для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

З Днем Конституції


З Днем Конституції
     З Днем Конституції шановне, не дуже шановне та зовсім не шановне панство ДД. Оце, дякуючи такому святу, вирішив проглянути сẚмий, що не є, ОСНОВНИЙ ЗАКОН України. http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80
     І що ж я бачу? З сẚмого початку, до сẚмого, сẚмого Основного, поправок і тлумачень більше, ніж до книги книг – Біблії. Спочатку декілька змін згідно Закону. Правда не зовсім зрозуміло, якого Закону? (чи Законів?) Далі йде декілька десятків тлумачень Основного, з точки зору Конституційного Суду. Щоб ми, смертні, правильно розуміли букву Закону. Потім вже йде текст, власне, Основного.
     Я, звичайно, не юрист і, читаючи статті Основного, на перший погляд, нічого поганого не бачу. Україна є суверенна і незалежна. Територія її недоторканна. Закон діє на всій території. В Україні єдине громадянство. Єдиним джерелом влади є народ. Беззаперечно визнається верховенство права. Державною мовою є українська мова. Земля та її надра, вода, повітря і інші природні ресурси належать, без винятку, народу. Забороняється узурпація влади. І так далі, і так далі.
     Ну хто може сказати, що в нас Конституція не правильна? Правильна. Все вірно написано. Але ж все оте написане на рівні мрій та побажань. А що робить, як що оті побажання не виконуються? В Основному про це, а ні слова. Тож, я думаю, основний потрібно ще доповнювати. Ми ж народ, і маємо на це законне право, згідно Конституції. Щоб було чітко і ясно визначено кому і що полагається за порушення Основного. Наприклад: « Стаття 2.  Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.»
А тепер це діло доповнити: «За порушення суверинітету України та посягання на її територію, винуватцю полагється куля в лоба, на міській площі, в присутності всіх бажаючих побачити це дійство.»
     Чи, наприклад, інша стаття: «Стаття 5. Україна є республікою. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.» Необхідно доповнити: «За узурпацію влади посадову особу (осіб), привселюдно повісити на Майдані.»
    Ну й так по всіх статтях Основного. Доповнюйте, народ. Скористайтесь своїм законним правом: «Стаття 5. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.» Можливо тоді, через деякий час, в Україні і настане порядок, а Конституція – ОСНОВНИЙ ЗАКОН, і буде найкращою в світі.
    Тож зі святом ВАС.
© TVOREC [28.06.2016] | Переглядів: 3157
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook