для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ОСББ проти ЖЕКа-потрошителя


ОСББ проти ЖЕКа-потрошителя
Хрестоматійний конфлікт зараз розгорнувся в Голосіївському районі Києва. Там забудовник, в чиїй власності приватний ЖЕК «Голосієво» заважає мешканцям будинків створити ОСББ.  В заручниках недобросовісного ЖЕКа знаходяться 1500 родин, які не можуть покращити умови отримання комунальних послуг. Якщо мешканці створять ОСББ їм буде легше змінити постачальника цих послуг, що звісно не влаштовує ЖЕК.
 
Мешканці вже кілька місяців намагаються отримати технічну документацію, для проведення розрахунків вартості обслуговування своїх будинків. Це право гарантоване їм п.4 ст.5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».
 
Офіційні звернення не допомогли і людям увірвався терпець.
 
Сьогодні зранку мешканці разом з депутатом від Демальянсу Василем Гацьком прийшли на прийом до директора ЖЕКа «Голосієво» Максима Ковальського.
 
Директор відреагував на це неадекватно – просто втік з роботи захопивши якісь документи та жорсткий диск комп’ютера smile3
 
Мешканці вирішили не йти з ЖЕКу поки не будуть задоволені їх вимоги.
 
Це далеко не перший, і не останній випадок протистояння ЖЕКів та фактично їх клієнтів. Найчастіше схема виглядає наступним чином – компанія-забудовник створює приватний «ЖЕК», до якого в обов’язковому порядку підключає свої будинки. Чи хочуть власники квартир обслуговуватись в цьому ЖЕКу їх звичайно не питають.
 
Якщо ж мешканці починають проявляти громадянську свідомість та хочуть самі управляти своїм майном, їм усіляко в цьому заважають, залякують та погрожують.
 
Що ж насправді цікавить власників приватних ЖЕКів? Основні доходи вони отримують  звичайно не від надання послуг мешканцям, а від здачі в оренду підвальних приміщень під магазини та офіси, а також надання горищ для антен мобільних операторів та фасадів будинків під багатометрові рекламні борди.
 
Здавалося б вже 25 років в Україні є право приватної власності, і вже 250 років немає кріпаків, проте в деяких аспектах таке враження, що нічого не змінилось.
 
Питання лиш в тому, куди в цей час дивиться столична влада і мер міста?
© Alex Ravchev [01.08.2015] | Переглядів: 1372
Мітки: #Кличко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.3/12

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook