для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Призваний для розпродажу ЗСУ, або «талант» до дерибану


Призваний для розпродажу ЗСУ, або «талант» до дерибану
Людина, яка створювала схеми для продажу зброї, техніки та пального, Володимир Хижий настійливо хоче повернутися на посаду заступника начальника Генерального штабу. Для цього, вже більше року він намагається поновитися в ЗСУ через суд. Хоча до колишньої посади сам дійшов незаконно.
 
Нагадаємо, що в лютому 2016 року, міністр оборони України його звільнив за систематичне невиконання умов контракту та халатне відношення до служби.
 
В минулій публікації вже розповідалося, що за станом здоров’я, а по факту, щоб не потрапити за грати, Володимир Хижий у середині 2012 року залишив лави ЗСУ. Саме того ж року до керівництва Міноборони приходить Лебедєв, якому важко розібратися в бюрократії відомства, адже до того був бізнесменом і проблеми вирішував інакше. Тоді то, очільнику радять його товариші з Криму призвати Хижого назад. Адже генерал, який сам створював корупційні схеми, як ніхто інший може допомогти збагатитися та за одно знищити військо. Два зайці одним пострілом, так би мовити.
 
Крім того, куратори з Кремля вимагали пришвидшеного приведення ЗСУ в недієздатність. Мабуть, вони відчували, що Україна виходить з їхнього контролю і народ з військом – головна перепона панування над нашою державою.
На початку 2013 року Хижий подає заяву до одного з районних військкоматів стосовно своєї незгоди по звільненню за станом здоров’я. Хоча ще півроку назад був вкрай задоволений таким станом речей. За що отримав від держави відповідні пільги та пенсію, якими не нехтував користуватися. І аж раптом, знову йому захотілося служити на «благо» Батьківщини. Сьогодні достеменно не відомо, який процент йому пообіцяв Лебедєв від списаного майна, але швидше за все питання власне так і стояло.
 
Отже, Хижий подає заяву до військкомату та вимагає направити його на проходження військово-лікарської комісії. В цей же час до воєнкома починають надходити сигнали з Міноборони про пришвидшення цього процесу. Так само, як і починає чинитися тиск на ВЛК. Крім того, є відповідні телеграми, в яких йдеться про те, що Лебедєв відверто намагається притримати приготовлену для генерала посаду.
 
Дні проходять, як і гроші повз кишеню тодішнього міністра. Лебедєв не хоче слухати про жодні проблеми з призовом генерала та навіть ігнорує постійні доповіді відповідних посадовців про порушення процедури прийому на військову службу.
Так, 19 лютого 2013 року Хижий офіційно стає першим заступником начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій ГШ ЗСУ. Без відповідних довідок, лікарського огляду та інших бюрократичних моментів, як того вимагає процедура, генерал повертається до війська. А через трохи більше, як півроку, Хижий знову обіймає давно облюбовану посаду заступника начальника ГШ ЗСУ. І знову таки, керує тиловими процесами.
 
Варто додати, що потрапивши на вище згадану посаду генерал вибудував схему по списанню пального. В цьому йому допомагав його колега і на той час начальник Центрального управління забезпечення ПММ ЗСУ генерал Бородулін.
 
Маючи своїх людей на місцях у багатьох військових частинах, які відповідали за ПММ, військове пальне банально кралося і перепродавалося. В кінцевому результаті така оборудка обійшлася державі в майже 96 тисяч кілограм пального на суму більше мільйона гривень. А все сталося, бо Бородулін за вказівкою Хижого та посадові особи Центрального управління забезпечення ПММ ЗСУ не виконували порядок розподілу пального між в/ч, більше того – тринькали пальне без письмових заявок, як того вимагають нормативні документи.
 
В результаті таких діянь, фігурантів на місцях було покарано різними суворими стягненнями, Бородуліна усунуто від виконання службових обов’язків і зрештою звільнено. А Хижий, маючи необхідні знайомства , вийшов сухим з води.
І що цікаво, через суд, так само, як зараз намагається вчинити генерал Хижий, Бородулін в тому ж таки 2013 році (в жовтні) поновився на посаді. Мабуть, вищі покровителі також помітили «талант» Бородуліна, як і Хижого. Втім, резонансу справа таки набула розголосу. І начальника Центрального управління забезпечення ПММ ЗСУ таки вкінці кінців безповоротно звільнили.
 
Якщо Ви думаєте, що це всі афери цих ділків, то помиляєтеся, адже розповідь продовжиться…
 
#Міноборони #ЗСУ #корупція #Хижий
© Коля Галич [12.04.2017] | Переглядів: 1137

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.3/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook