для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Какуни разніци


Какуни разніци
   Ти женеш їх у двері- вони лізуть у вікно.
 
   Я дещо почитав про новорічні телепередачі. Дещо подивився. І не можу позбутися думки, що це робиться навмисно та демонстративно.
 
   З великими труднощами вдалося позбутися "інтерівського" гвіздка програми: рашистського актора, що знявся в ролі "апачлєнца". Такого собі "шахтьора-тракториста". Звісно, це величезна втрата для демонстративно совкового каналу. Сподіваюся, що в Москві таки оцінять старання каналу зробити свою програму максимально зросійщеною. Власне, цим грішили усі: не приведи Боже показати щось новеньке з української музики. Бо стане очевидною побрехенька про те, що "нєт укрАінской качєствєнной музикі". Нє, звісно: я, наприклад не чув українського аналога, скажімо: "Мой номєр двєсті сорок пять, на тєлогрєєчкє пєчать". Чи там: "Ху-ху-ху-є, я скучаю по тєбє". Це тільки на високодуховном.
 
   Шедевральним було виконання пєсєнкі про любов до "русской зіми". Здавалося б: в чім питання? Збирай лахи та мандруй до своєї коханої "зіми"- й усе по тому. Ніііі, треба таку хрінь обов'язково пропхати на національний телеканал. Хочеться спитати: може, перший національний час перейменувати, скажімо, на п'ятнадцятий федеральний?
 
   Чомусь апологети "какой разніци", якщо спитати: а якщо нема отієї "разніци", чому обов'язково на "абщєдоступном", а не українською- зразу переходять на істерику.
 
   Я розумію: багато з тих, хто в нашій країні розмовляє російською, є справжніми патріотами, вони захищають нашу країну зі зброєю в руках, роблять усе для перемоги. Це так. Але є й статистика. А вона чітко показує, що досить значний відсоток саме російськомовних не бачуть агресії сусіда на нашій землі. Вірять в байки про "шахтьоров-тракторістов" на танках, що їх куплено у воєнторзі. Вірять в "гражданскую вайну". Вірять та й повторюють мантру про "миадіннарод", "мижебратья". І не думають про те, що якщо й брат (хоч це не факт), то ім'я цього "брата"- Каїн.
 
   Я не розумію, чому в країні, що зветься Україна, вигризають з боєм (суспільство, а не державні, на те й існуючі, органи), якісь квоти на трансляцію українського контенту. Чому можна демонстративно "нє панімать" українську- в Україні. В магазинах, кафе... Чому телеканали, що демонстративно нехтують державною мовою (а це майже усі), не дочекаються жодного покарання від сліпоглухонімої Нацради. Чому досі в моді імперська традиція: адекватний персонаж розмовляє "правільна па-русскі", а українською чи суржиком- дебілкуваті селюки. Це я кажу про фільми, що їх знято в Україні, що позиціонуються як український продукт. Від такого продукту блювати верне: тхне від нього імперією так, що й отруїтися недовго.
 
   Звісно, мої мізки з котушок не злетіли та я й думати не можу про заборону вживання російської мови. Це "братья" хотіли б нашу мову тут у нас заборонити. Але: загальнонаціональні канали повинні вести мовлення державною мовою. Якщо хтось в магазині, в кафе, ресторані, театрі, в будь-якій касі чи банку, демонстративно "нє панімаєт" української чи по-хамськи про неї відзивається, то він повинен шукати собі нову роботу. Ведуча СТБ, що так любить Путіна, повинна працювати на Саратовському телебаченні та там і жити, а не вести програми на загальнонаціональному телеканалі. Ми- не "малороссія", не частина Російської імперії. Вдома- будь ласка. На вулиці- хай так. На роботі- тільки коли треба.
 
   Вже чую: "Запрєтітє Пушкіна! Жгітє кнігі!". Відповідаю. Якщо ми без уваги лишатимемо усякі "мижебратья" та "миадіннарод", то діти отих проповідників русскомірства житимуть в малоросійской губєрнії. Якщо не відповімо на "Жгітє кнігі!", то діти отих істериків палитимуть українські книги, як палили їх навесні 2014-го в Севастополі. А какуни разніци, ті, що полюбляють волати: "какаяразніца" (при умові, що мова вживається тільки російська), із задоволенням дивитимуться, як зникає з ужитку українська мова. А зникне мова- зникне держава: подивіться на Білорусію.
 
   Особисто я хочу жити в Україні. В імперії мені буде некомфортно. А вам?
© Саня электрик [03.01.2017] | Переглядів: 4354

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.2/61

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook