пароль
пам’ятати
[uk] ru

Лиш три сосни, або антикорупційне гето.


Лиш три сосни, або антикорупційне гето.
Тому що наостопиз набридли  "кіна грані"..
Давайте по черзі. Лиш трішки здалеку. Нам був дуже симпатичним  М. Саакашвілі (далі - М.С.) у 2004 році. Його палкі промови про любов до України та про підтримку Майдану дружнім грузинським народом були дуже доречними та надихаючими. За це - дякуємо низенько.
Потім була жорстока і принизлива вОйна, з якої М.С. в кожному випадку вийшов дрстойно та провів, як кажуть, надзвичайно успішні реформи у Грузії.
Відтак прийшов камбек від незадоволених реформами  земляків за підтримкм пріснопам"ятного Пу і М.С. був змушений вибратися з Грузії геть. Тут зробимо у непростому життєписі нашого героя паузу і поставимо просте риторичне запитання,- "А чим повинен займатися патріот своєї держави після тимчасової, як вважається, поразки у боротьбі за благо свого народу?" Здавалося б, відповідь проста і звучить однозначно,- докладати усіх зусиль у своїй послідовній боротьбі. Це приреченість. Зі своїм народом до кінця. Зі своїм баченням, зі своїми однодумцями та рештою ресурсів. Де б ти не був...
Аж ні, якимись до кінця незрозумілими вітрами (Чегевара, бл..?) наднесло Міхо вкотре на нашу землю. З благословення Держдепу (негласно) та схвалення Президента (знов невиразно) М.С. та його "молода  кАманнда" записалися у  борці з корупцією, але в Україні. Нехай...
Треба думати так, що грузинські проблеми можуть чи змушені, в силу історичних проблем, почекати або вирішуватися через вирішення проблем українських. Добре, насипалося нам цілий міх отих реформаторів, чиї прізвища закінчуються на ШВІЛІ та ІДЗЕ. Ось вони розсілися на ключових посадах, і давай клепати реформи та боротися з корупцією. Ми із свого боку сприйняли це як, якщо не належне, то допустиме. Як би не було - люди "з чистого аркуша", родинними та корупційними зв"язками в Україні не заплямовані - їм і карти в руки. Народ натхненно пововнив запаси попкону, жалкуючи лише про те, що в середовищі грузинських реформаторів в екзилі не знайшлося хоча б маленького грузинчика з прізвищем КамікаДЗЕ на посаду міністра екології...
"У Африці його розпакували, бананами його нагодували, а потім полягало воно спати і вранці почало хазяйнувати,-Африка, Африка, Ангола..." Недаремно я згадав стару іронічну пісеньку про Анголу. Виданий "варягам" кредит довіри, який я назвав попкорном є конечним і його можна було б оправдано поповнювати з кореляцією на нашу нетерплячість та суб-, об- єктивні обставини, які танцюристам від реформ перешкоджають виконувати замудрелений танок під назвою "лезгопак" чи "гопзгінка", але є одне "але".. Про нього далі.
Того дня, коли М.С. привселюдно записався борцем з корупцією намбер ВАН, холодний осколок льоду втяв кожне гараче серце вболівальників антикорупційного дійства та відразу охолодив оті гарячі серця. От ніби дурничка, та льодяна крижинка,- у списку корупціонерів попросту немає сьогоднішніх владців... Але.. Але маленька підозра призводить до великих наслідків.
Таке ми уже проходили. Формулюється воно просто - тут бачу, а тут ні, або ж "друзям усе - ворогам закон". Такий парастас нам і нахуй даремно не потрібен, на ці грабельки ми уже не раз наступали...
Тому, пане Міхо, ідіть Ви деіннде із своїми антикорупційними заморочками, - не буде з них пацєти. Якщо говорити про серіал антикорупційних форумів, то з них можа витягти єдиний позитив - місце зустрічі і знайомства небайдужих людей. Решта - мертвонароджене у кращому випадку. Про гірше не буду.
 
Ченсть резолютивна. Навіть не знаю, кого мав би попросити, аби пан Саакашвілі зі своїми антикорупційними гастролями на наші села не їхав. В кращому випадку на нього тут чекає глухе "Ага, угу, бувайте здорові!". В гіршому - таки з"їсть свою краватку.
Позитив. От що мені, старому, подобається у наших локальних розворотах. Молодь наша, як не смішно,- АТОшницько-ветеранська у спілці з Самообороною та волонтерами таки потиху править роги місцевим владним рагулям. Захищають посадовців-реформаторів, блокують розкрадання бюдетних коштів та незаконні забудови і роблять це із заздрісною для мене витримкою. На все їх ще не стає, але натовп біля бюджетного корита рідшає. Це надихає.
Побажання. З усією стриманою симпатією до реформаторів варягів та їх аудиторії я хочу сказати наступне - викиньте нафіг свій попкорн і якщо не почуваєте себе в стані змінити своїми діями країну, то хоча б сніг приберіть коло свої хати.
Не сподобалось? Звиняйте. Прийдуть колись грузини і відкидають сніг від ваших дверей, і води свіжої в хату принесуть, дров нарубають, жінку вашу приголублять, дітей вам нароблять, на війну замість вас підуть...
ПіСі. Запитаєте чому "гето" в анонсі? А тому що територія окреслена дуже чітко і поголовна більшість її мешканців замість того, щоб почувати та поводити себе, як господарі, записали себе до арештантів. Добровільно. Безпідставно.
© Євген Новосад [20.01.2016] | Переглядів: 1267

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.9/44

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати