для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Незаконнонароджений президент


Незаконнонароджений президент
Ні, я не маю наміру копирсатися у родоводі Петра Олексійовича, тут у нього все в шоколаді. Я про сумнівну законність, а точніше – про безсумнівну незаконність його народження як Президента України.
 
Про ігнорування гарантом статті 103 Конституції України не писав чи не говорив лише ледачий. Розмови ці точаться понад півтора роки, «а Васька слушает да ест». Щоправда, на відміну від криловського, наш «Васька» не мовчить, інколи дає сякі-такі пояснення.
 
То посилається на несприятливу ринкову кон’юнктуру. А й справді, який дурень продаватиме за безцінь свою власність під час війни, це ж не державні підприємства. То заявляє, що передав в управління якомусь чи то сліпому, чи то глухонімому трасту. Невже й прибутки від свого бізнесу віддав тому сліпоглухонімому щасливчику? Про це гарант скромно мовчить.
 
Та повернімося у веселі травневі дні 2014-го, коли наш претендент на найвищу посаду в державі щедро засівав нездійсненними обіцянками електоральне поле чудес в країні дурнів. Не будемо згадувати про переможне закінчення війни за лічені години, забудемо про тисячу гривень у день кожному бійцю, про мільйонні страховки та інші солодощі. Пригадаймо лише те, що Петро Олексійович зобов’язався у разі обрання продати свій бізнес. А якщо не оберуть? - Тоді як у анекдоті, если я погибну, прошу считать меня коммунистом, а нет - так нет.
 
Читаємо статтю 103 Конституції України:
 
«Президент України не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об'єднаннях громадян, а також займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю чи входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку».
 
І де там написано, що Президент має продати свій бізнес після обрання? І де реакція ЦВК?
 
Не будемо згадувати сакраментальне «обіцяти не означає одружитися», хоча у нашому випадку для цього є всі підстави. Припустимо, що «наречений» абсолютно щирий у свої намірах.  Та чи зможе він виконати свою обіцянку?
 
Стаття 104 Конституції говорить, що новообраний Президент вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів. Це у разі чергових виборів, а оскільки ці вибори були позачерговими, то новообраний Президент мав скласти присягу у п’ятиденний строк після оголошення результатів. То чи міг Петро Олексійович продати свою чималеньку бізнес-імперію за п’ять днів? Відповідь очевидна.
                                                                                                                                                                    
 
Чи розуміли це члени ЦВК, реєструючи Петра Порошенка кандидатом на пост Президента? Безумовно, розуміли. Не куховарки ж там засідають, а люд маститий, обвішаний вченими званнями, науковими ступенями, нагородами та іншими регаліями. І попри все зареєстрували.
 
Припустимо, члени цієї поважної установи подумали, що кандидат встигне протягом п’яти днів (!) продати свою бізнес-імперію. Врешті-решт, вони ж не бізнесмени, можуть і уявлення не мати про процедури купівлі-продажу. Та тут є одна заковичка. Зобов’язуючись продати свій бізнес, кандидат Порошенко офіційно заявив, що 5 канал він не продаватиме. Іншими словами, він не має наміру виконувати вимогу статті 103 Конституції України.
 
Як мала на це відреагувати ЦВК? Відповідь зрозуміла – зняти такого кандидата з перегонів. Чому ж не відреагувала? Не помітила? Знову «сліпий траст»? Чи не за цю «сліпоту» президент Порошенко нагородив керівника цього «трасту» Михайла Охендовського орденом Ярослава Мудрого? Щоправда, не зовсім зрозуміло, яким боком тут Ярослав Мудрий, він, як відомо, законів не порушував.
 
І от настав урочистий день інавгурації. Голова КС Юрій Баулін приводить до присяги новообраного Президента України.
 
«Новообраним Президентом України Порошенком Петром Олексійовичем виконані всі конституційні вимоги щодо несумісності з посадою Президента України. /…/ Він не обіймає посад в органах державної влади та об’єднаннях громадян, не займається іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю …, що має на меті одержання прибутку»
 
Стривайте, але Президент України Петро Олексійович Порошенко не продав свій бізнес, тобто займається «іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю …, що має на меті одержання прибутку». Ба більше, він не має наміру продавати частину свого бізнесу. Тобто ним не лише не виконані «всі конституційні вимоги щодо несумісності з посадою Президента України», він і не збирається їх виконувати. Що, Юрій Баулін цього не помітив? Ще один «сліпий»? Чи свідомо вводив в оману, позичивши в Сірка очі? І всі присутні в залі засідань теж не помітили? Чи не забагато «сліпих»?
 
Як результат «сліпоти» численних «повитух», маємо на чолі держави незаконнонародженого гаранта, який вже понад півтора роки брутально порушує Основний Закон країни.
© Дмитро Ремиженко [20.02.2016] | Переглядів: 6552

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/69

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook