для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Діти Матриці, Або вбити Вія. ЧАСТИНА 2


Діти Матриці, Або вбити Вія. ЧАСТИНА 2
Частину 1 можна почитати тут: undefined
 
Продовжу розвінчувати розхожі міфи про «велику країну морозів, ведмедів, водкі і загадкової російської душі. А також найгеніальнішого президента у Всесвіті».
 

 
2. МІФ ПРО ДРЕВНІСТЬ РОСІЙСЬКОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ
 
Російські «патріотичні історики» ведуть відлік Русі-Росії й росіян-русичів чортзна з якої сивої давнини. Всерйоз розробляється теорія про те, що міфічна «Гіперборея», яку колись згадував Геродот, насправді існувала на півночі нинішньої Росії кілька десятків тисяч років тому.
 
Значить діло було так: до чергового повороту земної осі пращури сьогоднішніх росіян, гіперборейці або ж даарійці (руси-арії) побудували там могутню цивілізацію з циклопічними будівлями і розвиненими технологіями. У побуті запрягали у сани мамонтів, яких називали індриками, але користувались також літальними апаратами, здійснювали далекі морські подорожі, контактували з інопланетянами і суперничали з Атлантидою за володіння світом.
 
Роботи тверського художника  Всеволода Іванова з циклу «Русь древнейшая»
 

 

 
В інтернеті я колись натрапив на цілу спільноту «патріотичних істориків», впевнених, що «8 княжих родів русічєй» з цієї північної Гіпербореї започаткували людську цивілізацію. Вони правили світом, і від них пішли народи всіх континентів, включно з американськими індіянцями – їхніми прямими нащадками. А от «жиди», «піндоси» і «хохли» – то бічна, генетично зіпсована гілка, деграданти.
 
Та що там Гіперборея, якій всього лише якихось кілька десятків тисяч років! Російські «патріотичні історики», багато з яких навіть кандидати чи доктори, вважають росіян набагато древнішим етносом. Так стверджується, що формування Homo sapiens сталося в сучасному Підмосков'ї або в районі Новгорода і Пскова. Ю.Д. Пєтухов вважає, що проторуси з’явились 40-50 тис. років тому, а П.М. Золін і В.М. Кандиба вважають, що русам цілих 18 мільйонів років. Згідно И. Н. Іванову «руси» пішли від водних істот інопланетного походження – нордів, що жили 4 млн. років тому.
А. А. Тюняєв говорить про те, що близько 50 тис. років тому у районі майбутньої Москви зазнала катастрофи міжзоряна експедиція русів, яка, частково змішавшись з місцевим мавпоподібним земним населенням, дала початок праетносу русів. Цей «першонарод» (прямий предок росіян) створив прадавні культури Євразії і Північної Африки, дав людству «первоязык» і, змішавшись з архантропами, породив усі більш «примітивні» раси і етноси планети, при цьому зберігши власний вигляд, мову, традиції, міфологію і світогляд. Деякі російські «вчені» придумали навіть новий вид древньої людини – «русантроп». Їй-бо не брешу!
 
В принципі коментувати тут щось зайве. Автори цих чудових досліджень самі себе висікли, продемонструвавши рівень їх «науковості» і весь ідіотизм подібних теорій. Це навіть порівнювати не можна з «древніми украми, які викопали Чорне море» (інформацію про що українські вчені начебто розмістили у шкільних підручниках). Бо то – російський пропагандистський фейк: підручника такого не існує в природі, як і його автора Едмунда Квасіва, а саме «наукове дослідження», на яке посилалися російські пропагандони, скомпільоване зі стьобних текстів комедійної телепередачі «UA – Українці афігенні», що виходила на українському каналі ICTV у 2000-них. А тут – реальні «теоретичні дослідження» реальних авторів (деякі навіть з науковими ступенями). Ознайомитись з "вчоними" можна хоча б тут: http://antropogenez.ru/article/697/ або тут: http://rusvic.ru/viewtopic.php?t=38
 
Але найцікавіше в цих опусах – не псевдонаукова маячня про «русантропів» і «міжзоряні експедиції русів», а те, що сьогоднішні росіяни хочуть бути не просто древніми і вести свій родовід напряму від трилобітів, оминаючи пітекантропів і з кроманьйонцями. Вони хочуть бути древніми слов’янами-русами! При тому, що вже багаторазово доведено: ніякої такої Росії до 18 ст. не існувало. Після перейменування у 1721 Петром Московії іноземці ще деякий час реготали з московитських послів, які заявляли, що вони з Росії. Не кажучи вже про якихось «прото-арха-русів», які начебто проживали на території сьогоднішньої Росії десятки тисяч чи навіть кілька мільйонів років тому. До приходу сюди слов’ян з Русі (не з Київської Русі, а просто Русі, бо іншої не було) на всій цій території проживали меря, мокша, чуваші, весь, чудь, вепси, черемиси, іжора, удмурти та інші зовсім не слов’янські племена.
 
Навіть у 17 ст. частка слов’ян серед них була мізерною (обмовки про це можна знайти навіть у імперського історика Ключевського). Куди ж вони всі поділись? А нікуди – то й є переважною мірою сьогоднішні «росіяни – родоначальники слов’ян». Пізніше цей генетичний коктейль великою мірою розбавили монголи (монголо-татари), під владою яких Московія прожила 300 років (в той час, як більша частина сьогоднішньої України – лише 70). Потім були всілякі «покорения Сибири Ермаком», які додали частку населення теж очевидно не слов’янського… Тож поглянемо на деякі загальновідомі факти, що прояснюють «слов’янство» росіян.
 
Почнемо зразу з Кремля. Слово «кремль» - татарське й означає «укріплення на височині». Але більш варті уваги гідроніми. Це, як відомо, зазвичай одні з найдревніших, усталених назв, які зберігаються віками. Іноді дещо трансформуючись, але не настільки, щоб не можна було впізнати першоджерело.
 
Притоки Клязьми у Володимирській області носять здебільшого мерянські назви: Нерль, Тара, Киржач, а з самою «Клязьмою» складніше. Припускають, що назва «Клязьма» з’явилась півтори чи навіть дві тисячі років тому (тобто тоді, коли вже то-о-чно на цій території будували свою могутню культуру проторуси – предки всіх слов’ян). І з тих пір значно деформувалася. Деякі лінгвісти вважають, що назва «Клязьма», а також схожі назви більш північних річок «Нерезьма», «Колозьма», «Колежма»  зі схожими елементами -язьма, -езьма, -озьма, -ежма, гіпотетично можуть бути варіантами слова «річка» на якійсь вимерлій угро-фінській мові. Також є думка, що первинне назва річки звучала як «kolezma» з основою «кол», що перекладається з древніх угро-фінських мов  як «риба». Хм, а де ж сліди могутніх слов’ян-проторусів?
 
Серед різних варіантів походження назви ріки Ока – німецькі аhа і аhе (вода, ріка), латинське aqua (вода), литовське akas (ополонка), латиське аkа (криниця), фінське joki (ріка), марійське aka (старша сестра») ерзянське (мордовське) йока (ріка). Зауважте – жодного слов’янського варіанту. Дивно, таке враження, що й не жили тут русантропи кілька тисяч чи мільйонів років тому…
 
А от і скріпні символи московитських русичів - шоломи (взято у Олександра Вінницького - Alexandr Vinnitsky).
 

 
Зліва - шолом Олександра Невского, напис на ньому арабською: "Допомога від Аллаха і близька перемога". Справа - шолом Івана Грозного. Напис арабською "Аллах Мухаммад". Чи не правда, ці шоломи так і пахнуть слов’янською Руссю (як і шапка Мономаха родом з Орди)?
Ще потрібно додати, що Іван Грозний по материнській лінії нащадок Мамая. А хто там був татом - знала тільки мама.
 
Взагалі династія Ченгізідів в Московії закінчилася тільки у 1610 році на Борисі Годунові (мурза Гудун). На трон звели Олексія Кішку з фінського роду Кобили, а при вінчанні його на царство церква дала йому призвіще Романов (вказання на те, що він нібито прибув з Риму правити Московією).
Катерина ІІ після окупації Великого Князівства Литовського (територія нинішньої Білорусі, землі колишніх литвинів) в 1795 своїм наказом звеліла угро-фінські племена Московії називати великоросами, а українців, справжніх русичів, – малоросами.
Псковська, Новгородська, Смоленська області Росії – це колишні слов'яно-руські князівства, які до угро-фінської Московії не мали ніякого відношення, доки Московія-Орда не окупувала їх відповідно в 1462, 1478 і 1654 роках.
У середньовіччі всі картографи Європи писали й проводили кордон Європи вздовж кордонів Русі, тобто території нинішньої України. Московський улус зі своїми фінськими народами завжди був складовою Орди. Її Європа справедливо відносила до Азії.
 
Але мова зовсім не про те, краще чи гірше бути мордвином чи татарином, ніж слов’янином. Марієць чи чуваш нічим не гірші від поляка, чеха чи українця. Цікаво лише, чому сучасні нащадки удмуртів, вепсів, мокша і татар так пнуться бути слов’янами? Відповідь проста – цей міф потрібен, щоб «рулити» якщо не всім світом, то хоча б всім слов’янським світом. На правах родоначальника, мудрого предка…
 
Далі буде…
 
Кроспост з undefined
© Alter ego [08.09.2015] | Переглядів: 1395

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.2/16

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook