для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про тепло і людей


Про тепло і людей
От якби було в світі все  так просто, як з тією водою , відкрив кран – тече, закрив, не тече. Або з газом. Хоч його і не видно, та повернув ручку на плиті,  шворкнув  сірником – горить, вимкнув - не горить. Порахував «куби», помножив на тариф (скривився, бо дорого, та нічого не вдієш – реформи , матінко), але принаймі  все зрозуміло.
 
А що ж то за субстанція тепло?  Ніби й все ясно, особливо коли надворі мороз, але ж як його, чортяку, порахуєш?   Гігакалорії  і квадратні метри. Їжак та гадюка. В радянські часи все було просто – береш квадратні метри, множиш на карбованці – от тобі і плата за тепло(кажете декомунізація?).
 
А чому береться тільки площа підлоги, адже тепло втікає надвір не лише через підлогу, вже  швидше через вікна та стіни. То вже краще було б брати площу всього – стін, стелі ,підлоги, це все додати, а потім взяти корінь квадратний  і помножити на об’єм, гарно було б, авжеж. Приблизно такі думки точилися в кабмінівських розробників методики розрахунку за тепло, поки чиясь розумна голова не запропонувала ввести коефіцієнти.
 
Просто рахувати як раніше, коли площу житла (та хай би вже площу) множили на тариф - це для нинішніх реформаторів не комільфо, та й не за те вони  стояли на майдані, щоб так просто помножити два числа , а от придумати щось таке, щоб враховувати все, починаючи від зношених і занедбаних тепломереж  і  закінчуючи зародженням холодного атмосферного фронту на просторах Арктики і  Антартики, ось це  був би прорив в сфері ЖКГ, та й втерли би носа всяким критиканам, які кажуть, що немає інновацій, та як немає, ондечки універсальний розрахунок, рахуйте, хай вам повилазить.
undefined
 
А простий українець дивиться на формулу, чухає потилицю, печінкою відчуває, що його дурять, але ж  тут коефіцієнт,куди ти його дінеш, і мусиш платити, бо відберуть останні штани та навіть і трикляті метри квадратні можуть забрати. То ж куди селянину податися?  Правильно – оформляй субсидію. Тут і починається найцікавіше.
 
Ті хто отримав субсидію, дивляться зверхньо на тих нещасних, які бідкаються на непомірні суми в платіжках за тепло. Вони чхати хотіли на формулу разом з коефіцієнтом температури навколишнього середовища, бо за них заплатила держава, а то що суми завищені в два рази, то  їм «до лампочки» , головне, що вони платять мало(шануймося!).  А бюджетні  грошики одним рипом перекочовують з державної кишені в чиюсь власну. «Без шума и пыли».  Тому то і не поспішає пан Гройсман розбиратися з формулою й коефіцієнтами, бо величезні суми дармових грошей затьмарюють найблагородніші наміри .
 
А чернівецький мер,  до прикладу, замість того, щоб вникати в проблеми, які виникли не з вини чернівчан, гарно відфутболив  всіх небайдужих, заявивши, що рахували по методиках  Кабміну, тобто apriori правильно, а просто взятии й порівняти суми за опалення в будинках з лічильниками з сумами, де лічильників немає (а вони повинні були б бути приблизно однаковими), не царська  певно це справа, та і хто б опускався до проблем холопів, коли владників чекають великі справи (чи не попити б нам пивка?). undefined
© alex50t [27.11.2016] | Переглядів: 2614
Мітки: #Гройсман 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.1/17

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook