для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Дума про «козака» «Гриценка»


Дума про «козака» «Гриценка»
Джерело - http://grytsenko.com.ua/kar-jera.html
Не те, щоб я був зовсім проти Гриценка, але я проти щоб його борсання, як міністра, видавалися за вселенські звитяги.
 
скорочено термін строкової служби з 18 до 12 місяців
Чистої води популізм – первинна підготовка солдата займає рік. Далі- закріплення навичок. Інакше така підготовка – фікція. З таким коротким строком служби має бути перепідготовка, як у ФРН, наприклад, – де вона? Взагалі – невідомо, нащо потрібна така армія – на підготовку мобрезерву вона не здатна, а тільки як річний піонерський табір – дуже дорога іграшка. Офіцерський склад теж  руйнується з приходом нероб і ледарів, які зараз виходять з військових училищ. Взагалі, як на мене, у нас проблема з нормальними офіцерами набагато гостріша, ніж з солдатами. Тому що саме офіцери є кістяком армії.
 
безпечно виведено військовий контингент України з Іраку
втричі підвищено рівень грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби і курсантів, збільшено у 2,3 разів обсяги житлового будівництва для військових,
Він що, персонально їх через пустелю вів? Персонально забезпечував транспортні коридори і охорону? А гроші курсантам із свого карману, чи все-таки з бюджету, за який голосує ВР? І домівки теж сам будував?
 
створення в Україні професійної контрактної армії.
Пробачте, зараз будуть матюки. Ні один з підарів, що пиздять про професійну армію, не знають що це таке, як її будувати, скільки це займе часу,   скільки коштує, і яку небезпеку для своєї ж держави представляє. Професійна армія у нас уже є – міліція. Вони отримують гроші за виконання роботи. І хто може сказати, що міліція виконує свої обов’язки належним чином?
 
Було кардинально змінено принципи планування бойової підготовки з метою підвищення її інтенсивності; припинено проведення військових навчань за вигаданими штучними сценаріями; визначено і за підписом міністра доведено до кожної бригади (полку) реалістичні бойові завдання;
Все – на папері – сам бачив.
 
Особисто працював у військах і на підприємствах оборонної промисловості з метою реалізації системних проектів по технічному переоснащенню Збройних Сил на сучасні зразки озброєнь. Започатковані проекти будівництва вітчизняного корвета, нового ракетного комплексу, модернізації літаків-винищувачів МіГ-29 і ударного вертольота Мі-24.
І що – зробили з цього хоч щось? Що у нас є, крім «Сагайдачного» і «Запорожця» З нової зброї – один неборака-пістолет «Форт»? І до чого тут міністр оборони – це все виділення коштів з бюджету і надання роботи профільним заводам.
 
Спільно з Урядом і Верховною Радою в 2006-2007 роках було вперше за роки незалежності встановлено єдині стандарти грошового забезпечення і страхових виплат на випадок поранення або загибелі військовослужбовців, які проходять службу в різних силових структурах
До чого тут міністр оборони – за кошти вирішує ВР!
 
У Міністерстві оборони було налагоджено щоденний моніторинг правопорушень з негайним реагуванням на кожний випадок хабарництва, економічної злочинності, насильства і «дідівщини». Кожен знав, що покарання буде негайним і невідворотним, незалежно від посади і військового звання.
І що – дідівщина і злочинці зникли? Ні – щороку скандали, вбивства, злочини – що змінилось? Все вилилося у щотижневі багатогодинні «читки» наказів і вказівок.
 
Рішенням міністра оборони, військовослужбовці були виключені із процедур прийняття рішень щодо обліку і використання надлишкового майна.
І права були віддані якимось відомим-невідомим особам, які приватними кораблями на кшталт «Фаїни» розвозять зброю по всьому світі, а гроші діваються невідомо де.  Велика перемога !
 

Армія нарешті позбулася солдатських онуч і нарядів на кухню. Було впроваджено єдиний стандарт тканини для польової форми одягу для всіх військовослужбовців, незалежно від військових звань.
Популізм так пре. Ні один баран, який радіє скасуванню онучей, не носив ні чоботи, ні військові черевикі. Для того, щоб носити шкарпетки, взуття має бути ЗРУЧНИМ. Скільки там пара зручних черевиків коштує – чи не 1000 гривень? І хто буде купувати їх солдатам? Як носяться шкарпетки – всі знають. І міняти їх треба щодня. І коштують вони по 3 гривні пара – де грошей набрати? Як не дивно – онучі – більш гігієнічні.
Наряди на кухню – не самий важкий вид робіт. І нічого страшного в ньому нема. Прибирання території – набагато гірше. А от гроші за постачання послуг армії – це не абищо . Великі. Бюджетні. У нас що, необмежений армійський бюджет? А те, що там зловживання є – до ворожки не ходи.
Ну, а стандарти можна встановлювати будь-які, тільки хто ж їх виконувати буде? І де взяти гроші на виробництво? Зараз видають, назвичай, «скляну» тканину, яка промокає, не гріє, вицвітає, не пропускає повітря. Нема іншої.
© AlexLoL [30.12.2009] | Переглядів: 2943

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.0/44

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook