для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ВАТА-ФМ або про "зраду" та "поганий безвіз".


ВАТА-ФМ або про
   Сьогодні випадково знайшов радіостанцію "Голос століци": 106 ФМ. Якби я не знав з курсу фізики, що УКХ розповсюджуються максимум на десятки кілометрів, вирішив би, що ота "століца"- Москва. Українська в ефірі- по принципу "Ось вам, тільки відчепіться": лише випуски новин. Та це ще півбіди.
 
   Пощастило мені послухати передачу про енергетику та тарифи. Гостем в студії був Дмітрій Маруніч. Не пам’ятаю, як зветься організація, яку пан Маруніч репрезентував, але виступ його мене, скажу чесно, зачарував.
 
   Ось деякі тези з його виступу. Це по пам’яті, так що не абсолютно точно, хоча на свою пам’ять не скаржуся й повторю досить близько до оригіналу.
 
   "Ми пєрєплачіваєм за газ! Пєрєплачіваєм! С 14 года! Вам об етом нікто нє скажет, но ето так і єсть: порядка 20 долларов за 1000 кубов. А для хімічєской промишлєнності 5 долларов- вопрос виживанія! Кто пєрєплачіваєт? Да ми всє! Ето что: наша цель- нє покупать газ в Россії?"
 
   Цікаво пересмикнув, так? Мабуть, в минулому житті гарно в карти грав. Правда, за таке колись били свічниками.
 
   "В ФРГ плата за кіловатт елєктроенергії- порядка 9 грівєнь. Вот куда нас вєдут! А ви думалі, что рєчь ідьот просто о бєзвізє с ЄС? С доходамі ето нє корреліруєт. Нєпонятно, чєм закончітся".
 
   У мене з’явилося відчуття дежавю. Чи машини часу? Здалося, що я восени 2013 року слухаю виступ Дєда Маразма (в міру- Азарова) о врєдє ассоціації з ЄС. Здалося, що зараз почую про обов’язкові гей-шлюби. А вже електрика по 9 гривень- і до бабки не ходи.  
 
   І про газ теж цікаво. Значить, коли відслинювали Газпромові по 450 доларів, ми не переплачували. І промисловість хімічна працювала й життю раділа. А зараз, щоб "нє пєрєплачівать", треба плюнути на якісь там ідіотські принципи та купувати виключно "високодуховний" газ. Без переплат.
 
   Отже, я так і не зрозумів: це такий плюралізм? Якщо й так, то це не латиною, а від нашого слова "плювати". І я так досі й не впевнений, що отой "Голос століци"- голос Києва, а не Москви.
© Саня электрик [25.08.2016] | Переглядів: 1183

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.0/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook