для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Це не всім подобається, але це реалія.


Це не всім подобається, але це реалія.
Думка на захист міністра культури Євгена Нищука про "відсутність генетики".
Треба визнати, що вираз про генетику Нищука вкрай невдалий та вирваний з контексту, таким, який створює враження, що культурою в Україні нині піклується затятий нацист і расист.
Але це враження зникає, якщо послухати повністю те, про що говорив Нищук, відповідаючи на питання політологів, журналістів.
Він говорив про гігантських труднощі, з якими стикається саме Українська культура в східних та південних регіонах України.
Євген абсолютно правий, коли говорить про те, що багато в чому ці труднощі виникають через те, що населення цих регіонів завезено з росії.
Гаспада-тавариші, накинулися на Нищука, щоб його роздерти і вже вимагають його відставки, але історію потрібно все ж знати.
Не обов'язково бути професійним істориком, щоб знати, що сталінська кліка цілеспрямовано здійснювала геноцид саме Українського народу, одночасно виконуючи два завдання : ліквідацію Українського націоналізму як політичної течії, і ліквідацію міцного селянства, щоб загнати бідноту в колгоспи.
Українці, інтелігенція, селянство, як носії Українського націоналізму і психології дрібного буржуа та приватного власника, повинні були знищені або вивезені в Сибір. Вивезені, або знищені. Іншого не було.
Але навіть сталіну було не по силам завдання вивезти в росії 80 мільйонів Українців. Довелося обмежитися знищенням на місці шляхом штучно організованого голодомору "якихось" 30 або 40 мільйонів, що обійшлося економічно набагато дешевше.
За пару років до цього в Україні вилучили у населення всю зброю, яка залишилась після громадянської війни, а "куркульство" як клас винищили або вивезли до Сибіру.
В результаті геноциду величезні території на півдні, сході та в центрі України з десятками тисяч сіл та сотнями невеликих містечок перетворилися в примари, де не було ні людей, ні тварин.
Це страшна мертва територія розміром з Францію була насильно заселена мільйонами російських селян з глибинних районів європейської частини росії. Природно російські селяни, голота та біднота після того ж розкуркулення і голодомору, ні в якій мірі не були носіями ідеї Українського націоналізму, тому не представляли вже ніякої загрози більшовикам.
Проте в 1941-му  році навіть російські селяни зустрічали німецькі війська хлібом-сіллю, тому що бачили в німцях визволителів від більшовицького ярма.
На боці німців проти червоної армії воювали мільйони Українців, росіян, білорусів, прибалтів.
Світова історія не знає іншого, аналогічного, прикладу винищення титульного народу держави таких масштабів.
Тому припиніть істерику. Ніяким расизмом тут і не пахне.
А що до "завезених", то Нищук сказав чисту правду. Таке було.
© Oleksandr Bashta [26.11.2016] | Переглядів: 2545

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.6/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook