для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Блеф «децентралізації».


  Блеф «децентралізації».
                              
Подобається комусь чи ні, але вся історія України-це, в якійсь мірі,  історія зрад, починаючи з Гната Галагана і закінчуючи недавнім голосуванням п’ятьох депутатів  “Самопомочі» за зміни до Конституції. І, що цікаво, нікому зі зрадників їхні зради користі не принесли. Рід того ж Галагана повністю зник, проклятий запорожцями-характерниками. Але ж, як відомо, історія нічому не вчить, тому зараз маємо приклад чергової зради всієї країни діючою владою. В чому проблеми нинішньої України? В відсутності ЕФЕКТИВНОГО КЕРУВАННЯ і МІЦНОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВЛАДИ. Подобається це комусь чи ні,  але управлінців всіх рівнів готували тільки в часи правління Йосипа Віссаріоновича Сталіна. В часи хрущовсько-брежневського СРСР більш-менш якісно готували управлінців середньої та низової ланок, в часи незалежної України їх не готували зовсім. Система управління, створена тоді, мала на меті тільки одне-дерибан власності колишнього СРСР, більше ні на що вона не здатна. Коли ділить стало нічого, а створювати щось нове вона не може апріорі, наступив закономірний крах цієї системи, а з нею і держави Україна. Пацани розраховували втекти за кордон, але виявилося, що їх там зовсім не ждуть. Що ті мільярди, які вони туди перевели, в них конфісковані як крадені, а їм самим світить або повернення на батьківщину, яку вони обідрали як липку, або тюремні нари. Не помогли ні культурні центри в Ізраїлі, ні рейтинги в журналі «Форбс», ні знайомства з сильними цього світу. Виявилося, що так звана "єврейська солідарність" має власність закінчуватися там, де починаються великі гроші. Навіть Бєні Коломойському, що має тут себе за велике цабе, в США, давши разову візу, пояснили, що він ніхто і звати його ніяк. Що на те, що він вкрав в Україні, як він гадав, для себе, є вже хазяї в самих Штатах, люди солідні та поважні, які використали таких як Бєня як тимчасових власників. Тому що, коли все оте добро було державним, то за нього треба було б воювати з українською державою, а коли воно стало власністю Бєні та йому подібних шлі-мазлів, то тепер достатньо просто усунути отих шлі-мазлів. Що зовсім не складно, враховуючи «любов» до них простих українців. Так що Бєні краще заткнутися і не відсвічувати, якщо хоче жити, що Бєня і зробив.
 
Історія нинішньої, олігархічної України закономірно добігає свого кінця і, щоб хоч якось продлити агонію, олігархи хватаються за будь-яку соломинку. Однією з яких стала спроба змінити Конституцію, просунувши туди так звану «децентралізацію».  Це намагання правлячої верхівки втекти від відповідальності за все, що вони всі ці роки робили з країною та її народом. Тому що, в нинішніх умовах, це призведе до швидкого розпаду країни, а не стане країни-не буде перед ким і відповідати. Так вони гадають і, як завжди, помиляються, бо відповідати доведеться все одно. Пацани хочуть втекти від особистої відповідальності-то отримають колективну, коли їх почнуть винищувати як клас і ніяка «децентралізація» їх від цього не врятує.  Ну стануть вони «удільними князьками» і шо? Місцева промисловість зруйнована вщент, всі оті невеличкі переробні підприємства, які давали роботу людям, тими ж олігархами давно порізані на металобрухт, з чого жити? Тому й приберуть ці анклави, що залишились від української держави, сусідні країни до себе, щоб добро не пропадало. Давши можливість перед тим місцевим жителям звести рахунки з новітніми феодалами, бо таке «добро» їм і даром не потрібне.
 
Зміни до Конституції можна й не читати, достатньо подивитися на тих, хто їх проштовхує-це, в основному, колишні «регіонали» та маргінали-алкоголіки на кшталт Луценка. Той вчора добалакався навіть до того, що якщо Україна не прийме цих змін, то у західних країн не буде приводу для санкцій проти Росії! Тобто окупований Крим-це не привід для санкцій! Втім, брехати Юрі не звикати, це вже в нього спадкове, батя в обкомі-це вам не хухри-мухри! Прикро тільки, що оце та йому подібне непросихаюче бидло вирішує долю всієї країни. Бидло, яке за копійку маму-тата продасть. Бидло, яке навіть не вийшло до народу після голосування, а боягузливо втекло від нього через підземний перехід. Бидло, яке знає, чим всі оті «новації» закінчаться і все одне йде на них, аби хоч трохи поцарювати, хоч трохи побуть біля корита. Бидло пропонує пожежу гасити бензином, адже саме відсутність міцної центральної влади призвело до подій в Криму та Донбасі. Хто почав заворушення на Донбасі? Ахмєтов, який всерйоз повірив, що він там хазяїн і хотів трохи полякати нову київську владу, вибивши собі чергові преференції та субсидії. Проте російська розвідка переграла Ахмєтова як останнього лоха, в потрібний момент перехопивши керування і спрямувавши події в потрібному їй напрямку. Результат-зруйнований регіон, десятки тисяч загиблих, сотні тисяч біженців. І що за це Рінат Лєонідовічу? А, як завжди, нічого. Бо в нас двірник відповідає за чистоту своєї ділянки, водій автобуса-за пасажирів, лікар-за пацієнтів і тільки влада, чиновники та олігархи, НІ ЗА ЩО не відповідають. І гадають, що так буде завжди. Помиляються, бо народ вже прокинувся.
 
Зостається тільки одне питання-хто кинув гранату, якщо це справді була граната? Враховуючи те, що відбулося, можна прийти до висновку, що це провокація, влаштована владою. Бо щось надто швидко знайшли і виконавця-Ігоря Гуменюка і навіть чеку від гранати, яку він чомусь люб’язно зоставив при собі. Мабуть, приберіг для слідчих, ну щоб не помилились. Надто швидко олігархічні бригадники на всіх форумах почали синхронно волати про те, що в усьому винна «Свобода» і її треба заборонити. В Івано-Франковську вже через півгодини(!) після вибуху в центрі міста пройшла «стихійна» демонстрація чоловік з тридцяти з плакатами(!) проти свободівських «терористів»! Тобто, як в тому анекдоті, «случаймо в кустах оказался рояль». Бригадники пролили море крокодилових сліз на форумах, оплакуючи нєвінно убієнних міліціянтів, кількість яких швидко зростала в геометричній прогресії. Причому найбільше «ридали» ті, хто ще рік тому палко радів з підпалу «беркутівців» «коктейлем Молотова» і вбивства Сашка Білого. Втім, гроші не пахнуть, хто платить-той і музику замовляє. І, нарешті, владі вдалося головне-відвернути увагу суспільства від змін, що фактично ставлять хрест на Україні як суверенній державі в межах існуючих кордонів.
 
Але є й інша сторона медалі. Бо якщо й справді гранату кинув Гуменюк, то що в цьому дивного? Чому людина, яка воювала в АТО за свою країну, повинна спокійно дивитись, як влада цю країну знищує? Влада, яка послала його воювать з Гіві та Моторолами, тепер узаконює цих Гіві та Моторол. За що тоді гинули його друзі та побратими? Що він повинен був робити? Що повинні робити прості українці, коли в них відібрали все, а тепер намагаються відібрати ще й країну? У них, на відміну від депутатів, немає ні «історічєской родіни», ні іноземних паспортів, тому батьківщина в них одна і тікати їм нікуди. Кричати «Ганьба!»  чи бити в барабани? Для чого? Щоб горобців полякать? Так це вже було і толку? От він і звернувся до влади тою мовою, яку вона тільки і розуміє-мовою зброї. Революції, панове, в білих рукавичках не робляться, як писав класик: "Ваше слово, товаріщ Маузєр!"
 
Скажете, а до чого тут міліціянти? А тому шановні, що якщо ти берешся охороняти злочинну владу, дії якої можуть привести до розпаду країни та гибелі мільйонів людей, в тому числі і твоїх дітей та рідних, то повинен знати, що на тебе чекає. І бути готовим, що, коли треба, ця влада зробить з тебе цапа-відбувайла або покійника, в залежності від своїх фінансових інтересів. За все треба платить, подобається комусь це чи ні. Декоративних майданів вже не буде, буде Коліївщина. Бо не гранату треба було кидати, а розстріляти Верховну Раду за зраду національних інтересів прямою наводкою з "Градів", "Пеонів" чи "Гіацинтів" до самого фундаменту. А в підземний перехід, яким так полюбляють тікати від народу "народні обранці", запустить нервово-паралітичний газ типа "зарін", ну щоб вже напевно. Оце було б правильно і ніяких заперечень у людей не викликало б. І навіть, якщо влада використала Гуменюка в своїх цілях, вона все одно програла. Тут писали, що влада може використати цей «теракт» як привід для репресій проти українців. Не смішіть мої капці! Хто буде проводити терор? «Орли» Авакова? Наші «керманичі» так зруйнували систему влади в країні, що вона вже ні на що не здатна, навіть на терор. Тому вона може тільки красти і чекати, коли її почнуть різати. Слава богу, що чекати залишилось вже недовго.
 
Останнім часом перечитую Шевченка і все більше розумію, чому Тарас Григорович  став не просто поетом, а пророком, духовним лідером всіх українців навічно:
"Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять…
Ох, не однаково мені."
Все так і вийшло-приспали, обікрали, тепер народ починає прокидатися, от тільки влада цього не хоче розуміти, царство їй небесне. Дай бог Україні нового Шевченка, який опише наступну Коліївщину для тих, хто її переживе. Бо нинішня окупаційна влада схожа на ракову пухлину-якщо її не видалити, то організм неминуче загине. Але вона настільки розрослась і дала такі величезні метастази в усі частини організму, що той може просто не витримати операції…
 

 

 

© Нечай [01.09.2015] | Переглядів: 2483

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.6/55

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook