для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Вказівний підсрачник


Вказівний підсрачник
   Ну, про е-декларування знають, мабуть усі. Ось і мої п’ять копійок про декларування, про обожнювання політиків та про стимулюючі підсрачники. Хоча, в загальному сенсі, хочу висловитися про ординство, яке потихеньку, дуууже тоненькою цівочкою, але усе ж таки витікає з середньостатистичних мізків.
 
   Усі, хто хотів, вже надивилися до блювоти. Як і я, грішний. Так, згоден: відраза, презирство- це те, що заслуговують наші рідні обранці. Демократичним, зауважте, шляхом вибрані. Та я ось про що: як ми звикли обожнювати когось, хто обіцяє за нас вирішити усі наші проблеми! Та й заразом перемогти глобальне потепління та метеоритну загрозу. І справа тут не в деклараціях: хіба ми не дивилися на масні рильця, на професійно чесні очиці, прямі до нахабства погляди?
 
   Бо партій, в загальноприйнятому сенсі, у нас майже нема: є бізнес-проекти, "заточені" під конкретного вождя. Пройшов до Ради- "рєшаєш вапроси", відбиваєш бабло. Як почув смажене- викручуєшся, мелеш щось таке, що народ, не розібравшись, прохаває. Потім воно, звісно, стане народові поперек горла, та то вже таке... Ось, як зараз, подивіться на "захисників рідненької землі"! Вони ж не землю захищають, не селян, яким нібито належать оті паї: захищають тих, хто земельку вже бозна коли пригріб своїми загрібущими ручками за 10 копійок (і завдяки корупції, звісно!). Захищають тих, хто селянам, замість справедливої орендної платні кидає обгризену кістку. Щоб, не приведи, Боже, ніхто з іноземців не міг вкласти гроші в нашу аграрну сферу. Бо прйде іноземець, покладе землю у чумайдана- й вивезе, гад.
 
   На щастя, наше ординське створення кумирів та їх обожнювання, дещо компенсується швидким падінням їх з п’єдесталів. Хоча є герої навіть не учорашніх, а позавчорашніх днів, які, згідно з приказкою, не тонуть. Так з’являються задекларовані собачі буди в 7 квадратів. І піпл, пробачте, електорат, прохаває. Про героїню, у якої свого- тільки рябеньке, що на ній, платтячко та змінні труси в позиченій у когось сумочці Луї Віттон, вже й казати щось набридло.
 
   Патерналізм, чекання того, що ось прийде геній та вирішить за нас наші проблеми, ще довго псуватимуть нам життя.
 
   Усе погано? Так. Надії нема? Ні,є.
 
   По-перше, ми потихеньку розучуємось обожнювати власну владу. Починаємо відноситися до неї спокійніше. Ще одне: ми всерйоз вірили, що обирали святих? А впали вони до нас не інакше як з неба? Усе, усе, відучуємось.
 
   Ще таке. В нашій країні, на відміну від північних сусідів, усе ж таки існує громадський контроль. Хай ще кволий, але він є. Скільки найодіозніших "корисних сучих синів" не пройшли до корита завдяки галасові, що підіймався серед небайдужих людей! Систему, звісно, ще далеко не зламано, але її таки розхитують.
 
   Правда, наші професійні антикорупціонери поки що можуть тільки розвеселити. Ні, я розумію їхню логіку: я стільки зберіг для держави, що маю повне право трішечки... не зберегти. Чи взяти гроші від того, з ким порядна людина срати на одному гектарі не сяде. А потім вони щось мелють, мелють... Наївні: просто до них ще не дійшло, їм не пояснили, що й за один раз він вже... гей (в поганому сенсі).
 
   Тут є сподівання на вказівного підсрачника, якого регулярно отримує наша влада від МВФ, ЄС та Штатів. Це вже по-третє. Вони не зацікавлені відгодовувати нових Овочів, їм не потрібна корумпована, нестабільна й озброєна Малоросія в центрі Європи. Тому гроші на наш розвиток чергуватимуться з копняками, що гарненько таки стимулюють нашу владу.
 
   І наостаннє: держава- це ми. Не можна гнівно викривати зажерливих корупціонерів, та сподіватися, що кум, як буде така потреба, усе порішає. Один, маючи квартири й мільйони готівкою, не соромиться отримувати державну допомогу. Інший рагуль, не дупетат і не при владі, може нахамити кондукторці в трамваї- та не купувати талончика. Чим вони відрізняються? Тільки кількістю грошей, не мізками.
 
   Контролювати владу, не обожнювати політиків, поводитися так, як ми чекаємо від інших- і усе буде добре. Не завтра, не через рік. Але таки буде.
© Саня электрик [30.10.2016] | Переглядів: 1847

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.8/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook