для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Корупціонери завдають удару відповідь


Корупціонери завдають удару відповідь
Не встигло українське суспільство відійти від шоку декларацій топ-посадовців, як вони придумали помсту для тих, хто змусив їх заповнити ці декларації.
 
Народний депутат Юрій Дерев’янко (партія Воля), який зберігає вдома 150 млн гривень готівкою, в п’ятницю зареєстрував законопроект №5318, яким пропонують ускладнити надання матеріально-технічної допомоги міжнародними донорами Україні та змусити керівників широкого кола громадських організацій заповнити е-декларації.
 
Законопроект блискавично пройшов Комітет і вже сьогодні його виносять на голосування в першому читанні.
 
Цим законопроектом пропонують розширити перелік людей, що мають заповнювати е-декларації, відповідно нести кримінальну відповідальність ( до 2 років ув’язнення) за неправдиві дані в них.
 
І в перелік пропонують додати «громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю». І серед тих кого Дерев’янко пропонує вважати такими:
 
- Фізичні особи, які надають послуги чи виконують роботи організаціям, які отримують кошти на антикорупційну діяльність від міжнародних донорів, в тому числі через третіх осіб.
 
Це означає, що е-декларації мають заповнити: власники офісів, які знімають антикорупційні громадські організації. Керівники типографій, в яких вони друкують листівки. Власники конференц-залів в яких проходять антикорупційні конференції, семінари та майстер-класи. Дизайнери, які малють інфографіки. Експерти, які готують законопроекти. Власники кур’єрських служб. Власники компаній, які продають комп’ютерну техніку. Інтернет-провайдери. Автори антикорупційних матеріалів. Тренери на антикорупційних заходах. Загалом практично всі постачальники послуг необхідних для роботи організацій. Адже значна частина цих постачальників є ФОПами, оскільки проекти матеріально-технічної допомоги звільняються від сплати ПДВ.
 
А тепер задайте собі питання – скільки таких постачальників захочуть «зв’язуватись» з громадськими організаціями, якщо за навіть замовлення на 1000 грн їм доведеться заповнювати е-декларацію під загрозою 2-х років в’язниці? Діяльність антикорупційних громадських організацій, стане якщо не зовсім неможливою, то дуже-дуже складною.
 
Більш того, законопроект є загрозливим для всіх інших громадських організацій, оскільки НАЗК має в ручному режимі щорічно затверджувати перелік громадських організацій, представники яких теж мають подавати е-декларації, навіть якщо вони не отримують грантів від міжнародних донорів на антикорупційну діяльність. просто НАЗК вирішило, що ці організації "долучаються" до заходів запобігання чи протидії корупції.
 
Цей законопроект має лише одну мету – помститись громадським організаціям та міжнародним донорам за е-декларування, яке показало справжнє обличчя українських депутатів. Юрій Дерев’янко хоче помститись людям, які змусили його показати свої 150 млн грн готівки, і зруйнували образ прогресивного депутата, в який вкладалось стільки грошей та зусиль.
 
Голосування за цей законопроект можна вважати рівнозначним явці з повинною в корупційних злочинах. І перелік 100% корупціонерів ми побачимо, коли законопроект вийде на голосування в зал парламенту.
© Alex Ravchev [03.11.2016] | Переглядів: 4350

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.1/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook