для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Вони, ми і вибір. Ч.2. Ми і вибір.


Вони, ми і вибір. Ч.2. Ми і вибір.
Якщо їх всього 18, то „нас багато”. Спробуємо покласифікуватись, щоб якось зрозуміти, що ми є таке (проценти беру „зі стелі”, тобто, зазираючи у власну інтуїцію).
 
1. Стійкі прихильники. (50%)
1.1. „Професійні українці” (1-3%).
1.2. „Ющенківці” (3-5%)
1.3. „Комуністи” (4-6%)
1.4. „Тимошенківці” (15-20%)
1.5. „Януковичі” (20-25%)
 
2. „Болото” (50%)
2.1. „За будь-кого іншого” (10%)
2.2. „противсіх” (10%)
2.3. „не визначився” (20%)
 

Окремо слід поміркувати про „януковичів”. З огляду на особливості їхнього лідера, його високий рейтинг виглядає діагнозом якоїсь хвороби нашого суспільства.
 
Як таке сталося?
Скупченням януковичів став Схід (Харківська, Донецька і Луганська області) і Південь (Запоріжська, Миколаївська, Одеська області і Крим). Цьому сприяли наступні обставини:
 
(1) З Радянського Союзу до незалежної України Південь-Схід потрапили без незалежницького ентузіазму. Якщо хто і голосував на референдумі „за”, то скоріше з економічних ілюзій, ніж з державотворчіх прагнень.
(2) Ментальна неспорідненість „східняків” і „західняків”.
(3) Швидке зубожіння населення в 90-ті роки, яке спалило рештки  самостійницького оптимізму.
(4) Пошук власної (південно-східної) ідентичності на противагу галасному „відновлюванню історичної справедливості”, що розгорнулося на Заході-Півночі.
(5) Утворення ПР, становлення східної еліти.
(6) Автономізація свідомості, намагання не випустити свого кусеня з Загального каравая, що випікався в Києві („хто кого кормить?!”).
(7) І нарешті, вимушена ставка на типового представника, якого може підтримувати просте пролетарське населення за принципом „він схожий на нас, він нас не зрадить”.
 
А тепер Янукович став тією старою валізою, яку важко нести, але якої поки що неможливо позбавитись. Стан речей може змінитися одним з двох наступних шляхів:
 
(1) У „східняків” з’явиться новий лідер, який за походженням буде „регіональним”, але за відношенням до справи буде „загально-державним”,
(2) „Східняки” нарешті послаблять свою автономність і почнуть голосувати не тільки за „своїх”, а й за інших представників загальноукраїнського політикуму.
 

 

Карт [27.12.2009] | Переглядів: 3410
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.9/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook