, почитати Кінга. Згоден, не особливо інтелектуальне читання, але мені подобається. Ось, згадав його відому книгу "Та, що породжує вогонь". Ще фільм такий був: пам'ятаєте? Є там такий момент: вбивця каже дівчинці: я тобі не брехав, я просто переінакшив правду!
 
   А знаєте, це зараз таки актуально.
 
   Може пам'ятаєте, як 14 року, коли потроху вже почало доходити до європейського загалу, що російська журналістика- це різновид пропаганди, що новини усякі "лайфньюси" та "рашатудей" створюють самотужки, що пересмикування й відверта брехня, сіра та чорна пропаганда з арсеналу психологічної війни- візитні картки російської, пробачте, журналістики, тоді раша-журналісти давали приблизно таке пояснення: ми не брешемо, ми показуємо альтернативну картину та даємо альтернативний погляд на події.
 
   Як гарно виходить: збрехав- не збрехав, а показав альтернативну реальність! Послідовників Кисельова (чи Гебельса?) вистачає. Усе ж проосто! Головне, як той казав, вчасно зробити морду лопатою. І полетіли "распятиє мальчікі" поряд з "іспанскімі діспєтчєрамі".
 
   Змушений констатувати, що бажаючих годувати посполитих "альтернативною реальністю" вистачає і в нашій країні. Є такі собі тяпріоти, що досить часто маскуються під нормальних, цілком патріотичних людей. Їх досить на радіо, телабаченні, в Інтернеті (тут аж занадто). Ось прищемили трохи хвоста "Радіо Вєсті" (а що: дуууже українська назва!)- і полетіли шмарклі: ущємляют! Страдаєт свобода совєсті! Свобода слова! Зараз радіо Ера ридма ридає. І теж готове панихіду по отій "свободі слова" справляти. Тільки чомусь виходить свобода безсовісності. І виіхати на свободі слова чомусь намагаються ті, хто її в труні бачив, як до влади дорветься. Як он у Вовочки: "управляємая дємократія"- і харош! А то швидко до Кадирова вибачатися.
 
   Ось питаєш у людини: ти пересмикуєш, те, що ти кажеш, сприймається як щось антиукраїнське: тобі не здається? Відповідь: то ти проти свободи слова? Я так бачу, ти- ні. В чім справа? Я висловлюю свою думку, це цілком відповідає європейській практиці.
 
   Ну й що йому скажеш?
 
   А газетка "Вєсті" роздається, як і роздавалася. І стоять за ідеологічним наркотиком спраглі за совком черги. А тяпріоти, майстри з пересмикування та "альтернативного погляду" цвітуть та пахнуть: процес йде, як і йшов. А ледь що- можна поістерити: "Хвашисти жизні лішают!".
 
   До речі, з мовою те ж кіно. Недарма великий Остап Вишня ще он коли казав: дехто українізацію сприймає як кастрацію. "Нє дают говоріть на язикє! Ви сдєлайтє нам хорошую жизнь, потом трєбуйтє, чтоб мову учілі!" Хоч, на мою думку, таким пообіцяй величезну російську пенсію, доларів так 500 на місяць- брехати, так брехати- і істота, що ставила умовою вживання мови "хорошую жизнь", радісно заволає: "Путін, ввєді!". Я помиляюсь? Хотів би помилитись.
 
   Прожити життя в Україні та демонстративно не сприймати українську мову- це щось. І з цим треба щось робити, ми надто багато на що закривали очі, вважаючи, що проблема якось розсмокчеться. Такі проблеми не розсмоктуються. Вони вибухають. Щось треба робити на законодавчому рівні. Що? Не знаю, не моя, як кажуть, компетенція. Але демократія демократією, та безпомічною держава бути не може.
 
   На роботі я досить часто слухаю радіо. І в рекламні паузи змушений вислухувати рекламу чудо-ліків від простатиту, що тягне за собою імпотенцію та ще казна-що. Лікарі, до речі, чудово знають, що простатит до імпотенції відноситься приблизно так, як кущ бердичівської бузини до київського дялька. Але реклама подає свою, змінену, реальність. На слабкі мізки це діє. Такі ж "винахідники ліків від імпотенції" з "радіо Вєсті", "радіо Ера" і т.д., і т.п, крапають в наші вуха свою повільну отруту. Вона повільна, тому імунітет на неї слабенько реагує. А значить, повільна отрута руйнує організм.
 
   Так, нам важко. Війна, що розв'язали, до речі, узкоязичниє, висмоктує з нашої держави економічні сили. Сили духовні намагаються підгризати страдальці за абсолютну демократію, обєрєгатєлі общєдоступного язика та апологети перманентної зради. І усі, блін, тяпріоти, просто плюнути нема в кого! І думаєш собі: де закінчується демократія та починається руїна? Як зробити, щоб лікувати суспільні проблеми чудо-ліками від імпотенції було невигідно? Бо намагання такі, звісно, будуть завжди, бо дав нам Господь такого сусіда. Я не збираюся затикати їм роти. Але треба щось так зробити, щоб вони заткнулися самі. До речі, а три екзамени: з мови, історії та Конституції: може, почати з держслужбовців, потім- педагоги- журналісти і так далі? На Росії так вже давно. І в країнах Балтії. І не тільки. Розумію: виття підніметься- ховайся в жито. Та не робити нічого з отими тяпріотами- вийде дорожче.
 
   Чорт їм радий. І, ще раз нагадаю Кінга: в його книжці той, хто інакшив правду- вбивця.
 
  
© Саня электрик [27.04.2017] | Переглядів: 3593

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.1/68

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook