для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Що вище: Отець Небесний чи "крыша земная"?


Що вище: Отець Небесний чи
... На другій хвилині інтерв'ю батюшка вирвав диктофон та стер запис. "Да че лезть сюда? Так мы его немножко посадили, на колени поставили его перед Храмом", - коментує свої дії отець Сергій.
 

 
Розповідає журналіст «RIA» та «20 хвилин» Олександр.
 
  — Я приїхав на виклик працівників оператора зовнішньої реклами – компанії «Пілот». По телефону мені повідомили, що священик (недалеко від церкви на «Електромережі») та двоє його друзів скидували з драбини робітників, що встановлювали бігборд та прикладали руки до молодої жінки – їх керівника, — розповідає журналіст. – Спочатку я взяв інтерв’ю у працiвників «Пілота», потім почав брати інтерв’ю у священика (він був у рясі) та двох його друзів. На другiй хвилині інтерв’ю я несподівано отримав понад п’ять ударів у голову. Першим ударив батюшка, добивали його помічники. Після першого удару священик вихватив у мене диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис.
 
— Навіщо було священику стирати запис?
 
— Він дуже емоційно розповідав, що поруч з храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встановлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, наніс удар, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис.
 
— Як реагували Ви?
 
— Ще в момент першого удару я зрозумів, який громадський резонанс викличе фізичне насильство, вчинене слугою Божим, та ще й у день строгого посту. Тому на удари не відповідав, зробив «глухую защиту» — у минулому я займався боксом. Можливо, тому отримані травми лікарі кваліфікували як «легкі тілесні ушкодження». Та й чи може нормальна людина підняти руку на людину в рясі? Переді мною була людина в рясі, яка била мене.
 
— Ви викликали міліцію?
 
— Так. Я вважаю, що подібні злочини – насильницьке вилучення професійної техніки у журналіста — злочини перед суспільством. Сьогодні лише журналісти говорять суспільству те, що насправді відбувається навколо. Можливо, не завжди на 100% професійно, але лише журналісти намагаються це робити. Першими будувати Свободу Слова в «Україні – європейській державі». Саме в «Україні – європейській державі», про яку говорять політики. Але роблять цю Свободу Слова саме журналісти.
 
— Що було після приїзду міліції?
 
— За дві хвилини до приїзду міліції священик підбіг до мене та власноруч кинув диктофон на траву. Зі стертим інтерв’ю. І ще сказав, що він подзвонив високопоставленому посадовцю з Вінницької обласної ради, і той «решит все вопросы, ты понял как».
 
Як буде «решать вопрос» високопоставлений посадовець із Вінницької обласної ради, — на це питання, можливо, дасть відповідь Генеральна прокуратура України. А поки що посміємо нагадати, що йдеться про дії, які містять ознаки злочину, передбаченого ст. 171 та ст. 345 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній діяльності журналіста» та «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», — з урахуванням ст. 17 Закону «Про … соціальний захист журналістів» (відповідальність за скоєння злочину проти журналіста або перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій проти працівника правоохоронного органу).
 
А поки що редакції газет «RIA» та «20 хвилин» цією публікацією офіційно вимагають порушити кримінальну справу за фактами, викладеними у цій публікації за ст. 171 (ч. 1) та 345 (ч. 2) Кримінального кодексу України.
 
I ще: «Дела плоти известны; они суть: вражда, ссоры, гнев, распри, ненависть, бесчинство и тому подобное. Поступающие так Царствия Божия не наследуют» (Библия, Послание к Галатам Святого Апостола Павла, глава 5)…

 
Отець Сергій:
 
- Не давали им ставить бигборд. Они пришли, тут права качали. Потом ссорились, ссорились, ссорились. А он начал записывать все. Я взял, у него отобрал диктофон и Мише своему говорю: "Сотри". Миша стер, и отдали ему... Я его оттолкнул от себя. А ребята, которые стояли, схватили его за руки, начали его держать, за волосы, к земле!... Да че лезть сюда?
Так мы его немножко посадили, на колени поставили его перед Храмом.
 
Коментарі свідків
 
Оксана:
- Я просто шокована. Ми встановлювали бігборд відповідно до всіх дозвільних документів. Несподівано підбіг батюшка з двома помічниками; почав боляче тиснути мене за руки, трусити, лаятись нецензурною БРАНЬЮ. Потiм підбіг до драбини та намагався скинути двох робочих, що встановлювали бігборд.
 
Андрій:
- Я на драбині встановлював бігборд. Підбіг батюшка та почав трусити драбину, щоб я впав з висоти. Я ледь втримався.
 
Коментар в. о. начальника Ленінського РВ УМВС у Вінницькій області Анатолій Коцюруба:
- Наразі кримінальна справа не порушена, проводиться попередня перевірка, яка, згідно із законом, може тривати 10 днів.  
 

Сергій ІВАНОВ, 8(0432) 531613, Вінниця
20 хвилин
newsmaker [23.04.2008] | Переглядів: 2906

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.0/1

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook