для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

"ПОЧУЙТЕ"... кого ще?


   Спішу повідомити: децентралізація вже відбулася! Ви не знали? Пробачте, не вірю. Насправді, хто б що б не казав, а держава наша, якщо хочете знати, вже децентралізована по саме нікуди. Бачу, що не вірите. А якщо подумати?
 
   Скажу навіть більше: Україна, де-факто, була децентралізованою усі роки незалежності. Правда, мала (та й має) ота клята децентралізація дещо специфічний характер. І базується вона на наріжному камені коррупції: ти мені- я тобі.
 
   Не відкрию Америки, що кожним регіоном керує якийсь князьок, який може підстроюватися під забаганки будь-якої влади. Треба бути "государствєнніком" при Кучмі- будь ласка! "Щирим українцем" при Ющенкові- та з нашим задоволенням! "Крєпкім хазяйствєнніком" при Овочеві- аж бігом! Зараз ті ж самі люди стали "технократами". Не знаю, як там "крати", а от "крадами" вони були, є й будуть.
 
   Ківалов, Деркач- вони потрібні будь-якій владі. Тій же владі вигідно, щоб, скажімо, на Полтавщину набіг Мамай. Вони здатні, коли треба, мобілізувати адмінресурс, при них підгодовуються підпанки, які мають дещо вужче коло можливостей та інтересів. Усе поділено. Якщо, наприклад, в списку кандидатів на посаду мера в Конотопі не буде прізвища Огрохін, значить, скоро кінець світу. Враховуючи, що теперішньому мерові дають усі можливості помилятися й він, мабуть, не проминув ні однієї, мерські вибори будуть цікавими. Та й свої люди зачекалися... До речі, зжерти Терещенка в Глухові для людей Деркача- справа принципу. Крім усього іншого.
 
   А річ у грошах. Пам’ятаєте старого Маркса? Не брехав таки. Навіщо влада, як на ній не можна заробити? Це, до речі, основна ідея усіх наших парламентських партій, пробачте мені мій цинізм. Бо, знову пробачте, у справжньому розумінні політичних партій у нас нема: є бізнес-проекти, "заточені" під конкретного керівника. Блок Петра Порошенка, Блок Юлії Тимошенко, Радикальна Партія Ляшка, Оппоблок світлої пам’яті Януковича...
 
   Враження таке, нібито усі вони одне у одного переписують програми партій, блоків та об’єднаннь.А насправді- завдання єдине: бувши при владі, домовитися з місцевими "елітами", лишити їм їхні не завжди праведні доходи в обмін на лояльність та голоси.
 
   А місцеві "корисні сучі сини" вже гуляють! І свого з зубів не випустять. Звісно, центральній владі простіше домовитись із ними, ніж щось робити самим. Тому усі й домовлялись. Крім, мабуть, Януковича: дуже вже імпонувала місцевим "елітам" його совково-кримінальна харизма.
 
   Отака корупційна "децентралізація", на моє розуміння- універсальні граблі, на які зараз навіть не стає, а стрибає теперішня київська влада. Скажете, що не граблі? Скажете, що інтереси центральної та регіональної влади співпадають? Ню-ню. А якщо ні?
 
   Довго ми ще видихатимемо оте саме "услиштє Донбас!". А ось нещодавно виявилося, прямо під час телепередачі, що треба почути й копачів бурштину. До речі, там і топази, і циркони також є. Це так, в якості апетитної закуски. Ось не співпали інтереси "еліт". Може, співпадали б, та отой, як там його... вокс популі, чорти б його... Тепер змушені робити вигляд, що вже думають, як боротися. А як поборешся, коли біля пану пасуться ще підпанки, а від них і посполитим щось перепадає. А так- то спробуйте десь на Рівненщині чи Житомирщині просто так на пристойну роботу влаштуватися. Ні? Отож. І не дай Боже що, за дрючки та за зброю хапатимуться не ті, що на "Кайєнах", а ті, що в самій багнюці: бо для них це- можливість вижити. А повезе- й трохи розбагатіти.
 
   Хтозна, може, завдяки Мамаєві, скоро пролунає: "Почуйте Полтавщину!". Походіть Гадячем, подивіться на садиби, вибудовані в останні роки за усіма канонами бидло-барокко. Це хатинки начальничків з газовидобування, що їх побудовано, звісно, на зарплатню. Виключно! І ніхто у них не спитає, "откуда дровішкі": не судді, не прокурори, а просто злодії. Але на таких злодіях і стоїть політична система: їхні кошти спонсорують бізнес-проекти "партії", вони приведуть, коли треба, своїх підлеглих на вибори, й ті вірно проголосують. "Як тебе не любити, злодію мій?".
 
   До теми: ласий шматок під назвою "Полтавафарм" тимчасово вдалося відбити від "несудимого" директора. Ала усе цікаве ще попереду: на випробувальний термін прийнято в.о. з педагогічною, а не фармацевтичною освітою. Схоже на те, що "випробувати" його будуть, доки не заспокояться люди, а потім він таки не підійде. Й швиденько посадять на цю посаду того, кого треба. І без ідіотських "випробувальних".
 
   Ось така, на мій простацький погляд, фігня у регіонах нашої рідної країни. Чи бачить це наша центральна влада? Чи думає щось робити з цього приводу? Бо оті "місцеві" зараз жеруть, як перед погибеллю, а це дещо лякає. Хоча, якщо мова йдеться про особисто їхню погибель, то й хай: я не настільки гуманіст.
© Саня электрик [30.03.2016] | Переглядів: 6523
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.1/55

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook