для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Жаба та метанол


Жаба та метанол
Масові отруєння метанолом - не привід для паніки, а нагода заробити, подумав я і розпочав пошук шляхів вирішення питання. Спершу поліз на форуми хіміків. В країні дупоголових питання виникло раніше, там поговорили та дійшли висновку, що не будуть алконавти перейматися дослідженням пійла. Думка, що продавці не зацікавлені в вимиранні покупців там нікому не прийшла в голову.
Українці таки не такі злобні, та й труїти клієнтів - не по хазяйськи. Значить має бути й попит на експрес-аналіз сумнівного алкоголю заради збереження прибутку.
Звичайно, що є прості методи, доступні хоч реалізаторам наливайок. Є таке поняття в хімії - якісна реакція. Для визначення спирту береться тонкий мідний дріт, краще скручений спіраллю. Його треба розжарити до червоного і швидко опустити в пробірку або іншу невелику ємність, з досліджуваним спиртом. Головне — який при цьому буде запах. Якщо пахне «прілим яблуками» — це ознака освіти ацетальдегіду, отже, в пробірці був етанол. Якщо ж буде різкий, неприємний, «обпалюючий» запах — так пахне формальдегід , отже, в пробірці був метанол.
Хороший метод, проте на ньому не заробиш.
Думка пішла туди, де пахне грошима, просто та дешево - не цікаво, бо понти дороже дєнєг :
Простий недорогий фотоколориметр для виявлення метанолу, ні на що інше не розрахований. Розумію що сертифікувати такий товар нереально, проте якщо торгувати вчорну - воно не дуже й потрібно. Принаймні власники ганделиків та крамниць - купуватимуть, бо гємор з мертвими споживачами їм ні до чого. Універсальний сертифікований прилад коштує $1000. Якщо вдасться вміститися в $300 - з руками відриватимуть.
Задумка - щоб на етанол світився зелений діод, а на метанол у смертельно небезпечній концентрації - червоний, як у чатлано-пацакському тестері. Щоб пересічний бізнесмєнт зміг розібратися.
А потім внєзапно вияснилося що простіше за все - придбати кишеньковий аналізатор, вони вже є на ринку.
http://top-device.com.ua/p64566035-skaner-scio-karmannyj.html
От і думай, чи є сенс домовлятися з розробниками про ще примітивнішу та ще дешевшу версію? Особливо враховуючи маржу між $200 від Consumer Physics та 10 080грн від українського продавця?
Звичайно що "гаражне виробництво" все одно дасть невеличкий прибуток, до першого наєзду.
Ось така икономіка.
Втішає хіба те, що мислив у правильному напрямі та з відносно невеликим відставанням як на дилетанта.
 
А жаба - вона скрізь живе. І давить, курва, кожного. Ось і мене задавила, про що й відверто написав.
© Submariner [23.10.2016] | Переглядів: 1520
Мітки: #Аваков 

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.5/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook