для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Петиція Президенту України "Про внесення змін до соціального страхування військових АТО".


Петиція Президенту України
Вирішив скористатися ноу-хау і написати петицію Президенту України.
 
Нажаль повний варіант тексту сайт не зміг розмістити.
 

1) Прошу Президента України зробити фіксовану ставку пенсій членам сімей військовослужбовців та осіб, здійснюючих військовий обов'язок по захисту Батьківщини (перелік осіб, вказаний у статті 36 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», крім: ліквідаторів наслідків Чорнобильскої катастрофи ) у розмірі 8 прожиткових мінімумів на кожного працездатного члена сім'ї та у розмірі 10 прожиткових мінімумів на кожного працездатного члена сім'ї, якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника перебували двоє і більше членів сім’ї.
 
Нижче надаю текст ст.36 діючого Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
 
У статті 36 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» Передбачено: Членам сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або виконанні інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, у партизанських загонах і з’єднаннях та підпільних організаціях і групах, визнаних такими законодавством України, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи чи участю у бойових діях у мирний час, які є непрацездатними та перебували на утриманні загиблого (померлого) годувальника (при цьому дітям та іншим особам, зазначеним в абзаці другому статті 30 цього Закону, незалежно від того, чи перебували вони на утриманні загиблого (померлого) годувальника, — 70 процентів грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї. Якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника перебували двоє і більше членів сім’ї, пенсія призначається у розмірі 90 процентів грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника, що розподіляється між ними рівними частками, але не менше ніж 40 процентів на кожного непрацездатного члена сім’ї. У таких самих розмірах, незалежно від причини смерті годувальника, обчислюються пенсії членам сімей померлих інвалідів війни та членам сімей, до складу яких входять діти, які втратили обох батьків.
 

Моє прохання зумовлено тим, що багато загиблих учасників АТО були безробітними перед тим, як стати мобілозованим на військову службу. Отже, заробітної плати не отримували. Як результат, члени сімей військовослужбовців не можуть розраховувати на отримання належної на сьогоднішню день пенсії, вираховуючи з процентних ставок, котрі вказані в Законі.
Крім того, я вбачаю доцільним використати досвід Ізраїлю і дати можливість отримувати пенсії працездатним членам сім'ї загиблого.
Я пропоную виключити з категорії осіб, котрі мають право на запропоновану мною пенсію, ліквідаторів наслідків Чорнобильскоі катастрофи. Але передбачаю щодо них залишення процентної ставки, зазнаеної в нинішній редакції Закону.
 
2) Надати можливість членам сімї загиблого вступати до вищого навчального закладу на бюджетній основі.
 
3)Розробити інститути опіки та піклування, враховуючи посттравматичний стресовий розлад військовослужбовців. Розробити центри підготовки опікунів і піклувальників. В данних центрах фізична особа буде навчатися протягом певного періоду часу (3-4 місяців), отримуючи знання щодо правильного здійснення своїх обов'язків в якості піклувальника або опікуна, а також набуваючи необхідних психологічних, комунікативних, конфліктологічних навичок для спілкування з військовим АТО.
 
4) Створення центрів перекваліфікації військових АТО, даючи змогу отримати досвід в певній сфері знань (це може бути як столярство, так і програмування), з подальшою допомогою в працевлаштуванні. Фінансування центрів здійснюється за державний бюджет або приватні кошти фізичних чи юридичних осіб. Викладачі центрів можуть працювати за заробітну плату або на волонтерській основі.
 
5) Для того, щоб зменшити можливість підробки документів військових АТО з боку державних відомств або недобросовісних громадян - запровадити укладення страхового договору с державою. Таким чином, члени сім'ї військовослужбовця зможуть отримувати гарантії соціального забезпечення "до", а не " після " служби.
 
ПІДПИСАТИ ПЕТИЦІЮ https://petition.president.gov.ua/petition/5872
© Anton Nibelungen [10.09.2015] | Переглядів: 913

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.0/14

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook