для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

То вшистко наше било...


То вшистко наше било...
Давно такого не практикую, але ще років із шість тому для того щоб взнати що поганого сталося у нашому Бандерштаті, я завжди переглядав новини на ТРК "Україна". Все було своєчасно і достеменно. Наші місцеві ЗМІ на неприємні теми "роздуплялися" із запізненням і якось дуже сором'язливо...
От і зараз я користуюсь таким же методом для того щоб знати "шо там у хахлов". Не встигне умовний ляшко ще й рота розкрити, а мокшани уже смакують його епістолярні перли. І жодні трампотрабли не збивають рашовату з українського прицілу. Часом трапляються і досить екзотичні новини, про які наші ЗМІ різного гатунку ані пари з вуст. Про одну таку новину я сьогодні коротко й розповім.
У вирі військових подій ми якось забуваємо про інших географічних сусідів окрім Росії. А вони ніуди не поділися і не конче із симпатією на нас поглядають. Сьогодні про Польшу.
Не можна сказати, що у нас вони є поганими сусідами і навіть навпаки, але... Ще до президентства януковища стосунки розвивалися цілком нормально і чимало робилося для того, щоб прибрати історичні суперечності та знайти спільні точки для остаточного примирення. Для цього було зроблено чимало, але підмосковські табачники зробили свою чорну справу - роботу Інституту національної пам'яті було практично блоковано, комісію з примирення - ліквідовано. Процес порозуміння між Україною та Польшею було заморожено. Тому цілком логічним було нещодавнє прийняття дикуватої назагал резолюції
, яка чудово ілюструє те, що історією мають опікуватися таки історики і аж ніяк не політики. З огляду на такі явища слід зауважити, що навіть самі поляки не приховують факту існування явного, а частіше прихованого прокремлівсього лобі у своєму політикумі. Як на мене, то ця резолюція навряд чи принесе хоч якусь користь полякам, а от російські резони очевидні. Напевно не потрібно нікого переконувати в тому, що Росія має чималий досвід розколупуування чужих болячок. І моя новина скоріш за все не обійшлася без руки Москви. Наполягати на цьому я не буду, оскільки у самй Польші є чимало ностальгуючих реваншистів, які сплять і бачать як би то повернути "билє терени всходнє". Тепер сама новина.

prawica.net повідомляє про те, що уже підготовлено чотири перших позови поляків-спадкоємців на предмет повернення колишніх маєтностей  що розташовані на Тернопільщині, Львівщині, у Києві та Харкові. Правових підстав для таких позовів я не зрозумів, оксільки, як я знаю (чи не знаю) в Україні немає рестуційного законодавства. Свої наміри щодо позовів поляки якимось чином прив'язують до введення безвізового режиму для українців та відміну мораторію на продаж землі. Цього ще немає, і це не конче може може бути якимось аргументом у суді, але готовність поляків уже є. Кілька слів про те, хто ж цю "страву" приготував. Засновником фундації "Поверніцтво Кресове" виступила партія "Змяна", яка дуже нерівно дихає на Кремль. Що й слід було довести.biggrin
Ну й, само собою, подія якої ще й не було, викликала дуже бурхливу реакцію у ватостані. Останнє посилання можна ігнорувати з гігієнічних міркувань,- коментарі просто "термоядні".
Я не думаю, що ДД читають польські обиватЕлє і тому хочу кілька слів адресувати нашим читачам. Рано чи пізно ця тема таки вилізе на поверхню і стане дуже актуальною. Уже зараз помірковані поляки радять не будити лихо і знають чому цього не слід робити. Вони розуміють, що уже перші судові прецеденти викличуть позови від німців по Вибжежу (Мальброк, Квідзин, Гданьськ, Гдиня...), від євреїв по усій Польші та від українців. А якщо взяти до уваги, що в рамках операції  "Вісла" з України було примусово виселено біля 3 000 поляків проти майже 150 000 українців з Польші, то потенціал позовів з повернення незаконно відібраного майна для польської держави може бути просто руйнівним. Це мене заспокоює, а от спадкоємцям виселенців мабуть варто приготуватися. Хоча диявол сидить десь у параграфах Римського статуту. У мене все.
© Євген Новосад [20.11.2016] | Переглядів: 2833

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.0/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook