пароль
пам’ятати
[uk] ru

З Новим Роком, Хунто!


З Новим Роком, Хунто!
Просинайся, Хунто,- святкувати будемо. Поки ти тут після нічних шампанів відсипаєшся, у сусідньому царстві уже давно під "Боярку" лунають здравиці - поминалиці в честь Степана Андрійовича. Так сі стало - Бандера вродився 1-го січня. А раз усіх нас цілим скопом нарекли бандерівцями, то не пом'янути його ми просто не маємо права. За якусь годину по вулиці Бандери (та й попри мої вікна) посунуть діди та невиспані бюджетники полкадати квіти під оркестрову мідь винуватцю сьогоднішнього свята. Так уже є, що симпатиків у Бандери набагато більше, ніж покладальників квітів, бо святкування Нового року у більшому пошанівку, а спати таки хочеться...
Вилазь, Хунто, з ліжка, протирай очі, чисть зуби, тягни на стіл, що там лишилося після банкету, став холодненької та й будемо храмувати. Першу вип'ємо за рік високосний, який через пень-колоду таки минув. Другу - за друзів та щасливе майбуття, третю за любов до життя і все що ми у ньому любимо. За четвертим разом вип'ємо таки за іменинника та й поговоримо. А як не побалакати за святочним столом? Тим більш, що не зовсім тверезі балачки мають свою родзинку: вони не конче відповідальні і частенько дарують несподівані сюжети.
От для інтриги, для затравки поставлю запитання - а чи багато ви знаєте в історії людства 20-го століття випадків, коли від банального кульового поранення у дупу помирав цілий генерал? А тим більше - під ретельним наглядом лікарів? Окрім випадку з Ватутіним я особисто подібного не чув. Той випадок ретельно розслідували усілякі комісії і прийшли до однозначного висновку - то була спеціально намолена і отруєна бандерівцями куля. Зараз у таку однозначність ми зовсім не віримо, але ситуацію це не прояснює ніяк від слова "зовсім". А якщо всього лиш з однією людиною ми не можемо розібратися до кінця, то як нам хунтякам - бандерівцям розібратися з фатально загібридизованим національно - визвольним рухом під час найбільшої війни в історії світу, а особливо, якщо до битви гігантів втрутилося два народи за відновлення своєї державності і ще особливіше, якщо взяти до уваги той факт, що у тій гігантській каменедробарці їхнє не мололося взагалі або дуже в останню чергу.
Накину для перетравлювання у хмільній уяві декілька гібридних термінів тих часів:. Партизанський загін спеціального призначення - це як і куди? Як і ким він створювався і яким наспраді було його призначення? Для чого диверсійні військові підрозділи треба було маскувати під такими назвами? Або таке: польсько-радянський партизанський загін. Радянський Союз у спілці з Німеччиною знищує Польщу як державу, масово винищує еліту нації, а після того ще й появляються отакі "чупакабри". Подібного у ті часи було віз та теліжка - радянські диверсанти, переодіті у німців, АКівців чи бандерівців, бандерівці переодіті у "большевиків і т.п. ...
Коли я чую фразу "Волинська трагедія", то усе в мені стискається і жити стає вкрай незатишно. Колись давно лише за мовною та географічною ознаками мене невідомі мені люди почали називати бандерівцем, а я просто не знав як до того ставитись. Вирішив вивчити цю тему і давно уже її в міру можливостей вивчаю. Признаюсь відразу - так і не розібрався досі, жодних однозначних відповідей у мене не має. Самі посудіть,- як можна однозначно поставитися до такого:?

Жодними бандерівцями тут і не пахне, пахне чимось зовсім іншим, але то усе завішено на бандерівців... Можна звісно говорити що я висмикую з контексту, але є у мене одне велике "але". Навзивається воно методом та принципом підрахунку жертв Волинської трагедії та вартує окремої великої публікуції. Сумна статистика, якою зараз усі оперують, носить усі ознаки гібридності і повноцінного українського авторства немає взагалі. Жертв трагедії рахували заангажовані імперські пристави від історії з одного боку (для демонізації ОУН-УПА) та екзальтовані польські історики з іншого для приблизно такої ж мети плюс драматизація історії польського народу. Сама ж правда знаходиться деінде, але ніяк не посередині.
Ще тема до сьогоднішнього застілля,- про Красний Сад. На жаль цей топонім для більшості не означає нічого. Тому прошу сюди. Для тих, хто не в стані здолати досить об'ємний текст, поясню коротко - різанину на Волині розпочали зовсім не бандерівці.
  Я не для того про це все говорю, аби комусь щось накинути. Просто досить міцно набиваються історичні паралелі. Їх рівно дві, - це ті ж самі "іхтамнєти" та хто перший почав і що з того вийшло. Історія підступна - боляче б'є за невивчені уроки. Так що шановні росіяни, поляки та українці давайте вчити історію, то корисне заняття.
Поговорили. П'ємо п'яту чарку. За розум та уміння ним користуватися. З Новим роком та новою історією!
Пі.Сі. На всяк випадок перепрошую у читачів за не надто веселий текст. Маю невеличке оправдання - на пам'ятнику жертвам Красного Саду викарбувано сім рядків із прізвищем, з яким я прийшов на цей світ. Це трішки зобов'язує...
© Євген Новосад [01.01.2017] | Переглядів: 1405

2 3 4 5
 Рейтинг: 29.7/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати