для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Стипендіада або Тортовий Гляйвіц


Стипендіада або Тортовий Гляйвіц
Об'єднання зрадофіла Бутусова і ко з переможниками Кіпіані, Даниленко таки відбулось. Приводом стало жбурляння студентів-анархістів торта (мабуть ще й Рошен) в замміністра фінансів. Нікому не секрет, що більшість маргінальних політичних сил є проектами спецслужб держави, яка як козирі витягує їх в підходящий момент. Таким моментом стала ініціатива скасувати стипендії, які й так отримують мізерна частина студентів, в основному в більш менш престижних ВНЗ України. Як зробити так, щоб народ відвернувся від студентського протесту? Протиставити фінансування війни і студентів-нероб. Виконавців кидка кондитерського виробу було знайти нескладно.
 
Після кидка активуються всі блогери. Відбувається безпрецедентне об'єднання думок тих хто ще вчора ледь не лоби один одному розбивали. Стипендії названо радянським злом. Всі топ-блогери вчились на контракті, бо там якісніша освіта і тому подібне. Інтернет-боти відразу всі почали скаржитись, що працювали з першого курсу, що в деяких навіть кров з носа текла, бо трудились на нелегкій роботі вантажника. І їм якраз не пощастило, бо тільки як вони випустились стипендія виросла з 14 грн до 300 (вік у таких коментаторів звісно різний). Більш винахідливі почали апелювати до Стіва Джобса і Білла Гейтса, які покинули навчатись в університетах. Лібертаріанці пропонують приватизувати всі ВНЗ, бо так буде простіше для держави.
 
Все б нічого, але студенти у ході реформ є не єдиними жертвами. Під соусом боротьби з росією, нам підвищили тарифи, а пенсійний вік хочуть підвищити. Тоді як заборгованість олігархів перекриває видатки держави на стипендії на роки. Але їх ніхто в них не вимагає. Хоча в нас ніби деолігархізація. Гройсман, діти якого вчаться у найелітнішій школі Британії, підіймає собі зарплатню (Це прем'єр піклується, щоб держава не витрачала гроші на навчанні своїх дітей, як і президент).
 
Чим загрожує скасування стипендій в українських. ВНЗ. По-перше впаде мотивація. Всі боти, які називають стипендії халявою, або лукавлять, або ніколи не боролись за неї. До того ж зараз існує практика завалювання студентів для зменшення фінансового навантаження через виплату стипендій. По-друге всі талановиті, але небагаті студенти будуть охоче їхати в закордонні ВНЗ, де існує стипендіальна підтримка. Чому ж так? У Європі стипендія є, а ми що не Європа? Для чого тоді було приєднуватись до Болонського процесу? Не зрозуміло. По-третє якщо студентам буде потрібний підробіток, то який буде сенс ходити на пари і присвячувати себе науці? Буде достатньо мінімуму. Але як у такому середовищі Україна зможе розраховувати на значний прошарок спеціалістів? По-четверте адресні стипендії породжують новий корупційний ринок - масову купівлю липових довідок про низькі доходи сім'ї студента.
 
Стипендії це європейська практика, і дуже не хотілося б, щоб політичні найманці і шарлатани позбавили українців і цього блага цивілізації, в які далекоглядні країни (навіть ті що мають заморожені конфлікти, як Азербайджан) вкладають значні кошти. Студенти -це майбутнє країни, яке у свій час допомогло громадськості скинути межигірського тирана.
 
© Максим Кравченко [31.08.2016] | Переглядів: 3474

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.5/40

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook