для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Show must go on


Show must go on
Портніков:

Тем, кто говорит, что правительство нужно менять, потому что кабинет Яценюка не пользуется популярностью, нужно понять, что "популярных" правительств в ближайшие годы в нашей стране больше не будет. Популярное правительство – это кабинет, который может содействовать повышению жизненного уровня граждан. А в нашей ситуации жизненный уровень начнет повышаться только после того, как реформы начнут давать отдачу. До этого еще очень далеко.

Я сказав би: до цього ще дуже далеко.
 
Тому що головною реформою має бути заміна авторитарної системи на демократичну. А про таку заміну наші спікери мовчать.
 
Повідомляють, що ПМ буде Гройсман. Цілком адекватна фігура. Адже авторитарна система за її ідеологією має форму президентського правління. Попри плямкання деяких далеких від реалій політологів про "парламентсько-президентську республіку", яку ми начебто маємо соблюдать.
 
Якщо на місце Президента потрапляє така нікчема як Ющенко, то систему починає трясти і вона у трясцях шукає Папу-рятівника, тобто такого, який може взяти все до своїх рук. І наступним президентом природно стає таке чмо як Янукович. Всадивши крєпкаго хозяйствєнніка на хозяйство системи, система на деякий час насолоджується життям. Аж поки Янукович не стає чєрєз чур-чур крєпкім хазяйствєнніком. Нарешті Майдан випхав хазяйствєнніка до його хазяїна і система отримала можливість всадовити у крісло свого Папи третю ітерацію - Порошенка, який здавався краще не лише за Ющенко, але і за Януковича. І треба визнати: система вчиться і виправляє помилки. Петро Порошенко тримає договір з системою і при тому утримує для України західний вектор.
 
В авторитарній системі вести гру має тільки Папа. Решта "еліт" має йому підігравати - такою є логіка цієї системи. Тому завданням Порошенко є всадовити в провідні крісла не гравців, а чиновників. Арсеній виявився не аби яким гравцем - тримався до останнього. Але проти системи не попхаєш і Сєня готується для виходу в політичний затінок. А чиновник Гройсман всядеться на його місце і буде талановито підігравати Папі. Звичайно, що і на посаді топ-менеджера ВР має опинитися не-гравець. Таким чином, Папа прибере до своїх рук управління гілками і змусить конкурентів терпляче вичікувати поки прийде їхня черга.
 
Зважаючи на таке все, спробуємо уявити, які стосунки можуть скластися у Юлії Тимошенко, якщо вона нарешті отримає булаву, із авторитарною системою.
 
Припустимо навіть, що у ВР складеться про-юліна більшість (щоб полегшити Президенту Тимошенко провести необхідні призначення). Нагадаємо: в країні існують чисельні і численні угрупування, які планують в найближчі роки підтягнути ближче до себе ласі шматки українського пирога (таких шматків ще ого-го скільки залишилося). Окрім того, в системі діють численні схеми по виведенню грошей з бюджету з подальшою їхньою утилізацією. В цих азартних процесах задіяні особи з особливо хижацькими пазурами і з навичками бєспрєдєлу. Тобто, вся ця братіє не має намірів відмовлятися від своїх намірів.
 
Припустимо, що Юля з великими зусиллями всаджує своїх людей в очільники СБУ і МВС, навіть в ГПУ. І що далі?
 
  
 
© Карт [22.03.2016] | Переглядів: 1175

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.2/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook