пароль
пам’ятати
[uk] ru

Гендерні стереотипи на "Інтері"


Гендерні стереотипи на
Побачив на каналі "Інтер" рекламу, в якій мене закликали: прийди на вибори "або балотуйся сам".
 
Останнє словосполучення насторожило. Адже реклама адресована широкій аудиторії, в якій є як чоловіки, так і жінки. А "балотуйся САМ" - значить балотуйся, чоловіче. Втім, якщо б сказали "балотуйся САМА", це мене здивувало б так само.
 
У законі про місцеві вибори є окрема стаття про рівні можливості для учасників місцевих виборів. Запроваджено навіть гендерну квоту: у виборчих списках всіх партій має бути не менш ніж 30% жінок і не менш ніж 30% чоловіків. Цю квоту доводиться відстоювати з боєм, але вона є. До чого ж тут "балотуйся САМ"?!
 
Але справжній шок мене спіткав, коли я знайшов в інтернеті сайт рекламної кампанії, яка (випадково чи навмисно?) пропагує патерналізм, дискримінуючи жінок у пасивному виборчому праві всупереч статті 8 Закону України "Про рекламу", якою дискримінаційну рекламу розміщувати заборонено.
 
Я кажу навіть не про те, що на цьому сайті величезний постер з тим "САМ"-им кандидатом чоловічого роду на першому плані, а за його спиною трішки дрібніші виборці - жінка, бабуся і дід. Дуже прозорий натяк на "сімейні цінності". Одразу ясно, хто "глава сім’ї" і все таке.
 
Я кажу про те, що, за даними цього сайту, дискримінаційна реклама місцевих виборів поширюється за підтримки (фанфари!) Комітету виборців України та руху "Чесно"...
 
А таке враження, Їй-Богу, що цю рекламу найняли робити екс-"експертів" одіозного Нацкоммору. Для підтримання штанів, поки на їх місці працює "ліквідаційна комісія", а Порошенка та Яценюка "моральні авторитети" ще не розвели на відновлення святішої інквізиції.
 
Написав листа з приводу цього неподобства до ПРаТ "Телеканал "Інтер", Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Комітету виборців України, руху "Чесно", редакції сайту 25-10-2015.com.ua і очікую на подальшу реакцію. В ідеалі, дехто з адресатів мав би вибачитися перед жінками, дискримінованими їхньою "соціальною рекламою".
 
Джерело: блоги Телекритики.
© Юрій Шеляженко [01.10.2015] | Переглядів: 853

2 3 4 5
 Рейтинг: 21.5/12

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати